محمدرضا عارف؛ از تحصیل در آمریکا تا معاون اولی دولت خاتمی و پزشکیان /نگاهی به کارنامه سیاسی آقای معاون اول

محمدرضا عارف درحالی به عنوان معاون اول دولت چهاردهم توسط پزشکیان منصوب شد که پیش از این سابقه معاون اولی در دولت اصلاحات را دارد.

محمدرضا عارف؛ از تحصیل در آمریکا تا معاون اولی دولت خاتمی و پزشکیان /نگاهی به کارنامه سیاسی آقای معاون اول

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، پس از تحویل گرفتن دفتر رئیس جمهوری از محمد مخبر، محمدرضا عارف را به سمت معاون اول رئیس جمهور منصوب کرد. هر چند که برخی از چهره‌های سیاسی از احتمال معاون اولی عارف روایت می‌کردند اما برخی دیگر شانس علی طیب‌نیا را برای رسیدن به کرسی معاون اولی بیشتر می‌دانستند. با این حال، انتصاب عارف از سوی پزشکیان، مهر پایانی بر گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای زد. 

اما محمدرضا عارف کیست؟

محمدرضا عارف، فرزند حاج میرزا احمد عارف، از چهره‌های سرشناس و مذهبی یزد است که در سال 1330 متولد شد. 

وی در سال 1349 و بعد از اخذ دیپلم ریاضی، با قبولی در رشته مهندسی برق وارد دانشگاه تهران شد و در اواسط دهه 50 و زمانی که 24 سال داشت، موفق به دریافت بورس شده و برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت؛ عارف در سال 1359 بعد از اخذ دکترای خود از دانشگاه استنفورد با معدل 4 از 4 در رشته برق و مخابرات به ایران بازگشت. بر اساس آنچه عصر ایران نوشته است؛ اصطلاح «شبکه‌های عارف» یادآور یایان نامه دکتری اوست. سیاهه مقالات علمی این استاد گروه برق دانشگاه صنعتی شریف در تارنمای رسمی دانشگاه ثبت شده است.

از جمله فعالیت های سیاسی عارف را در آن دوره می توان به حضور در انجمن اسلامی دانشجویان خارج از کشور اشاره کرد. 

همچنین محمدرضا عارف در سال 1360 به عنوان سرپرست شرکت مخابرات ایران انتخاب شد؛ بعدتر نیز در سمت‌هایی چون معاون طرح و توسعه‌ی شرکت مخابرات، معاون دانش‌جویی وزارت فرهنگ و آموزش عالی، معاون آموزشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی و قائم‌مقام و معاون هماهنگی وزارت فرهنگ و آموزش عالی فعالیت کرد. عارف در اوایل دهه 70 به ریاست دانشگاه تهران انتخاب شد.

سمت‌های مهمی که در کارنامه عارف ثبت شده است

پس از پیروزی سید محمد خاتمی، در انتخابات سال 1376، او به عنوان وزیر پست، تلگراف و تلفن به کابینه دولت هفتم راه یافت و در سال 1379 به‌عنوان اولین رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و معاون رئیس‌جمهور منصوب شد. عارف در دولت دوم سید محمد خاتمی به سمت معاون اول رئیس‌جمهور ایران منصوب شد و تا پایان دولت هشتم در این سمت باقی ماند.

با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال 1392، او با عبور از فیلتر شورای نگهبان، توانست با شعار «معیشت، منزلت و عقلانیت» به میدان رقابت کاندیداهای انتخابات راه پیدا کند اما در آخر با توصیه سید محمد خاتمی به نفع حسن روحانی از انتخابات کناره‌گیری کرد. 

عارف در انتخابات مجلس دهم در سال 1394، به عنوان سرلیست فهرست سی نفرهٔ «ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان؛ گام دوم» در تهران، توانست با کسب 1٬608٬926 رأی، در رتبهٔ اول تهران، وارد خانه ملت شود. 

27215

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر