![](/Upload/Public/Content/Images/1396/04/05/1105330377.jpg)
به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) آیتاللهالعظمی حسین وحید خراسانی امروز 30 اردیبهشت در درس تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: تمام عقبات قبر و قیامت در آیه 46 سوره یاسین و ما بعد آن بیان شده است که ماحصل آن سرنوشت سخت بشر در یوم المعاد است.
عقل؛ ریشه انسانیت انسان
وی افزود: آیه اولی بیانگر وظیفه علمی انسان است و آیه دوم بیانگر ویژگیهای انسان است که انسان موجودی معلق و مرکب است که در هر یک از ما عالم جماد و نبات و شهوت بهائم و غضب درندگان وجود دارد ولی انسان، انسانیت خود را به حسب عقل دارد.
این مرجع تقلید بیان کرد: آیه اولی بیانگر راه تکامل عقول بشر است و راه تکامل این است که سراسر عالم منقسم به دو قسم است که شامل آیات تکوینی و تشریعی است.
وی گفت: اگر عقل در مقابل اتیان این دو سلسله آیات مستعد باشد، برای رسیدن به غرض و غایت نظر این آیات، قهرا کمال عقلی در این انسان بالاضروره محقق است.
وحید خراسانی با اشاره به آیه«وَمَا تَأْتِیهِم مِّنْ آیَةٍ مِّنْ آیَاتِ رَبِّهِمْ إِلَّا کَانُوا عَنْهَا مُعْرِضِینَ ﴿46 یاسین) تصریح کرد: انحطاط عقلی بشر در این آیه و ارتقا علمی او هم در این آیه است.
وی افزود: آیه دوم میفرماید «وَإِذَا قِیلَ لَهُمْ أَنفِقُوا مِمَّا رَزَقَکُمْ اللَّهُ قَالَ الَّذِینَ کَفَرُوا لِلَّذِینَ آمَنُوا أَنُطْعِمُ مَن لَّوْ یَشَاءُ اللَّهُ أَطْعَمَهُ إِنْ أَنتُمْ إِلَّا فِی ضَلَالٍ مُّبِینٍ؛(47 یاسین) ما به هیچ عنوان این دین را نشناختیم؛ اگر این دو آیه در زندگی هر انسانی عملی شود، عالم و آدم به کمال انسانیت و غایت خلقت نایل میشوند.
رزق مادی و معنوی
این مرجع تقلید عنوان کرد: وقتی خداوند بیان میدارد که «أَنفِقُوا مِمَّا رَزَقَکُمْ اللَّهُ» در مقام نخست باید دید و فهمید که رزق یعنی چه؟ نکته دوم این است که انفاق مما رزقناهم به چه معنی است.
وی گفت: انسان به دلیل این که انسان است دو رزق دارد؛ اول رزق مادی و دوم رزق معنوی؛ ارزاق که به عالم قسمت شده است سه قسمت است که شامل علم، قدرت و ثروت میشود.
وی تاکید کرد: در قبال آن طوایف بشر قسمی جهال هستند و قسمی ضعفا هستند و قسمی نیز فقرا هستند و هر کسی که در این زمینهها بهرهای از سوی خداوند دارد باید به دیگرانی که ندارند کمک کند وگرنه به مسئولیت عقلی و انسانی خود عمل نکرده است.
وی با بیان اینکه خداوند از عالمان دین و اغنیاء برای خدمت به دیگران میثاق گرفته است تاکید کرد: انسان باید بداند که آنچه خدا به او داده است فقط برای خود او نیست و اگر کسی این تصور را داشته باشد در توهم و خیال است.
وی در ادامه به سختی یوم المعاد اشاره و تصریح کرد: یکی از خصوصیات یوم الدین این است که نوزاد تازه به دنیا آمده پیر صدساله میشود.
وی افزود: یوم الدین روزی است که هر مادری فرزند خویش را فراموش میکند و مهر مادری با آن همه عمق دیگر در اینجا وجود نخواهد داشت و روزی است که ملائکه بزرگ خداوند همچون جبرئیل و اسرافیل و میکاییل هم در خوف هستند.