ماهان شبکه ایرانیان

رئیس انجمن تعلیم و تربیت حوزه خواستار شد:

«تفسیر تربیتی» جزء دروس حوزه قرار گیرد

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس انجمن تعلیم و تربیت حوزه علمیه خواستار ارایه «تفسیر تربیتی» به عنوان دو واحد درسی در دروس حوزه شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین کریمی، رئیس انجمن تعلیم و تربیت حوزه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: طرح تفسیر تربیتی یکی از فعالیت‌های انجمن تعلیم و تربیت حوزه علمیه است که از سال‌های قبل در دستور کار بوده است و سلسله جلساتی هم با همکاری موسسه عرفان و اشراق برگزار شد.

انتشار کتاب با موضوع تفسیر تربیتی

وی با بیان اینکه 16 جلسه تفسیر تربیتی با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا اعرفی، استاد حوزه علمیه برگزار شد، اظهار کرد: این مجموعه در قالب کتابی منتشر خواهد شد تا علاقه‌مندان بتوانند از مباحث آن بهره‌مند شوند.

کریمی در پاسخ به این سؤال که آیا امکان ارایه تفسیر تربیتی یا تفاسیر خاص این گونه‌ای از قرآن کریم وجود دارد و امکان ایجاد این ظرفیت در حوزه، عنوان کرد: قطعا امکان استخراج تفسیر تربیتی از قرآن کریم وجود دارد و مهم‌ترین بعد در قرآن کریم بعد هدایتی و تربیتی آن است.

وی تاکید کرد: قرآن خود را کتاب هدایت معرفی کرده است و هدف از خلقت نیز تربیت انسان برای رسیدن به عبودیت تعریف شده؛ بنابراین قرآن دارای آثار تربیتی است و حتی نگاه به آن و تلاوت بدون تدبر آن دارای ثواب است زیرا در خلق و خوی او اثر می‌گذارد.

رئیس انجمن تعلیم و تربیت حوزه ادامه داد: در حوزه علمیه و با وجود استادان برجسته و محققان پرکار و با سواد نیز این ظرفیت وجود دارد، اما نیازمند برنامه‌ریزی مدون‌ و منسجم‌تری در این زمینه هستیم.

وی تاکید کرد: هرکسی با نگاه تخصصی به قرآن مراجعه کند، قطعا گمشده خود را در آن خواهد یافت. البته باید به این نکته توجه کرد که هدف اصلی قرآن تحقق بعد هدایتی است و سراغ گرفتن هر نوع تخصصی در قرآن نیز باید با این هدف تطابق داشته باشد.

فراوانی گزاره‌های تربیتی

کریمی با بیان اینکه اگر بخواهیم تعلیم و تربیت در جامعه و در همه سطوح اسلامی باشد باید سراغ منابع اسلامی برویم تصریح کرد: آیات قرآن و روایات دارای گزاره‌های بسیار زیادی در زمینه تعلیم و تربیت هستند و کمتر موضوعی دارای این حد فراوانی است زیرا هدف از نزول قرآن و انبیاء تربیت انسان است.

وی افزود: قرآن و مکمل آن یعنی روایات برای همه سنین و مراحل رشد افراد دستورالعمل تربیتی دارد و در برخی آیات کلیات به روشنی بیان شده است.

کریمی تاکید کرد: باید دو واحد درسی در مجموعه دروس حوزوی براساس موضوع تفسیر تربیتی گنجانده شود البته اگر امکان ایجاد رشته تخصصی وجود نداشته باشد و تراکم دروس حوزه مانع این کار باشد.

رئیس انجمن تعلیم و تربیت حوزه علمیه گفت: تربیت شاخه‌های مختلفی مانند تربیت جنسی، سیاسی، اقتصادی و ... دارد و بسیاری از مشکلات کشور ناشی از عدم وجود چنین تربیت و رشد نیافتگی افراد است.

وی ادامه داد: انجمن تعلیم و تربیت سرفصل‌ها و محتواهای درسی را تنظیم و تدوین کرده و در قالب یک بسته در چند سال گذشته به مسؤلان حوزه ارایه داده است، اما برای ارایه به عنوان یک رشته تخصصی مورد استقبال واقع نشد و البته آن‌ها هم برای این کار دلایل خود از جمله تراکم دروس حوزوی را مطرح کردند.

ارایه دو واحد درسی تفسیر تربیتی

کریمی بار دیگر تاکید کرد: اگر امکان ارایه تفسیر تربیتی به عنوان یک رشته تخصصی جدید در حوزه وجود ندارد، می‌تواند در قالب دو واحد درسی به طلاب ارایه شود.

وی با بیان اینکه مسایل و مباحث تخصصی در حوزه زیاد است، گفت: ما درصدد توسعه و تعمیق مباحث تعلیم و تربیت اسلامی به صورت کلی و به خصوص در عرصه تفسیر تربیتی هستیم و انجمن این کار را با جدیت پیگیری خواهد کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان