حجتالاسلام والمسلمین مجتبی کلباسی، مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: روز شهادت امام حسن عسکری(ع) در روز هشتم ربیعالاول260 هجری بوده است و نهم ربیعالاول اولین روز امامت امام زمان(عج) بوده است که از اعیاد بسیار بزرگ اسلامی است.
وی افزود: البته رویه همه ائمه هدی(ع) این بوده است که پس از شهادت هر یک از ائمه(ع) روز بعد، شیعیان با حضور در بیت امام، با امام بعدی بیعت میکردند تا پایبندی به حضرات معصومین(ع) را به نوعی اعلام کنند.
مدیر مرکز تخصصی مهدویت حوزه علمیه، اظهار کرد: این سنت حسنه به نوعی در خصوص بحث امتداد هدایت توسط ائمه اطهار(ع) مطرح شده است و به دلیل اینکه نهم ربیع، اولین روز امامت حجت حی الهی و امام عصر(عج) است و اکنون همگان تحت امامت حضرت زندگی میکنیم باید نسبت به گرامیداشت این روز حساسیت بیشتری داشته باشیم.
وی گفت: این روز با توجه به علقه و اتصالی که شیعیان به حضرت ولی عصر(عج) دارند، باید به عنوان یک روز بزرگ گرامی داشته شود و برنامههای معظمی در سطح کشور در این رابطه برگزار شود.
این استاد حوزه، بیان کرد: در روزهای اخیر در خبرها آمده بود که داستان و افسانه هزار و یک شب توسط فرانسه در یونسکو ثبت شده است در حالی که این افسانه ریشه ایرانی دارد، یا تعزیه را ترکیه ثبت میکند و یا یک ورزش و بازی خاص در یونسکو ثبت میشود و کشورهای مختلفی بر سر ثبت آن به نزاعهای فراگیر فرهنگی دست میزنند، حال سوال اینجاست که وقتی چنین خرده فرهنگهایی این همه در این عصر اهمیت یافته است چرا ما از فرهنگ اصیل خود و نشر آن در جهان غافل ماندهایم.
باید به هر بهانهای زمینه تبلیغ جهانی در حوزه مهدویت فراهم شود
کلباسی عنوان کرد: وقتی شیعه چنین سرمایه عظیمی مثل منجی آخرالزمان و موعود قرآنی را دارند چرا نباید آن را در دنیا ترویج کنند؟ باید به هر بهانهای زمینه تبلیغ جهانی در حوزه مهدویت را فراهم کنیم که نهم ربیع یکی از بهترین این فرصتهاست؛ این روز در واقع بهترین فرصت تبلیغی در حوزه ترویج مبانی مهدویت است.
وی گفت: روز نیمه شعبان در تقویم جهانی شیعه به شکل وسیعی تثبیت و فرهنگسازی شده است و هیچ تردیدی نیز در آن نیست ولی به نظر میرسد که در این عصر باید توجه ما به نهم ربیع بیشتر از نیمه شعبان باشد.
نهم ربیع به عنوان روز بیعت با مهدی موعود(عج) معرفی شود
این کارشناس مهدویت بیان کرد: زمان هیچ وقت تکرار نمیشود و امامت حضرت در یک روز خاص شروع شده است؛ ولی آنچه وظیفه ماست این است که باید از این بهانه برای ترویج معارف مهدویت استفاده کنیم؛ در حقیقت این روز باید به عنوان روز بیعت با مهدی موعود(عج) فرهنگسازی و در میان مردم نهادینه شود.
وی اظهار کرد: در شرایط کنونی جهان که رقبایی مثل صهیونیستها و موعودهای انحرافی به شدت برای موعود انحرافی خود تبلیغ میکنند، شیعه نیز باید موعود حقیقی را به دنیا معرفی کند؛ البته ما قبول داریم که در انجیل و تورات هم بحث موعود مطرح شده است ولی مهم آن است که این مصداق، کدام موعود است و موعود حقیقی از کدام کتاب آسمانی به چه شکلی ظهور میکند.
همراهی حضرت عیسی(ع) با مهدی موعود(عج)
کلباسی یادآور شد: شیعه نیز معتقد است که حضرت عیسی(ع) نیز از آسمان ظهور خواهند کرد ولی مسئله مهم، مسئله پیشوایی و رهبری است که قطعا با رهبری حضرت ولی عصر(عج) همراه خواهد بود و موعود قرآنی سخن آخر را مطرح میکند؛ شیعه باید قدر این سرمایه فکری و معنوی خود را دانسته و روی آن تاکید کند.
تلاش وهابیت برای شبههپراکنی در مورد مهدویت
وی گفت: امروز تکفیریها و وهابیها به میدان آمدهاند و سعی دارند با مطرح کردن دامنه وسیعی از شبهات و القای آن به مردم و گروههای تکفیری، مردم را از اصل و هویت دینی خود جدا کنند ولی آنها هم به این نتیجه رسیدهاند که شیعیان و مکتب اهل بیت(ع) استراتژی نفوذ خود در جهان را با باشکوه برگزار کردن همین اعیاد و وفیات قرار داده است و نفوذ روز افزون این شکوه در سطح جهانی تمام حملات و هجمههای آنان را از بین خواهد برد.
اثبات ظهور منجی در آیات، روایات و ادله عقلی
کلباسی با بیان این که تلاش دشمنان در القای شبهات به جامعه در زمینه ظهور منجی بیاثر است، عنوان کرد: آیات، روایات و ادله عقلی ظهور مهدی موعود(عج) را اثبات میکند، خداوند جهان هستی را بدون هدف نیافریده است و همواره راهنمایی برای بشر قرار داده است تا او را به سعادت رهنمون کند؛ لذا اینکه خداوند انسان را به حال خود رها کرده باشد خلاف قاعده عقلی است، خداوند زمین را از وجود حجت خالی نمیگذارد، امام عصر(عج) در حال حاضر هم امور مربوط به شیعیان را انجام میدهند، هر چند که ما آن حضرت را نمیبینیم مانند خورشیدی که پشت ابر است.
مدیر مرکز تخصصی مهدویت تصریح کرد: وهابیت و گروههای به ظاهر اسلامی هیچ راه فراری از حقیقت قرآن ندارند، باید قرآن را به عنوان یک حقیقت محض در زمینه بشارت منجی آخرالزمان بپذیرند، قرآن آیات فراوانی در حوزه مهدویت به بشریت ارائه کرده و به صراحت و رمز و راز این حقیقت را به بهترین شکل بیان کرده است.
بشارت ظهور منجی موعود در قرآن
وی گفت: خداوند در سوره انبیاء میفرماید « وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ» و به همچنین در سوره قصص، بیان میدارد که «وَنُرِیدُ أَن نَّمُنَّ عَلَى الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ»؛ خداوند در این آیات به شکل صریح از ظهور منجی آخرالزمان سخن میگوید و در روایات گسترده از سوی نبی مکرم اسلام و اهل بیت(ع) زوایای این آیات الهی در خصوص ظهور منجی بیان شده است.
کلباسی عنوان کرد: پیامبر به اشکال مختلف مردم را از ظهور حضرت ولی عصر(عج) با خبر میکردند، چنانچه شیعه و سنی نقل کردهاند، ایشان این بشارت عظیم را دارند که اگر از عمر دنیا یک روز باقی مانده باشد، این روز آن چنان طولانی خواهد شد که فرزندی از فرزندان ایشان ظهور میکند و در حالی که دنیا پر از ظلم و عداوت است، این دنیا را پر از عدل خواهد کرد.