به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) حجتالاسلام والمسلمین محمود ملکدار، دهم شهریور ماه در نشست خبری با خبرنگاران گفت: اهمیت هنر در جوامع دینی یک واقعیت است و اگر یک انقلاب و اندیشه بخواهد ماندگار باشد، به قول مقام معظم رهبری باید در قالب هنر بگنجد و اگر مشاهده میکنیم که قرآن کریم به عنوان یک کتاب جاودان در دل و جان انسانها نشسته به این خاطر است که از هنر به خوبی استفاده کرده است.
وی افزود: امروز نیز اگر مبلغان و روحانیت ما سخنگوی دین هستند اگر بتوانند از هنر استفاده کنند موفق و ماندگار خواهند بود والا نمی توانند پیام خود را به خوبی برسانند به همین دلیل مراکز حوزوی به خوبی در سالهای اخیر در زمینه های هنری وارد شدهاند.
مسئول جشنواره هنر آسمانی بیان کرد: مرکز مدیریت حوزههای علمیه به عنوان متولی امر تحصیل و تهذیب روحانیون کشور در این عرصه وارد شده است که یکی از آنها برگزاری جشنواره هنر آسمانی است که نشانگر این است که هنر یک ارزش مرتبط با دل و جان انسانها است و انسان را به خدا میرساند.
برگزاری چهارمین جشنواره
وی گفت: در جشنواره سوم، سه هزار و 824 اثر به جشنواره رسید که این 71 اثر مرتبط با حوزه برادران و مابقی از حوزه علمیه خواهران است به همین خاطر مقرر شد که امسال چهارمین جشنواره در قم برگزار شود.
ملکدار اظهارکرد: چهارمین جشنواره هنر آسمانی، ویژه طلاب حوزههای علمیه برادران و خواهران، با مشارکت مرکز مدیریت حوزههای علمیه سراسر کشور، مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران، حوزه هنری، سازمان نشر و آثار و ارزشهای دفاع مقدس، مرکز پژوهش و سنجش افکار صداوسیما و جشنواره هنر آسمانی برگزار میشود.
وی ادامه داد: این جشنواره در بخش داستان، سه قالب داستان کوتاه، رمان و کودک و نوجوان، منظور شده و بخش داستان شامل موضوعاتی چون سبک زندگی طلبگی، نقش روحانیت در انقلاب و دفاع مقدس است.
وی افزود: در بخش شعر، قالب کلاسیک، شعر نو، کودک و نوجوان، طنز، ترجمه، کوتاه نوشت منظور شده است که بخش ویژه شعر نیز شامل موضوعاتی چون وحدت اسلامی، نقش روحانیت در انقلاب و دفاع مقدس است.
برخی رشتههای جشنواره
مسئول جشنواره هنر آسمانی بیان کرد: در بخش پژوهش، چهار حوزه تخصصی، شامل چیستی هنر اسلامی، هنر و اخلاق، آزاد با محوریت هنر و رسانه، داستان با محوریت راهکارهای طرح مفاهیم اخلاقی در داستان و نسبت زبان دینی با فرم داستانی و همچنین در بخش شعر شامل ظرفیتها و آسیبهای نمادهای زمینی در شعر معنوی و مولفهها و ظرفیتها و بایستههای شعر حوزه در دستور کار جشنواره قراردارد.
وی گفت: جوایز نفرات اول هر رشته علاو بر لوح تقدیر و تندیش شامل کمک هزینه سفر به سفر عمره، و نفرات دوم و سوم کمک هزینه سفر به عتبات و مشهد مقدس خواهد بود.
مهلت ارسال آثار
ملکدار اظهارکرد: مهلت ارسال آثار نیز تا 30 آبان سال جاری خواهد بود که پس از داوری آثار، جشنواره اصلی در بهمن ماه برگزار میشود و علاقهمندان میتوانند آثار خود را به نشانی قم، بلوار 45 متری شهید صدوقی، خیابان مالک اشتر شرقی، پلاک 31 ، کد پستی 3716675347 و یا به نشانی الکترونتیک infi@honareasemani.ir ارسال کنند.
وی با اشاره به کاهش رشتههای این جشنواره گفت: بانک اطلاعات از هنرمندان طلبه تهیه شده ولی هنوز تکمیل نشده است. یکی از برنامههای جشنواره در کمیته اطلاعات و رسانه، تکمیل این بانک اطلاعات است که امیدواریم بتوانیم هنرمندان طلبه را در این قالب فهرست بندی و طبقه بندی کنیم تا بتوانیم هم خدمات آموزشی و ارتقایی را بهتر انجام دهیم و هم ظرفیتهای ما بهتر شناخته شود.
تلاش برای بینالمللی کردن جشنواره
مسئول جشنواره هنر آسمانی بیان کرد: با توجه به اهمیت بینالمللی شدن این جشنواره، امیدواریم در سالهای آینده بتوانیم این جشنواره را به شکل بین المللی طلاب جهان تشیع برگزار کنیم.