ماهان شبکه ایرانیان

نکات خرید تخت نوزاد و نکات ریز و درشتی که نباید فراموش کنید

یکی از وسایل مورد نیاز برای سیسمونی، تخت نوزاد است. با مطالعه این مطلب مهمترین نکات خرید تخت نوزاد را فرا گرفته و با اطمینان خاطر بیشتری دست به انتخاب می زنید.

نکات خرید تخت نوزاد و نکات ریز و درشتی که نباید فراموش کنید

در زمان خرید سرویس خواب نوزاد یکی از گزینه ها تخت نوزاد می باشد که باید انتخاب شود. با توجه به تنوع کالاهای بازار این انتخاب دشوار می باشد. در این مطلب نکات خرید تخت نوزاد ارائه می شود تا با آگاهی بیشتری دست به انتخاب بزنید.

آشنایی با مهمترین نکات خرید تخت نوزاد

وقتی برای خرید تخت نوزاد به بازار می روید متوجه می شوید که انتخاب دشوار است. چرا که تخت نوزاد در اشکال و اندازه های متفاوتی ارائه می شود و حتی در مواردی کاربرد متفاوتی هم دارند. مثلا برخی تخت ها به حالت گهواره در آمده و نیاز شما از بابت گهواره را برطرف می کنند.

برخی از تخت ها هم با بزرگ شدن نوزاد امکان باز شدن دارند و برای تایم کودکی و سنین بالای فرزند مناسب هستند.  اگر شما هم قصد خرید تخت نوزاد را دارید در این مطلب نکات مهمی ارائه می شود تا با اطمینان خاطر بیشتری دست به انتخاب بزنید.

1. دقت به اندازه تخت نوزاد

از نکات مهم در خرید تخت نوزاد دقت به اندازه تخت است. پیش از خرید تخت، بهتر است ابتدا مشخص کنید آن را تنها برای دوران نوزادی یا چند ماه اول تولد لازم دارید یا می خواهید تختی خریداری کنید که در تمام دوران کودکی فرزند قابل استفاده باشد.

از نظر اقتصادی بهتر است تخت بزرگتری را خریداری تا برای دوران کودکی و حتی نوجوانی فرزند شما نیز مورد استفاده قرا گیرد. ضمنا کودک بایستی روی تخت جای کافی جهت بازی و فعالیت کردن داشته باشد. به طور کلی تخت نه زیاد بزرگ باشد که کودک غلت زده و نتواند به حالت اول برگردد و نه خیلی کوچک بوده که حرکت کافی را از نوزاد بگیرد.

البته از آن جا که اغلب اتاق های آپارتمانی کوچک هستند احتمالا والدین ترجیح می دهند از تخت یا گهواره کوچک استفاده و به تدریج با بزرگتر شدن و افزایش قد کودک آن را تعویض نمایند.

2. دقت به استحکام بخش های مونتاژ شده تخت نوزاد

تخت نوزاد از بخش های مختلفی تشکیل شده که با اتصال آن به هم تخت شکل اصلی را پیدا می کند. از این رو هنگام خرید به محل اتصال بخش های جدا شونده تخت نوزاد دقت کنید. این قسمت ها چه چوبی باشند یا از جنس فلز باید به اندازه ای محکم باشند که وقتی تخت تکان می خورد اجزا از هم گسسته نشده و پیچ و تاب پیدا نکند.

از این رو دقت به استحکام بخش های مونتاژ شده تخت نوزاد از دیگر نکات مهم در خرید این کالای خواب نوزاد می باشد. زیرا سلامت فرزند در گرو استحکام این بخش ها خواهد بود.

3. دقت به جنس تخت نوزاد

چوب طبیعی بهترین جنس برای تختخواب نوزاد محسوب می شود. استفاده از جنس ام دی اف و سایر مواد مصنوعی در سرویس خواب نوزاد ویژگی خوبی نیست زیرا در ساخت تخت های با جنس ام دی اف یا سایر مواد مصنوعی گاها از موادی استفاده می شود که برای سلامت کودک مضر است و می تواند سبب ایجاد حساسیت و آلرژی شیرخوار گردد.

از این رو توصیه می شود از تخت های با جنس تمام چوب طبیعی استفاده کنید. ولی برخی سرویس خواب کودک از جنس ام دی اف هستند که دارای میزان خیلی کمی مواد مضر بوده و مشکلی ایجاد نمی شود. این مورد را از فروشنده جویا شوید.

تخت های فلزی هم از جنس آلومینیوم، نیکل و برنج می باشند که معمولا عمر طولانی داشته ولی باید مراقب بود که به نوزاد آسیب وارد نشود.

4. دقت به استاندارد بودن فاصله بین میله های محافظ کنار تخت نوزاد

تمام تخت های نوزاد حفاظی در ابتدا یا به طور کلی در عرض و طول تخت دارند تا از نوزاد محافظت کند. در واقع این میله ها بایستی از هم فاصله داشته تا مانع از افتادن نوزاد شوند. اگر این میله ها فاصله استاندارد نداشته باشند سبب بروز خطرات جدی و آسیب به نوزاد می شود.

فاصله استاندارد بین میله ها حدود 5 تا 9.5 سانتی متر تعیین شده و این اندازه سبب می شود کودک هنگام خواب و بیداری از تخت سقوط نکند. عدم استاندارد بودن فاصله بین میله ها سبب شده کودک حین بازی یا غلت خوردن در خواب بین آن ها گیر کند.

به طور کلی تخت نوزاد باید به جای نرده و میله حفاظ شبکه ای متحرک داشته به صورت کامل از آسیب به نوزاد جلوگیری کند. ولی اگر به جای حفاظ شبکه ای از نرده استفاده شده باید فاصله بین نرده ها بیشتر از 7 سانتی متر نباشد تا سر کودک بین آن ها گیر نکند. قفل و چفت های حفاظ هم باید لبه های گرد داشته و تیز نباشند.

5. دقت به مناسب بودن ارتفاع دیواره تخت نوزاد

از نکات مهم دیگر در خرید تخت نوزاد دقت به ارتفاع دیواره آن است. این ارتفاع بایستی به حدی باشد که نوزاد نتواند از آن آویزان شده و بیرون از تخت سقوط کند. کودکان از نه ماهگی شروع به ایستادن می کنند از این رو ارتفاع دیواره به اندازه ای بلند باشد که امکانی برای افتادن کودک نباشد.

بین 9- 12 ماهگی قد کودکان حدود 70-77 سانتی متر است. از این رو ارتفاع دیواره تخت حداکثر دو سانت از این عدد کوتاه تر باشد.

6. دقت به قابل تنظیم بودن ارتفاع تخت

در ماه های اول تولد، نوزاد بدون حرکت بیش از حد یا تکان بسیار به پشت می خوابد و برای برداشتن و گذاشتن نوزاد بهتر است ارتفاع تخت و تشک بالا بوده اما بعد از چند ماه نوزاد شروع به بازی و فعالیت در تخت می کند و بهتر است ارتفاع تخت کم و پایین باشد.

بعضی از تخت ها کفه های قابل تنظیم ارتفاع داشته که سبب می شود بتوان ارتفاع تشک را تغییر داد. این ویژگی برای زمانی است که کودک فعال تر شده و می تواند برخیزد، بایستد یا چند گام راه رود و از تخت بیرون آید. ولی این ویژگی لزوما خوب نبوده زیرا اگر کفی تخت استحکام و کیفیت مناسب را نداشته باشد اهرم نگهدارنده کف تخت ممکن است با بالا و پریدن های کودک شکسته و کودک آسیب ببیند.

7. دقت به چرخ های تخت نوزاد

برخی از تخت و گهواره های نوزاد چرخدار بوده و می توان آن را جابجا کرد. وجود چرخ زیر تخت نوزاد از موارد دیگری است که باید هنگام خرید به آن دقت کرد. این قابلیت هم خوب است هم بد. با توجه به این که جابجا کردن تخت و گهواره ممکن است دشوار باشد وجود چرخ کار جابجایی را ساده می کند.

از سویی داشتن چرخ سبب می شود با تکان های نوزاد سر خورده و تخت یا گهواره برگردد. از این رو توصیه می شود اگر تخت یا گهواره دارای چرخ است به قفل دار بودن آن دقت کنید تا بعد از جابجایی چرخ ها را قفل و تخت ثابت بوده و تکان نخورد.

به طور کلی اگر تخت چرخ دار روی سطح سرامیک یا پارکت قرار گیرد به راحتی حرکت کرده و سبب آسیب دیدن نوزاد می شود. از این رو بهتر است تختی تهیه که پایه های ثابت داشته باشد و همانطور که اشاره شد اگر چرخ دارد به قفل چرخ مجهز باشد.

8. دقت به استاندارد بودن فضای داخل تخت نوزاد

فضای داخلی تخت نوزاد باید استاندارد بوده به این نحو که نه خیلی بزرگ باشد که سبب غلت زدن و چرخیدن بیش از اندازه کودک شود و نه آنقدر کوچک باشد که امکان حرکت نوزاد وجود نداشته باشد. حداقل اندازه استاندارد تخت نوزاد 130 * 70 است.

9. دقت به رنگ تخت نوزاد

رنگ تخت نوزاد هم از مواردی است که بایستی هنگام خرید به آن دقت داشته باشید. استفاده از رنگ های غیر استاندارد و سمی سبب آسیب دیدن نوزاد می شود زیرا معمولا کودکان عادت دارند همه چیز را با دهان خود لمس نمایند.

از این رو سعی کنید از تخت هایی استفاده که هم دارای رنگ تایید شده و استاندارد باشند و هم طیف رنگی روشنی داشته تا به محض کثیف شدن قابل مشاهده باشد و سریعا آن را تمیز کرد. معمولا تخت های قدیمی فلزی می توانند برای نوزاد و کودک شیرخوار خطرناک باشند.

چرا که ممکن است در آن ها سرب به کار رفته باشد. مراقب نقاط تیز فلزی، رنگ و ریل های قدیمی یا رنگ زده و نرده های آن هم باشید و آن ها را برطرف کنید.

10. دقت به ضربه گیر تخت نوزاد

در تخت نوزاد نبایستی از ضربه گیر استفاده شده باشد. زیرا این وسایل غیر ضروری احتمال خطر خفگی نوزاد و سندرم مرگ ناگهانی کودک را به همراه دارند. ولی از شش ماهگی به بعد که کودک توانایی تحرک بیشتر دارد شاید بتوان از ضربه گیر های صد درصد ایمن تخت استفاده کرد تا نوزاد هنگام غلت زدن و حرکت به نرده های تخت برخورد نکند.

با بزرگتر شدن کودک و ایستادن و برخاستن می توان لبه های بالایی تخت را با محافظ دندان پوشاند تا با گاز گرفتن لبه ها توسط نوزاد به لثه  و دندان هایش آسیب وارد نشود.

11. دقت به شکل و مدل تخت نوزاد

به جز جنس، اندازه و استحکام تخت نوزاد لازم است که به شکل و مدل تخت هم دقت کرد. خرید تخت نوزاد از موارد مهم برای شیرخوار محسوب می شود. چرا که علاوه بر امنیت و ایمنی خوب، در ماه های اول تولد نوزاد تایم زیادی را در تحت و به خواب سپری می کند.

انتخاب تخت ایمن و مناسب که دارای طرح و شکل زیبایی هم باشد برای نوزاد اهمیت دارد.

12. دقت به قابلیت اتصال تخت نوزاد به تخت والدین

خواباندن نوزاد در تخت والدین کار مناسبی نیست و ممکن است خطرناک باشد. از این رو بعضی والدین گهواره ای تهیه که از یک سمت باز شده و قابلیت اتصال به کناره ها یا پشت تخت مادر و پدر را داشته باشد. در حقیقت به تخت خواب والدین بچسبد.

ضمنا این گهواره ها کوچک بوده و می توان آن را در منزل و اتاق جابجا کرد. به این ترتیب در ماه های اول نوزاد به والدین نزدیک بوده و تغذیه شبانه اش نیز راحت می شود.

13. دقت به هماهنگ بودن تشک با تخت نوزاد

پیشنهاد می شود تشک تخت را همزمان با خرید تخت نوزاد تهیه کنید تا هم اندازه باشند. می توانید خودتان تشک را دوخته یا نوزاد را درون پتوی پوشیدنی نوزاد داخل تخت بخوابانید. حداقل سایز استاندارد تشک نوزاد 130 سانتی متر طول و عرض 70 سانتی متر با ضخامت 7-15 سانتی متر است.

ضمنا باید از کیپ بودن تشک داخل تخت نوزاد اطمینان داشت. یعنی فاصله ای بین تشک و دیواره ها یا حفاظ تخت وجود نداشته باشد. اگر بین تشک و دیواره تخت بیشتر از دو انگشت فاصله باشد تشک برای تخت بسیار کوچک است.

14. دقت به تجهیزات و تزئینات جانبی تخت نوزاد

برای نوزاد بهتر است از تختخوابی استفاده که حداقل امکانات و لوازم غیرضروری جانبی را داشته باشد و برای ایمنی بایستی ساده و بی زرق و برق باشد. برخی از مدل های تخت نوزاد مجهز به پخش کننده موزیک، صدای قلب و اصوات طبیعت هستند.

برخی نیز دارای چراغ خواب، لامپ و نورپردازی خاصی هستند. برخی هم دارای ویبراتور و تاب دهنده اتومات می باشند. این لوازم جانبی برای کودک چندان ضروری نیستند و بیشتر جنبه زیبایی دارند. حتی ممکن است هر یک از این لوازم در صورت نبود شما در اتاق دردسرساز شوند.

توصیه می شود حتی الامکان تخت ساده برای کودک تهیه و از خرید تخت با کنده کاری و تزئینات برجسته که ممکن است به کودک صدمه بزند خودداری کنید.

15. دقت به گارانتی تخت نوزاد

هر مدل تخت نوزادی لازم است دارای گارانتی و ضمانت نامه معتبر باشد. به این ترتیب مشخص می شود که ایمنی لازم را داشته و دردسرساز نبوده و به فرزند آسیب نمی زند. به این ترتیب در مورد گارانتی تخت نوزاد از فروشنده سوال کنید.

16. خرید تخت نوزاد نو

بهتر است برای نوزاد تخت یا گهواره نو خریداری نمایید. اما گر قصد تهیه کالای دست دوم دارید دقت کنید که کاملا سالم باشد و بررسی کنید چوب های تخت صاف و بدون هیچ گونه خراش و شکستگی، ترک خوردگی یا کنده شدن رنگ باشد.

در پایان از همراهی شما با این مطلب سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود از مطالب ویژگی های مکان مناسب خواب نوزاد و خرید دندان گیر نوزاد نیز بازدید نمایید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان