ماهان شبکه ایرانیان

ورزش گوش میانی و سرگیجه خوش خیم را اینجا یاد بگیرید + آموزش تصویری

سرگیجه گوش میانی می‌تواند به دلایل و علل مختلفی به وجود بیاید که برخی از این دلایل شامل مشکلات گوش داخلی یا سیستم عصبی است که ورزش‌های اصلاحی در روند بهبود این مشکل تاثیر بسزایی دارد.

یکی از مشکلاتی که می‌تواند زندگی افراد را تحت تأثیر قرار دهد، سرگیجه یا احساس عدم تعادل است؛ سرگیجه گوش میانی می‌تواند به دلایل و علل مختلفی به وجود بیاید که برخی از این دلایل شامل مشکلات گوش داخلی یا سیستم عصبی است که ورزش‌های اصلاحی در روند بهبود این مشکل تاثیر بسزایی دارد.

علی شعبانی فرد مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی خوزستان در گفت و گو با ایسنا، اظهارکرد: ورزش‌های مناسب برای درمان سرگیجه گوش میانی وجود دارد که انجام آن‌ها می‌تواند در روند بهبود فرد نقش مهمی داشته باشد. انجام برخی از حرکات و تمرین‌ها می‌توانند به مغز و بدن کمک کند تا روند درمان سرگیجه راحت‌تر شود.

او با بیان این که در چنین شرایطی پیش از هرکاری ببینید کدام گوش باعث سرگیجه شما می شود، ادامه داد: طوری دراز بکشید که سرتان کمی از لبه آویزان شود، سر رو به طرف راست برگردانید و بعد سریع دراز بکشید. یک دقیقه صبر کنید و ببینید آیا احساس سرگیجه دارید یا نه. به جایگاه نشست برگردید و در طرف دیگر آن را تکرار کنید.

اگر وقتی به سمت راست هستید احساس سرگیجه می کنید، این به این معنی است که گوش راست شما مشکل دارد و اگر سرگیجه زمانی که سمت چپ دراز می کشید اتفاق بیافتد، مشکل گوش چپ تان است.

مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی خوزستان با اشاره به چند تمرین برای رفع سرگیجه، عنوان کرد: روی یک میز بنشینید و پاهایتان را آویزان کنید. به سرعت به سمت سالم خود خم شوید تا زمانی که سرتان به روی میز برسد و صبر کنید تا گیجی متوقف شود. به سرعت سرتان را به سمت میز در زاویه 90 درجه بچرخانید و 30 ثانیه صبر کنید. به موقعیت نشستن با حرکت سریع برگردید و این حرکت را 3 بار تکرار کنید تا سرگیجه شما رفع شود.

او ادامه داد: یک تمرین اصلاحی دیگر به صورتی است که روی تخت خواب خود بنشینید و یک بالش پشت سر خود قرار دهید تا وقتی که بر پشت خود دراز بکشید، زیر شانه های شما خواهد بود. سر خود را به طرف «بد» با زاویه 45 درجه بچرخانید و به سرعت دراز بکشید. شانه های شما باید روی بالش باشند و سر شما باید خم شود.

30 ثانیه در این موقعیت بمانید. سر خود را به طرف دیگر بچرخانید و برای 30 ثانیه نگه دارید سپس بدن تان را در آن سمت بچرخانید. 30 ثانیه صبر کنید سپس به آرامی بلند شوید و برای چند دقیقه آرام بگیرید و این حرکت را 3 بار تکرار کنید.

شعبانی‌فر گفت: در تمرین دیگر نیز در یک موقعیت نشسته بر روی لبه تخت خواب خود شروع کنید، به سرعت به سمت راست خود دراز بکشید و بینی خود را به زاویه 45 درجه بالا بگیرید. در این موقعیت برای 30 ثانیه بمانید و سپس به موقعیت اولیه برگردید. همان کار را با سمت دیگر انجام دهید. این تمرین را سه تا پنج بار تکرار کنید.

ورزش گوش میانی و سرگیجه خوش خیم را اینجا یاد بگیرید + آموزش تصویری

او با اشاره به تمرین سمونت، عنوان کرد: یکی دیگر از تمرین‌هایی که برای برطرف کردن سرگیجه گوش میانی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تمرین سمونت است. برای انجام این تمرین بر روی لبه تخت صاف بنشینید و سر خود را 45 دقیقه به سمت راست متمایل کنید. سپس به سرعت به سمت چپ بیاید و سرتان را بر روی تخت قرار دهید. به مدت یک دقیقه صبر کنید و با یک حرکت سریع، بدن خود را به سمت راست بچرخانید.

در این حالت زاویه سر خود را نباید تغییر دهید. سپس یک دقیقه در همین حالت بمانید و به آرامی به موقعیت اولیه بازگردید. توجه داشته باشید که پس از انجام این تمرین به مدت 10 دقیقه بنشینید. در طول مدتی که علائم سرگیجه دارید این تمرین را روزی یک مرتبه تکرار کنید.

مسئول حرکات اصلاحی هیات پزشکی ورزشی خوزستان ادامه داد: یکی دیگر از تمرین‌های بسیار ساده که برای درمان مورد استفاده قرار می‌گیرد، تمرین فاستر است. برای انجام این تمرین نیازی نیست ر روی زمین دراز بکشید، بلکه زانو بزنید و دستان خود را بر روی زمین بگذارید سپس اقدام به حرکت سر خود به بالا و عقب کنید. مقداری صبر کنید تا سرگیجه شما از بین برود.

سپس پیشانی خود را بر روی زمین قرار دهید و چانه خود را به سمت زانوها جمع کنید. در این تمرین نیاز است تا سر خود را به سمت آرنج سمت چپ‌تان 45 درجه بچرخانید، سپس سر را تا سطح شانه و پشت خود بالا بیاورید، 30 ثانیه در همین حالت بمانید و سپس سر خود را به حالت کاملاً عمود بلند کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان