یک کارشناس تغییرات اقلیمی از دانشگاه «بغازیچی» ترکیه روز گذشته (دوشنبه) گفت: طوفان ویرانگر موسوم به «میلتون» که هفته گذشته «فلوریدا»ی آمریکا را درنوردید، میتواند منادی بلایای احتمالی آینده باشد.
به گزارش ایسنا، پروفسور «لونت کورناز» تاکید کرد مسیر غیرعادی طوفان میلتون آن را از طوفانهای معمولی در خلیج مکزیک متمایز میکند.
کورناز گفت: طوفان، مسیری را دنبال کرد که به ندرت دیده میشود. همچنین دمای غیرعادی بالا در دریا نقش کلیدی در قدرت طوفان داشته است.
کورناز توضیح داد: مهمترین دلیل قدرت میلتون این بود که دمای آب دریا بالاتر از استانداردهای فصلی بود. دمای سطح آب در خلیج مکزیک حدود یک درجه سانتیگراد بالاتر از حد معمول بود که همین امر تجمع انرژی طوفان را تسریع کرد.
کورناز به گرم شدن زمین توسط انسان به عنوان عامل اصلی افزایش دمای دریاها اشاره کرد. او گفت: میلتون انرژی را از این آبهای گرم جمعآوری کرد و به یک طوفان عظیم تبدیل شد.
وی افزود: افزایش دمای دریاها به دلیل تغییرات آب و هوایی احتمالاً باعث افزایش شدت و فراوانی طوفانها در آینده میشود.
به گفته کورناز، طوفان میلتون نه تنها قدرت غیرعادی از خود نشان داد بلکه نشان داد که چگونه تغییرات آب و هوایی میتواند رفتار طوفانها را شکل دهد.
او خاطرنشان کرد: تقویت سریع میلتون مستقیماً با تغییرات آب و هوایی جهانی مرتبط است و سطوح گرمتر اقیانوسها به تشدید سریع چنین طوفانهایی کمک میکند.
به گزارش آناتولی، طوفان میلتون که به عنوان یک طوفان رده 3 به خشکی رسید، بارندگی بی سابقه ای را در منطقه خلیج «تامپا» به همراه داشت.
کورناز تأکید کرد رویدادهای آب و هوایی شدید با گرم شدن سیاره ممکن است رایجتر شوند و دانشمندان افزایش طوفانها با مسیرهای نادر و تأثیرات شدید را پیشبینی کردند.
طوفان موسوم به «هلن» نیز که اخیرا بخشهایی از آمریکا را درنوردید، یکی از مرگبارترین طوفانهای تاریخ ایالات متحده بوده است.
در همین حال، تجزیه و تحلیلهای جدید نشان داد تغییرات آب و هوایی تا 10 درصد میزان بارندگی ناشی از این طوفان را افزایش داده است که بیش از 220 نفر را در 6 ایالتِ آمریکا کشته و منجر به آبگرفتگی معابر و جادهها شد. همچنین تغییرات اقلیمی، بادهای ناشی از طوفان هلن را 11 درصد شدیدتر کرد.
در همین رابطه گروه چندملیتی دانشمندان در موسسه World Weather Attribution اعلام کردند سوزاندن سوختهای فسیلی احتمال وقوع طوفانها را همانند طوفان هلن، 2.5 برابر بیشتر از دوران پیش از صنعتی شدن کرده است.
کارشناسان اظهار کردند: اگر انسانها به گرم کردن آب و هوا ادامه دهند، ما همچنان شاهد تبدیل شدن طوفانها به «اَبَر طوفانها» خواهیم بود که منجر به تخریبهای بیشتر میشود.