سازمان ملل اعلام کرد 70 درصد کشته شدگان جنگ غزه، زنان و کودکان هستند.
به گزارش عصرایران به نقل از بی بی سی، دفتر حقوق بشر سازمان ملل، شمار بالای تلفات غیرنظامیان در جنگ غزه را محکوم کرد و گفته است تجزیه و تحلیل آنها نشان میدهد حدود 70 درصد از قربانیان تایید شده طی یک دوره ششماهه زنان و کودکان بودهاند.
این سازمان گفته است شمار بالای تلفات عمدتاً بر اثر استفاده اسرائیل از سلاحهایی با اثرات گسترده در مناطق پرجمعیت بوده است.
این گزارش گفته است به میزان «بی سابقهای» از موارد نقض قوانین بینالمللی دست یافته که به نگرانیهایی در مورد ارتکاب «جنایات جنگی و سایر جرایم احتمالی علیه بشریت» فزوده است.
اسرائیل در گذشته همواره اعلام کرده حماس را هدف میگیرد و با استفاده از تسلیحات دقیق، اقداماتی را برای کاهش خطر برای غیرنظامیان انجام میدهد.
بیبیسی درباره این گزارش با ارتش اسرائیل تماس گرفته است.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل جزئیات 8 هزار و 199 کشته در غزه را از نوامبر 2023 تا آوریل 2024 بررسی و تایید کرده است.
بررسیها نشان داد حدود 44 درصد از قربانیان تایید شده کودک و 26 درصد هم زنان بودهاند. بیشتر کشتهها بین پنج تا 9 ساله بودهاند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل افزود حدود 80 درصد از قربانیان در ساختمانهای مسکونی یا خانههای مشابه کشته شدهاند.
این گزارش میگوید دادهها نشاندهنده «بیتوجهی آشکار به مرگ غیرنظامیان و اثرات تجهیزات و استراتژیهای جنگی» است.
وزارت بهداشت غزه که آمار آن از نظر سازمان ملل معتبر تلقی میشود، اعلام کرده است طی 13 ماه گذشته، بیش از 43 هزار و 300 نفر کشته شدهاند. اعتقاد بر این است که تعداد بیشتری از اجساد هنوز زیر آوار ساختمانهای بمباران شده باقی ماندهاند.
این وزارتخانه اعلام کرده برای اکثر کشتهشدگان دادههای کامل دموگرافیک به دست آمده و گزارش داد یک سوم از کشتهشدگان کودکان هستند.
"ولکر تورک" کمیسر حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای گفته است «این سطح بیسابقه از کشتار و آسیب غیرنظامیان نتیجه مستقیم عدم رعایت اصول بنیادی قوانین بشردوستانه بینالمللی است»
او به اصل تمایز که طرفهای درگیر را موظف میکند میان نیروهای نظامی و غیرنظامیان به نسبتی تفاوت بگذارند که حملات در صورتی که آسیب به غیرنظامیان بیش از منافع نظامی باشد را ممنوع میکند و منجر به اتخاذ جانب احتیاط در عملیات نظامی میشود.
تورک خواستار «پاسخگویی نسبت به اتهامات نقض جدی قوانین بینالمللی» شده است.
در این گزارش همچنین گفته شده است شیوه جنگیدن طرفهای درگیر در غزه باعث «رنج انسانی وحشتناک» شده است.
سازمان ملل گفته است ارتش اسرائیل زیرساختهای غیرنظامی را تخریب کرده که در اثر آن «بسیاری از بازماندگان را مجروح، آواره و گرسنه بدون دسترسی به آب، غذا یا مراقبتهای بهداشتی ماندهاند.»
در این گزارش از شیوه جنگیدن وحملات گروه های فلسطینی در غزه هم انتقاد شده است. سازمان ملل گفته است که گروههای مسلح فلسطینی از مناطق پرجمعیت به جنگ پرداختهاند و از پرتابهها بهطور بی هدف استفاده کردهاند که احتمالاً میزان تلفات جانی را افزایش داده است.
بدترین وضعیت در شمال غزه در حال رقم خوردن است، جایی که گروههای امدادی میگویند از اوایل اکتبر 2024 و همزمان با آغاز عملیات زمینی جدید اسرائیل علیه حماس در محاصره است.
سازمان ملل گفته است که طی دو هفته اول اکتبر هیچ محموله غذایی به شمال غزه وارد نشده است.
این موضوع موجب شد که آمریکا برای اسرائیل ضربالاجلی تا 12 نوامبر (چهار روز دیگر) تعیین کند تا میزان کمکها را افزایش دهد وگرنه بخشی از حمایت نظامی آمریکا را از دست خواهد داد.
یان اگلند، رئیس سازمان امدادرسانی شورای پناهندگان نروژ، جمعه 8 نوامبر به بیبیسی گفت که در سفر اخیر خود به غزه «ویرانی و ناامیدی باورنکردنی» را مشاهده کرده است.
او گفت: «به ندرت ساختمانی هست که آسیب ندیده باشد و مناطق وسیعی شبیه استالینگراد پس از جنگ جهانی دوم به نظر میرسند. نمیتوان درک کرد که بمبارانهای بیهدف بر این جمعیت گرفتار چقدر سهمگین بوده است.»
او افزود: «بدیهی است که در درجه اول این کودکان و زنان هستند که بهای این جنگ بی معنی را میپردازند.»
اسرائیل پس از حمله حماس در هفتم اکتبر 2023 که منجر به کشته شدن 1200نفر و به گروگان گرفتن بیش از 200 نفر شد، عملیات نظامی کنونی خود را در غزه آغاز کرد.