به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در ابتدای این مراسم که که با حضور آیتالله یعقوب جعفرینیا، حجج اسلام والمسلمین سیدرضا مؤدب، قرآنپژوه، حمید ملکی، رئیس مرکز تخصصی تفسیر، علی عماد، معاون پژوهش حوزه علمیه برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین سعید داودی، مؤلف این اثر در سخنانی گفت: یکی از پیشنهادهای بنده به آیتالله العظمی مکارم شیرازی این است که دفتر دائمی تفسیر نمونه ایجاد شود.
قابلیت 30 جلدی شدن تفسیر نمونه
وی با بیان اینکه این تفسیر حداقل قابلیت دارد تا سه جلد دیگر به آن افزوده شود و به 30 جلد برسد، ادامه داد: برخی مطالب مانند طولانیترین آیه قرآن در سوره بقره با تفسیر اندکی رها شده است همچنین «عاشروهن بالمعروف» یکی از مباحثی است که فقها درباره آن بحث زیادی دارند و میتوان در تفسیر نمونه نیز بیشتر به آن پرداخت.
سخنان آیتالله مکارم
در ادامه آیتالله العظمی مکارم شیرازی با بیان اینکه حفظ قرآن، قرائت، ترجمه و...در زمان امروز هم موضوعیت دارد و آثار خاصی بر آن مترتب است عنوان کرد: همه اینها باید مقدمه برای تدبر و عمل به قرآن باشد تا محتوا درک شود زیرا قرآن مسئله اساسی جامعه ماست و باید همه امور براساس آن تنظیم شود.
این مفسر قرآن با بیان اینکه در حوزه باید قرآن، اساس باشد تأکید کرد: هر قدر حوزهها با قرآن بیشتر آشنا شوند برکات آن بیشتر است زیرا اساس کار ما قرآن است؛ فقه و اصول جای خود را دارد اما فقه هم باید از قرآن استخراج شود زیرا آیات فقهی بسیاری داریم که مجتهدین به آن اشارهای نکردهاند و در کتاب فقهی نیامده است.
رونمایی کتاب
در خاتمه این مراسم از کتاب رونمایی شد و از چند نفر از استادان و دانشپژوهان برتر مرکز تخصصی تفسیر حوزه قدردانی شد.
کتاب زن در فصولی از جمله سرگذشت غمبار زنان، زن در دیگر اقوام، تلاش قرآن برای احیای جایگاه زن، احکام مربوط به زنان، زن در قامت مادر، داستانهایی از زنان در قرآن در شمارگان دو هزار نسخه و در 712 صفحه توسط انتشارات امام علی بن ابیطالب(ع) تألیف شده است.
تجلیل از قرآنپژوهان
حجج اسلام والمسلمین عبدالکریم بهجتپور، حقپرست، داعینژاد، اسلامپور و رستمنژاد از جمله استادانی بودند که در این مراسم از آنان تجلیل شد. همچنین سیدمجتبی فلاح، علی مولایی، قبادپور، امیر یوسفی و سیدمهدی مرتضوی به عنوان طلاب قدردانی شدند.