راهپیمائی با عظمت و جهانی اربعین نمادی از شکل گیری تمدن اسلامی با محوریت محبت و عشق است به اباعبدالله الحسین (ع) و بیانگر الگویی از سبک زندگی جدیدی است که از نهضت حسینی و خون مطهر و مبارک آن حضرت تغذیه می نماید.
راهپیمائی با عظمت و جهانی اربعین نمادی از شکل گیری تمدن اسلامی با محوریت محبت و عشق است به اباعبدا... الحسین (ع) و بیانگر الگویی از سبک زندگی جدیدی است که از نهضت حسینی و خون مطهر و مبارک آن حضرت تغذیه می نماید.
مراسم مردمی و خودجوش از یک حرکت دینی و اجتماعی اربعین بعنوان مظهر صلابت و وحدت در جهان بی نظیر است. متجاوز از بیست میلیون انسان مشتاق بیقرار دیدار و مطیع حاضر در صحنه که خانه و کاشانه و شهر و دیار خود را ترک گفته و رنج سفر بر خویش هموار نموده و با جانی امیدوار آمده تا با حضور در محضر امام و مراد و ولی نعمت خویش، درک نور و فیض و کسب توش و توان نماید، چرا که زیارت، سفری مشتاقانه، آگاهانه و عاشقانه است که از سرای دل آغاز می شود و از راه دل عبور می کند و سرانجام نیز در منزل دل به مقصد و مقصود می رسد و بار بر زمین می نهد.
پیاده گان طریق کربلای حسینی (ع) آمده اند تا با بیعت مجدد با امام خود از هر چه باطل است با قرار گرفتن در جبهه حق اعلام بیزار می کنند. و مقتدرانه با روحیه نشأت گرفته از اعمال و آگاهی و بصیرت به همه مسلمین و موحدین و آزادیخواهان جهان بگویند:
انّی سلمُ لمن سالمکم و حربُ لمن حاربکم. من بدنبال مولایم و امام (ع) هستم.
و با آنکس که امام (ع) سر صلح و آشتی دارد در سلم و صفا هستم و با هر کس و هر آنچه که با امام دشمنی کند، دشمن ام.
راهپویان اربعین در حرکت جمعی و وحدت آفرین بارهایی از همه تعلقات دنیایی و مادی بدنبال گمشده خوداند، همه سختی ها و مشکلات را به جان می خرند و با کمترین و ساده ترین امکانات، با نشاط و شادابی آمده اند تا با شستشوی جان در زلال محبت با نسیم ولایت دل را غبارروبی کنند و گاهی فراتر برای کسب معرفت بیدارند. در راهپیمایی اربعین حسینی (ع) همه آمده اند: طفل شیرخوار، کودک و نوجوان، جوان و میان سال و سالمند. زن و مرد، آمده اند تا تجدید قرار کنند برای پیمودن صراط مستقیم و برگرفتن توشه و زاد جهت سفری دور و دراز. آمده اند تا هجرتی کنند بیرونی و درونی، بسوی مزار محبوب تا بدی ها، بسوی حسنات و طاعات برسند. و بمانند فقیری درمانده در بارگاه کریمی مرتبط با خزانه غیب، بار یابند و با تمسک به کتاب و عترت راه خویش را تا رسیدن به سر منزل مقصود که همان تعالی انسانی و تقرب الی الله است طی نمایند و خود را برای محضر ظهور منجی عالم بشریت آماده سازند.
امام حسین (ع) با همه سرمایه انسانی خود به میدان آمد و جانش را فدا کرد تا بشریت را در طول تاریخ از جهل و سرگردانی و گمراهی نجات بخشد.
در زیارت اربعین می خوانیم:
وَ بَذَلَ مُهجَتَهُ فیک، لیَستنفَه عِبادَک
مِن الجهاله و خیرَه الضّلاله.
استاد حسین انواری
منبع : تبیان