هفت صبح نوشت: «فوتبال برتر» برنامهای است که افت و خیز زیاد داشته. چند قسمت آن به دلیل حضور مهمانان شاخص، سروصدا کرده و ما نیز در هفتصبح ویژگیهای مثبتش را برشمردهایم. این برنامه اما هیچگاه جایگاه «نود» را به دست نیاورده که خودتان با تماشای آن بر این نظر صحه میگذارید. بهانه گزارش امروز، انتقادات فزایندهای است که «فوتبال برتر» در دوشنبه شب اخیر به خود دید و فصل مشترک آنها به شیوه اجرای محمدحسین میثاقی برمیگردد.
مورد اول؛ جولان مجری
مجری یعنی کسی که نتیجه فعالیت تیم برنامهساز را روی آنتن به ثمر مینشاند. مجری یعنی کسی که خود صاحب رای است ولی اظهارنظرهای او نباید غالب شود. مجری یعنی کسی که موضوعات مختلف را در قالب گفتوگو، تحلیل آیتم و دیگر دادههای گرافیکی تشریح میکند. محمدحسین میثاقی اتفاقا در برنامه «فوتبال 120» نشان داده بود از این قابلیت بهرهمند است. در طلیعه اجرای «فوتبال برتر» هم به این مرام پایبند بود.
او اما به مرور از دایره اجرای استاندارد عبور کرد و حالا شأن و جایگاه کارشناس برای خود قائل است. هرگز نمیگوییم میثاقی یک مجری ناآشنا به موضوعات است؛ ایراد جایی است که او زمین «فوتبال برتر» را تبدیل به عرصهای برای یکهتازی کرده. به عنوان نمونه بیش از یک ساعت از برنامه اخیر، با صحبتها و نظرات او سپری شد. بعد از سلام، خیلی زود به جواد نکونام و باشگاه استقلال تهران گیر داد و به تفصیل متلک پراند.
همین کار را درباره برخی فوتبالیستها کرد که بیرون زمین رگ گردن باد میکنند اما در زمین فنی آنها پایین است و بیشتر به فکر جیب هستند تا تعصب و تمرکز. اصل حرف میثاقی درست؛ ولی کاش یکی به او میگفت صحبت را کوتاه کند. او بعد هم سراغ سرمربی سپاهان اصفهان رفت و در ادامه وارد جلد کارشناس فنی شد و دربی را تحلیل کرد. به یاد نداریم یک مجری، تا این حد عنان کار را دست بگیرد و از دیدگاه کارشناسان بهره نبرد. آن هم برای یک بازی مهم به اسم دربی.
حتی سهم صحبتهای او درباره ابعاد فنی مسابقه استقلال و پرسپولیس بیش از آیتمی بود که بچههای «فوتبال برتر» در اینباره تهیه کرده بودند. میثاقی در آیتمی که مخصوص نظر کارشناسان درباره صحنههای مسابقه دربی بود هم نظر میداد! چند بار هم از پخش خواست آیتم را نگه دارند تا خودش حرف بزند.
مورد دوم؛ کمبود کارشناس
ناگفته پیداست که تکروی میثاقی نتیجهای جز لطمه خوردن به کیفیت «فوتبال برتر» به همراه ندارد. مخاطب، شبکه سه را انتخاب نمیکند تا شاهد یک مجری متکلمالوحده باشد؛ بلکه دوست دارد چند روز بعد از فروکش کردن هیجان دربی، اتفاقات نادیده را ببیند و حرفهایی متنوع از زبان کارشناسان بشنود. «فوتبال برتر» اما این ماموریت را به مجری واگذار کرد و در برنامه اخیر، خبری از آیتمهای خاص و گفتوگوهای جذاب نبود.
این روش کارکردی ندارد جز وایرال شدن بخشی از گفتههای محمدحسین میثاقی در فضای مجازی. نمیگوییم این اتفاق حاصل کار یک تیم است و خوشبینانه میگوییم برخی، خودجوش حرفهای او را بازتاب میدهند! احتمالا مجری نفع میبرد اما فایده این کار برای «فوتبال برتر» و تلویزیون چیست؟ آیا یکی از دلایل افت برنامه و کاهش مخاطبان آن در نظرسنجیهای رسمی همین ماجرا نیست؟ فعلا که «فوتبال برتر» برنامهای است در جهت جولان مجری و دیگر ارکان آن صدمه شدید دیدهاند. حتی در قسمت آخر، برنامه به شکل حضوری میزبان کارشناسان در بحث وضعیت کنونی استقلال نشد و این آدرس دیگری است از مسیر اشتباه «فوتبال برتر».
مورد سوم؛ آژیر خطر
دست آقای میثاقی درد نکند که میخواهد راوی صادق حرف دل هواداران باشد. اما این چیزها را خود هوادار میداند و شبیه آن را در کانالهای تلگرامی و صفحات اینستاگرامی خوانده است. پس، مجری عزیز، سخن کوتاه کن و فرصتی بده تا «فوتبال برتر» تبدیل به یک برنامه متفاوت شود. تهیهکننده گرامی، لطفا ضعف برنامه را با حرفهای احساسی مجری نپوشان. با این روش برنامه صاحب وجاهت نمیشود که هیچ، شأن آن در حد یک رسانه زرد هواداری پایین میآید. «فوتبال برتر» باید برنامهای موثر باشد و جریان درست کند؛ ماموریتی که مدتهاست انجام نداده.
مورد چهارم؛ واکنشها
گزارش را با مطلب صفحه اینستاگرامی تیوی بان به پایان میرسانیم که به نکتهای دیگر اشاره کرده است: «محمدحسین میثاقی سعی میکند «بامزه» باشد که متاسفانه نیست! در تلاش است عوامل پشت دوربین را در بحثهای خود مشارکت دهد اما این بده-بستان، بیشتر تبختر مجری را تداعی میکند. نوع بیان، نگاه و حالت نشستن او روی صندلی نیز حکایت از خودشیفتگی مجری دارند! او با اعتماد به نفس تمامعیار، مدام از مخاطبان میخواهد سوالات خود را به برنامه ارسال کنند تا پاسخگو باشد. میثاقی خود را همهفن حریف میپندارد و گویا دایرهالمعارف فوتبال ایران است.»