ماهان شبکه ایرانیان

اروپایی‌ها ناتوان از تصمیم‌گیری؛نشستی که بی نتیجه ماند/بروکسل بدون واشنگتن هیچ است!

نشست اضطراری رهبران اروپایی در پاریس برای بررسی آینده جنگ اوکراین، درحالی بدون نتیجه پایان یافت که مقام‌های اروپایی با نگرانی از مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض، به نقش واشنگتن برای تضمین صلح در اوکراین چشم دوخته‌اند.

اروپایی‌ها ناتوان از تصمیم‌گیری؛نشستی که بی نتیجه ماند/بروکسل بدون واشنگتن هیچ است!

به گزارش خبرآنلاین، کی‌یر استارمر نخست‌وزیر انگلیس، پس از این نشست سه‌ساعته که با حضور رهبران فرانسه، آلمان، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، دانمارک، هلند و دبیرکل ناتو در کاخ الیزه برگزار شد، گفت: «تضمین امنیتی آمریکا تنها راه بازدارندگی روسیه از حمله مجدد به اوکراین است.»

وی افزود: «اروپا باید نقش خود را ایفا کند و من آماده‌ام در صورت دستیابی به توافقی پایدار، نیروهای انگلیسی را در کنار سایر کشورها به اوکراین اعزام کنم. اما این امر بدون پشتیبانی آمریکا ممکن نیست.»

به گزارش ایرنا، نخست‌وزیر انگلیس از سفر خود به واشنگتن در هفته آینده برای گفت‌ وگو با دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا درباره جزئیات این طرح خبر داد.

نشست پاریس در شرایطی برگزار شد که آمریکا و روسیه بدون حضور مقامات اروپایی و اوکراینی، قرار است امروز (سه‌شنبه) در ریاض درباره آینده جنگ اوکراین گفت‌وگو کنند.

کرملین پیشتر تأیید کرده بود که سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و یوری اوشاکوف مشاور ارشد پوتین برای مذاکره با نمایندگان آمریکا به عربستان سعودی سفر کرده‌اند.

دونالد توسک نخست‌وزیر لهستان در نشست پاریس از اقدام آمریکا برای مذاکره مستقیم با روسیه انتقاد کرد و گفت: «همه در این نشست آگاه بودند که روابط فراآتلانتیک و اتحاد ناتو وارد مرحله‌ای جدید شده است. اگر آینده اوکراین و امنیت اروپا قرار است تعیین شود، این کار باید با حضور نمایندگان اروپا انجام شود، نه در غیاب آن‌ها.»

اختلاف‌نظر میان رهبران اروپایی

یکی از محورهای بحث در نشست پاریس، امکان اعزام نیروی صلح‌بان اروپایی به اوکراین در صورت برقراری آتش‌بس بود؛ موضوعی که با اختلاف نظرهای جدی مواجه شد.

اولاف شولتس صدراعظم آلمان، ضمن انتقاد از طرح این موضوع در شرایط کنونی گفت: «ما هنوز در میانه جنگی وحشیانه قرار داریم که روسیه بی‌رحمانه پیش می‌برد. صحبت درباره نیروی صلح‌بان در این مرحله زودهنگام و غیرمسئولانه است.»

وی همچنین خواستار افزایش بودجه دفاعی اروپا از طریق تغییر قواعد مالی اتحادیه اروپا شد.

در مقابل، نخست‌وزیر دانمارک ادعا کرد: «روسیه تهدیدی برای کل اروپا است و همه کشورهای اروپایی باید با افزایش هزینه‌های دفاعی خود، برای مقابله با این تهدید آماده شوند.»

به گفته تحلیل‌گران، تلاش اروپا برای تشکیل یک نیروی صلح‌بان بدون پشتیبانی نظامی و هوایی آمریکا بی‌نتیجه خواهد بود.

کی‌یر استارمر نخست وزیر انگلیس در این‌باره تصریح کرد: «حتی اگر اروپا بتواند یک نیروی 30 هزار نفری را تشکیل دهد، این نیرو بدون پشتیبانی هوایی ناتو که وابسته به آمریکاست، آسیب‌پذیر خواهد بود.»

دولت انگلیس اعلام کرده که حاضر است در قالب نیروی صلح‌بان در اوکراین مشارکت کند.

با این حال کارشناسان نظامی با اشاره به ضعف ساختاری ارتش نسبت به توان انگلیس ابراز تردید کرده‌اند.

ریچارد دانات رئیس پیشین ارتش انگلیس در این باره گفت: «ارتش انگلیس طی سال‌های اخیر به شدت تضعیف شده و با کمبود نیروی انسانی مواجه است. اعزام نیروهای بیشتر به اوکراین می‌تواند به بهای کاهش توان دفاعی کشور تمام شود.»

در مجموع، نتیجه نشست پاریس نشان داد که اختلافات داخلی و وابستگی امنیتی به آمریکا همچنان مانع جدی یکپارچگی اروپا در قبال جنگ اوکراین است و رهبران اروپایی همچنان به تضمین امنیتی واشنگتن متکی‌اند.

315 315

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان