تاریخ قاجار پر است از وسوسهها، حیلهها و سیاستبازیهای مردانه و زنانه. این خاندان بر اساس نحوه زندگی، و اخلاق حاکم بر سیاستمداران این دوره، آموختهبودند هرآنچه را میخواهند، با چیدن نقشههای تودرتو و به کارگیریِ افراد مختلف به دست آورند.
وجود حرمسرای شاهی، و در نتیجه کثرت زنان و فرزندان سبب شد، آنان برای رسیدن به اهداف شخصی و مناصب حکومتی، راهی غیر از دسیسهبازی و تبانی نداشته باشند. این آموزه بین ندیمهها و خدمه نیز مرسوم شد و ماجراهای جذابی را رقم زد.
دغدغهی اصلی داستانهای طیبه نجیب، زنان و موقعیت آنان در خانواده و جامعهی ایران بودهاست. نویسنده رمانهای «در من هوا سرد است»، «سایه» و «لبه تاریکی»، در رمان جدید خود به نام «دچار»، ما را با تخیل خود همراه کرده و در کنار وقایعِ تاریخیِ دورهی قاجار، دوباره به مسائل زنان میپردازد. زنانی که پا را فراتر از مکرِ معمول و معمولیِ زنانه گذاشته، و برای رسیدن به خواستههایشان از هیچ دسیسهای چشمپوشی نمیکنند.
وی در این رمان، ماجرایی پر پیچ و خم از زندگی کسانی را مطرح میکند که در پر قصهترین برههی تاریخی ایران زندگی میکردند، و از زنانی میگوید که به شهادت کتب تاریخی، دغدغهها و سیاستهای زنانهی آنان، تاثیر زیادی بر تاریخ سیاسی-فرهنگی-اجتماعی بعد از خود گذاشته است.
رمان «دچار» نوشته طیبه نجیب قرار است به زودی توسط نشر "عنوان" وارد بازار کتاب شود.