ماهان شبکه ایرانیان

خواص شگفت انگیز سرکه انگور؛ از کاهش وزن تا درمان سردرد

به دنبال راهی طبیعی برای حمایت از سلامتی خود هستید؟ سرکه انگور شاید بهترین راه حل باشد! مطالعات نشان می‌دهند که سرکه می‌تواند در رقیق شدن خون، شکستن چربی‌ها و از بین بردن سموم کمک کند. همچنین در کاهش سطح چربی خون موثر است.

 اسید سیتریک موجود در سرکه به هضم و جذب کلسیم کمک می‌کند و در متابولیسم نیز نقش دارد. با این حال، مصرف سرکه انگور می‌تواند مزایای بیشتری ارائه دهد.

سرکه انگور چیست؟

به گزارش همشهری آنلاین، سرکه انگور نوعی سرکه است که از تخمیر آب انگور تهیه می‌شود. فرآیند تخمیر شامل تبدیل قندهای طبیعی موجود در انگور به الکل و سپس تبدیل به اسید استیک توسط باکتری است. این سرکه طعم ملایم و میوه‌ای دارد که جوهر انگوری را که از آن مشتق شده است حفظ می‌کند.

سرکه انگور اغلب در سس‌های سالاد، مارینادها، سس‌ها و به عنوان چاشنی استفاده می‌شود این نوع سرکه علاوه بر اینکه یک عنصر آشپزی است، برای فواید سلامتی بالقوه‌اش از جمله کمک به هضم غذا و عمل به عنوان یک آنتی اکسیدان به لطف پلی فنول‌های موجود در انگور استفاده می‌شود.

ترکیبات و ارزش غذایی سرکه انگور

خواص سرکه انگور در مواد اولیه این نوع سرکه نهفته است. ماده اولیه سرکه انگور آب انگور تخمیر شده است که شامل آب، الکل، اسید استیک و مقادیر کمی از ترکیبات طبیعی مانند آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی است. از نظر ارزش غذایی، سرکه انگور کالری کمی دارد، به طور معمول حاوی حدود 3 تا 5 کالری در هر قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) است که آن را گزینه خوب برای مدیریت وزن تبدیل می‌کند.

سرکه انگور حاوی مقادیر کمی ویتامین مانند ویتامین B مانند B1، B2 و B6) و مواد معدنی مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم است. سرکه انگور همچنین حاوی پلی فنول‌ها است. پلی فنول‌ها آنتی اکسیدان‌هایی هستند که به دلیل خواص ضد التهابی و سلامت قلب شناخته می‌شوند. با این حال، توجه به این نکته مهم است که سرکه انگور در مقادیر کم استفاده می‌شود، بنابراین سهم آن در مصرف روزانه مواد مغذی حداقل است.

سرکه انگور چگونه تهیه می‌شود؟

اگر با انگور زرد یا سبز سرکه درست کنید، سرکه سفید خواهد بود و اگر با انگور قرمز تهیه کنید، سرکه قرمز می‌شود. هر چه انگور شیرین‌تر باشد، سرکه از کیفیت بهتری برخوردار می‌شود. شما می‌توانید از اوایل پاییز شروع به تهیه سرکه کنید. برای دریافت خواص سرکه انگور توصیه می‌کنیم مراحل زیر را برای تهیه آن انجام دهید:

  1. ابتدا انگورها را کاملا بشویید و ساقه‌ها را جدا کرده و کمی له کنید. شما می‌توانید از غذاساز یا مخلوط کن استفاده کنید.
  2. انگور نباید در معرض نور باشد، بنابراین از ظرف شفاف برای سرکه خانگی استفاده نکنید. اگر مجبور به استفاده از ظرف شفاف هستید، حتما روی آن را با پلاستیک مشکی بپوشانید.
  3. بسته به شیرینی انگور باید مقداری آب به ظرف اضافه کنید. به ازای هر کیلوگرم انگور شیرین 150 تا 200 گرم آب را در نظر بگیرید.
  4. مقدار آب بستگی به شیرینی انگور دارد. هرچه شیرین‌تر باشند، باید آب بیشتری اضافه کنید.
  5. هنگامی که انگور با آب مخلوط می‌شود، واکنش‌هایی رخ می‌دهد که باعث ایجاد کف در سطح می‌شود.
  6. برای جلوگیری از سرریز شدن ظرف، مقداری فضای خالی بگذارید. درب ظرف را محکم نبندید؛ آن را به گونه‌ای بپوشانید که اجازه گردش هوا را بدهد، زیرا فرآیند تخمیر به هوا نیاز دارد.
  7. پس از حدود یک هفته، انگورهای تخمیر شده شروع به حباب زدن کرده و به سطح می‌آیند. برای اطمینان از اینکه انگورهای روی سطح کاملاً تجزیه می‌شوند، آنها را هر از گاهی هم بزنید. در شرایط آب و هوایی معتدل بعد از تقریباً یک ماه انگور کاملاً له شده و نرم می‌شود و به تدریج در ته ظرف می‌نشیند.
  8. یک مایع روی سطح تشکیل می‌شود که باعث ایجاد کف و احتمالاً کپک خواهد شد. زمان لازم برای تخمیر بسته به دما می‌تواند متفاوت باشد.
  9. در این صورت اگر شیره انگور غلیظ باشد اصلا کپک نمی‌زند. اگر رسوب و کپک روی سطح مایع سفید رنگ باشد، نشان دهنده محتوای کم مواد مغذی و قوام نازک است.
  10. توصیه می‌شود فرآیند تخمیر را دو تا سه بار تکرار کنید. اگر رنگ قهوه‌ای مایل به کرم باشد، این مخلوط برای تولید سرکه مناسب است.
  11. اگر شیره انگور غلیظ باشد طعم آن تلخ می‌شود. برای ترش کردن و تولید سرکه باید مقداری آب به مخلوط اضافه کنید و خوب هم بزنید.
  12. اگر آب انگور کم غذا و رقیق است، شما می‌توانید با اضافه کردن انگور شیرین بیشتر آن را بهبود بخشید و بگذارید بماند تا به قوام مورد نظر برسد.
  13. روش دیگر، اجازه دهید تا تبخیر شود تا برای تولید سرکه مناسب شود. بعد از حدود 50 تا 70 روز، تفاله انگور را از مایع جدا کنید.
  14. مایع را در ظروف شیشه‌ای بریزید و درب آنها را محکم نبندید. در مرحله دوم تهیه سرکه انگور خانگی اجازه دهید مایع کاملاً تخمیر شود و به سرکه تبدیل شود.
  15. تفاله انگور، پس از جدا شدن از مایع باید فشار داده شود تا آب باقیمانده گرفته شود.
  16. شما می‌توانید پالپ را در یک پارچه مشبک قرار دهید و آن را فشار دهید تا آب آن جدا شود. تفاله نهایی انگور را دور بریزید و شیره استخراج شده را به مایع قبلی اضافه کنید.
  17. پس از گذشت حدود یک هفته از مرحله دوم، متوجه خواهید شد که رسوبی شبیه گل در کف ظرف شیشه‌ای می‌نشیند. این رسوب باید از سرکه جدا شود.
  18. برای این کار، سرکه را به ظرف دیگری منتقل کنید و رسوب را دور بریزید. این کار را یک یا دو بار دیگر تکرار کنید تا مایع شفاف شود. سرکه را ترجیحا در ظروف شیشه‌ای بریزید و در سایه نگهداری کنید.

جایگاه سرکه انگور در طب سنتی

خواص سرکه انگور در طب سنتی تایید شده است. سرکه انگور برای قرن‌ها در طب سنتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است و به دلیل فواید سلامتی و خواص درمانی آن مورد توجه قرار داشت. در طب سنتی، این نوع سرکه به دلیل پتانسیل آن برای حمایت از هضم غذا ارزشمند است، زیرا اعتقاد بر این است که تولید آنزیم‌های گوارشی را تحریک می‌کند، جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد و مشکلاتی مانند نفخ و سوء هاضمه را کاهش می‌دهد. همچنین تصور می‌شود که خواص سم زدایی دارد و به بدن کمک می‌کند تا سموم را دفع کرده و سطح pH را متعادل کند.

سرکه انگور سرشار از اسید استیک و سایر ترکیبات فعال زیستی دارد که در خارج به عنوان یک ضد عفونی کننده استفاده می‌شود و گاهی اوقات برای درمان زخم‌ها، آکنه یا به عنوان یک قابض طبیعی روی پوست به کار می‌رود. علاوه بر این، خواص ضد میکروبی سرکه انگور، آن را به یک داروی محبوب برای گلودرد و عفونت تبدیل کرده است و اغلب برای فواید بیشتر با عسل یا گیاهان دیگر مخلوط می‌شود. در برخی از فرهنگ‌ها، سرکه انگور برای حمایت از سلامت قلب و عروق، بهبود گردش خون و تنظیم سطح قند خون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خواص سرکه انگور برای بدن

در ادامه به خواص سرکه انگور اشاره می‌کنیم:

بهبود سلامت قلب و عروق

سرکه انگور سرشار از آنتی اکسیدان‌ها به ویژه پلی فنول‌ها است که به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن کمک می‌کند. این ترکیبات می‌توانند گردش خون را بهبود بخشند، فشار خون را کاهش دهند و سطح کلسترول را کم کرده و به سلامت قلب و کاهش خطر بیماری‌های قلبی عروقی کمک کنند.

کنترل اشتها و کاهش وزن

نشان داده شده است که اسید استیک موجود در سرکه انگور باعث افزایش احساس سیری و کاهش اشتها می‌شود. با ارتقای سطح قند خون متعادل و بهبود متابولیسم، به مدیریت وزن، کاهش هوس و به طور بالقوه کمک به کاهش چربی در صورت ترکیب با یک رژیم غذایی سالم و تمرین روتین کمک می‌کند.

رفع بوی بد دهان

رفع بوی بدن دهان از خواص سرکه انگور است. سرکه انگور دارای خواص ضد باکتریایی طبیعی است که به مبارزه با باکتری‌های موجود در دهان که مسئول بوی بد دهان هستند کمک می‌کند. استفاده منظم از سرکه انگور که با آب به عنوان دهانشویه رقیق شده است، می‌تواند بوها را خنثی کند و با از بین بردن باکتری‌های مضر، دهان تمیزتر شود.

کنترل قند خون و جلوگیری از دیابت

مطالعات نشان می‌دهد که سرکه انگور می‌تواند با بهبود حساسیت به انسولین، به ویژه بعد از غذا، به کاهش سطح قند خون کمک کند. این به کاهش سرعت هضم کربوهیدرات‌ها کمک می‌کند و منجر به پایداری سطح قند خون می‌شود و آن را به ابزاری مفید در مدیریت دیابت نوع 2 و جلوگیری از شروع آن تبدیل می‌کند.

خواص ضد التهابی

آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای آلی موجود در سرکه انگور به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند. این باعث می‌شود با کاهش سطح مولکول‌های پیش التهابی، برای کاهش شرایطی مانند آرتریت، درد مفاصل و درد عضلانی مفید باشد، بنابراین سلامت کلی بدن را ارتقا می‌دهد.

درمان سردرد و میگرن

اعتقاد بر این است که اسید استیک موجود در سرکه انگور به بهبود گردش خون کمک می‌کند که ممکن است شدت سردرد و میگرن را کاهش دهد. همچنین تصور می‌شود که سطح pH بدن را متعادل کرده و سم زدایی می‌کند و به طور بالقوه علائم سردرد ناشی از کم آبی یا هضم ضعیف را کاهش می‌دهد.

بهبود عفونت‌های پوستی

خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی سرکه انگور آن را در درمان عفونت‌های جزئی پوست مانند آکنه یا شیوع قارچ موثر می‌کند. استفاده موضعی از سرکه انگور رقیق شده می‌تواند به پاکسازی پوست، کاهش باکتری‌ها یا قارچ‌ها و بهبود لک‌ها، بریدگی‌ها یا تحریکات کمک کند.

روش‌های مصرف سرکه انگور

برای استفاده از خواص سرکه انگور بهتر است روش‌های مصرف مناسب آن را نیز بدانید. روش‌های مصرف سرکه انگور به شرح زیر هستند:

  • یکی از رایج‌ترین و مطمئن‌ترین راه‌های مصرف سرکه انگور رقیق کردن آن با آب است. به طور معمول، یک تا دو قاشق غذاخوری سرکه انگور با یک لیوان آب مخلوط می‌شود. این موضوع به کاهش اسیدیته کمک می‌کند و جذب فواید سلامتی آن از جمله بهبود هضم و تنظیم سطح قند خون را برای بدن آسان‌تر می‌کند.
  • سرکه انگور را می‌توان به عنوان پایه‌ای تند برای سس‌های سالاد خانگی استفاده کرد. آن را با روغن زیتون، گیاهان و ادویه جات ترکیب کنید تا یک سس خوش طعم و سالم داشته باشید. این روش نه تنها طعم سالاد را تقویت می‌کند بلکه آنتی اکسیدان‌های مفید و خواص ضد التهابی را نیز برای بدن فراهم می‌کند.
  • برای کسانی که از طعم قوی سرکه لذت نمی‌برند، افزودن مقدار کمی سرکه انگور به اسموتی‌ها می‌تواند راهی موثر برای گنجاندن آن در رژیم غذایی شما باشد. سرکه به خوبی با میوه‌ها و سبزیجات ترکیب می‌شود و فوایدی برای سلامتی دارد بدون اینکه بر طعم اسموتی غلبه کند.
  • سرکه انگور را می‌توان در مارینادهای گوشت، سبزیجات یا توفو استفاده کرد. اسیدیته آن به لطیف شدن غذا کمک می‌کند و در عین حال طعم آن را القا می‌کند. ترشی کردن با سرکه انگور جذب مواد مغذی آن را نیز افزایش می‌دهد و مزایای بیشتری مانند کمک به هضم غذا و حمایت از سلامت پوست را ارائه می‌دهد.
  • برخی افراد ترجیح می‌دهند سرکه انگور را در آب گرم یا چای گیاهی مصرف کنند. افزودن یک قاشق چایخوری به آب داغ می‌تواند به تسکین سیستم گوارش، حمایت از سم زدایی و بهبود گردش خون کمک کند. فقط مطمئن شوید که قبل از نوشیدن آب کمی خنک شود تا به ترکیبات مفید موجود در سرکه آسیب نرسانید.
  • سرکه انگور را می‌توان به طور مستقیم به عنوان یک مقوی سلامت مصرف کرد. مقدار کمی (یک تا دو قاشق چایخوری) را می‌توان با یک لیوان آب مخلوط کرد و قبل از غذا مصرف کرد. این روش به ویژه به دلیل توانایی آن در حمایت از متابولیسم، کنترل اشتها و حفظ وزن سالم محبوب است.
  • سرکه انگور را می‌توان در غذاهای مختلف مانند سوپ، خورش یا سس اضافه کرد و به طعم و مزه آن عمق و اسیدیته اضافه کرد. این روش راهی آسان برای لذت بردن از فواید سرکه انگور در حین پخت و پز بدون نیاز به نوشیدن مستقیم آن است.

عوارض احتمالی سرکه انگور

مصرف منظم سرکه در واقع می‌تواند برای برخی افراد خطراتی ایجاد کند. با اینکه خواص سرکه انگور بی‌شمار، اما عوارض زیر را ایجاد می‌کند:

  • سرکه ممکن است باعث تحریک گلو و معده شود.
  • به طور بالقوه می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند.
  • افراد مبتلا به ضعف اعصاب، درد مفاصل یا زخم معده به دلیل ماهیت اسیدی سرکه باید از مصرف آن خودداری کنند.
  • افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی و سرفه‌های خشک از مصرف سرکه خودداری کنند.
  • سرکه ممکن است با برخی داروها تداخل داشته باشد، بنابراین قبل از مصرف منظم و بیش از حد، با پزشک مشورت کنید.
  • سرکه قوای جنسی را کاهش می‌دهد و برای کسانی که مزاج سرد دارند مضر است.
  • اعصاب را به هم می‌زند. کسانی که آرامش را ترجیح می‌دهند باید از سرکه پرهیز کنند.
  • مصرف مداوم سرکه باعث کاهش قدرت بینایی می‌شود.
  • استفاده مداوم از سرکه می‌تواند باعث زردی پوست و کاهش وزن شود.

کلام آخر

خواص سرکه انگور را معرفی کردیم و اکنون می‌توانید از این ماده غذایی مفید استفاده کنید. دست شما برای مصرف سرکه انگور به روش‌های مختلف باز است. توصیه می‌کنیم سرکه را در سالاد و سایر غذا مصرف کنید تا از مزایای آن بهره مند شوید. اگر هم بیماری زمینه‌ای دارید، بهتر است قبل از استفاده از سرکه انگور با پزشک صحبت کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی