غذاهای سنتی ایرانی محبوبیت زیادی دارند. شما می توانید با طرز تهیه قوروت شورباسی که یک غذای سنتی و محلی آذربایجانی بوده در این قسمت آشنا شوید. این غذای محلی طعم و مزه بسیار خوشمزه و فوق العاده ای دارد و دستور آن نیز بسار ساده می باشد.
قوروت شورباسی آذربایجانی:
این غذا ترکیب بسیار متنوعی داشته و با دستور ساده ای تهیه می شود. یک غذای تلفیقی و مقوی که برای وعده های غذایی مختلفی نیز تهیه شده و می توانید از طعم و مزه آن لذت ببرید. طرز تهیه آش بی بی و آش قوروت قلیه با دستورهای مخصوص را در لینک دنبال کنید.
مواد اولیه:
- پیاز: 1 عدد
- برنج نیم دانه: 1 سوم پیمانه
- لپه: 2 قاشق غذاخوری
- کشک: 2 پیمانه
- سیب زمینی: 1 عدد
- سبزی خشک و معطر: به میزان لازم
- فلفل، نمک، زردجوبه: به میزان لازم
طرز تهیه قوروت شورباسی:
مدت زمان آماده سازی این غذا 15 دقیقه و مدت زمان پخت آن نیز 60 دقیقه می باشد. برای آماده کردن این غذای سنتی و محلی ابتدا باید پیازها را برش زده و به همراه مقداری روغن درون تابه تفت دهید. به مواد مقداری فلفل، زردچوبه، نمک اضافه کنید.
لپه و برنج ها را از قبل بشورید و خیس کنید. آب لپه ها را چند مرتبه عوض کرده تا نفخ آن ها از بین برود. لپه و برنج ها را نیز به مواد خود اضافه کرده و کمی آن را تفت دهید. در قسمت بعدی باید به آن ها مقداری آب اضافه گرده و روی حرارت قرار دهید تا مواد بجوشد.
سیب زمینی ها را به صورت نگینی برش زده و خرد کنید. در ادامه سیب زمینی را به مواد تابه افزوده و به همراه مقداری نعنا خشک و سبزیجات خشک معطر دیگر تفت دهید. کمی به مواد زمان داده تا مواد شما مزه دار و پخته شود.
در مرحله آخری که مواد شما روی حرارت پخته و نرم شد، کشک را افزوده و به همراه مواد خود تفت داده تا کشک باز شود و به مواد شما مزه بدهد. در قسمت بعدی نیز باید کمی زمان داده تا کشک ها به غذای شما مزه بدهد.
برای این غذا باید حتما آب اضافی آن تبخیر شده باشد و یک غذای جا افتاده داشته باشید. حرارت ملایم به پخت بهتر این غذا و جا افتاده شدن آن کمک می کند. در این صورت غذای شما با حرارت ملایم خوشمزه تر شده و طبخ بهتری دارد.
درمرحله نهایی نیز برای پخت و مزه دار شدن بهتر این غذا می توانید از یک عصاره گوشت استقاده کنید. همچنین می توانید به جای آب از عصاره آب قلم یا آب مرغ استفاده نمایید که طعم غذای شما را لذیذترین خواهد کرد.
طرز تهیه قوروت شورباسی به همین سادگی بوده و شما می توانید به جای سبزیجات معطر از ادویه های دلخواه نیز استفاده کنید. شما می توانید از کشک سابیده شده نیز در این غذا استفاده کرده که لذیذتر خواهد شد. برای تزیین روی این غذا نیز بهتر است تا از مقداری پیاز داغ با روغن فراوان استفاده کنید. در این صورت طعم و مزه غذای شما بهتر می شود.