ماهان شبکه ایرانیان

آیت‌الله العظمی جوادی آملی در درس تفسیر مطرح کرد:

تبیین تفاوت دیدگاه زمخشری و علامه طباطبایی در خلق آسمان و زمین

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی جوادی آملی با تبیین تفاوت دیدگاه‌های زمخشری و علامه طباطبایی(ره) در مدت زمان خلقت آفرینش، گفت: خداوند آفرینش را برای رسیدن انسان به عبودیت خلق کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی، امروز، 15 فروردین در ادامه تفسیر سوره فصلت با بیان اینکه سوره فصلت در مکه نازل شده است، گفت: قرآن از سوی خدا نازل شده و هدایت برای همه انسان‌هاست و هم برای عموم و هم برای افراد خاص قابل استفاده است.
وی افزود: تنزیل وحی و قرآن مانند تنزیل باران نیست، زیرا قرآن از یک سو به انسان‌ها و از سوی دیگر به خداوند متصل است و هر کسی به قدر فهم و تلاش خود می‌تواند از آن بهره ببرد.

6 روز برای خلقت آسمان و زمین

این مرجع تقلید با اشاره به بحث خلقت آسمان و زمین در این سوره و با بیان اینکه بحث آن در سوره‌های دیگری نیز آمده است، اظهار کرد: اگر چه این بحث در چندین سوره دیگر نیز بیان شده، ولی در سوره فصلت توضیح بیشتری برای خلق آسمان و زمین بیان شده است.

این مفسر قرآن تصریح کرد: دو روز از شش روز برای آفرینش زمین است. خدا زمین را در دو روز آفرید و این کوه‌های بلند را که به منزله میخ است در آن قرار دارد تا برکاتش نصیب مردم شود.

صاحب تفسیر تسنیم گفت: اگر این کوه‌ها را پایه قرار می‌داد و نه میخ، برکات امروز را برای زمین و مردم آن به دنبال نداشت، زیرا اگر کوه‌ها پایه بودند با لرزش زمین زندگی در آن ناممکن می‌شد.

تفاوت دیدگاه زمخشری و علامه طباطبایی

وی افزود: برخی مانند پیروان زمخشری و فخر رازی شش روز را برای آماده شدن خلقت تقسیم کرده و چهار روز را برای زمین و فصول چهارگانه و روزی‌های آن و مابقی را برای آسمان بیان کرد‌ه‌اند.

این استاد برجسته حوزه عنوان کرد: علامه طباطبایی به برکت روایتی در نورالثقلین معتقد است که خلقت زمین دو روز است و چهار روز را نمی‌پذیرد. خداوند وقتی خواست آسمان را تنظیم کند، آسمان با میل آن را پذیرفت. پس زمین را در دو روز و آسمان را در دو روز آفرید و دو روز می‌ماند برای بین آسمان و زمین.

آیات مربوط به خلقت آسمان و زمین

وی با بیان اینکه آیات مربوط به خلقت آسمان و زمین سه طایفه هستند، گفت: یکی اینکه شش روز برای خلقت است؛ دیگر اینکه چهار روز برای زمین و دو روز برای آسمان و طایفه سوم این است که ما بین آسمان و زمین هم مدتی دارد که علامه طباطبایی هم به این معتقد است و در سه سوره نیز «ما بینهما» در کنار خلقت آسمان و زمین مطرح شده.

رابطه آیه خلقت آسمان و زمین با فرازی از جوشن کبیر

این مفسر قرآن با اشاره به آیه شریفه «الذی خلق السموات و الارض و ما بینهما» تاکید کرد: اینکه در دعای شریف جوشن کبیر می‌گوید «یا رب الهواء و الفضاء» مراد همین است، زیرا میلیاردها موجود در این فضا و هوا وجود داشته که رزق و روزی دارند و آنچه که برخی به عنوان مدت برای فصول و روزی بیان کرده‌‌اند، ربطی به مدت خلقت آسمان و زمین ندارد.

وی تاکید کرد: خداوند هدف از خلق آسمان و زمین و همه آفرینش و هستی را عبودیت بیان کرده است تا انس و جن با عبادت الهی به درجه کمال نائل شوند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان