به گزارش ایسنا به نقل از سایت فیز، گروه تحقیقاتی حاضر در این مطالعه دریافتند سلولهای عصبی نخاع چگونه حین رشد جنین، در الگوهای دقیق سازماندهی میشوند.
محققان "موسسه فرانسیس کریک" ( Francis Crick Institute) در لندن، موسسه علم و فناوری اتریش و موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان در سوئیس در آزمایشاتشان پی بردند سلولهایی که قرار بود در جنین موشها به سلولهای عصبی تبدیل شوند، از دو سیگنال استفاده میکنند. این دو سیگنال در جهتهای متضاد در نخاع(یعنی پشت و پهلو) پراکنده میشوند تا مکان دقیق سلولهای عصبی را ارزیابی کنند.
تیم زیستشناسان، مهندسان و فیزیکدانان حاضر در این پروژه دریافتند مقادیر سیگنالهای نشاتگرفته از پهلو و پشت بدن، حین رشد سلولهای عصبی بر فعالیت ژنها تاثیر میگذارد. سلولها براساس این فعالیت ژنها به انواع مناسب سلولهای عصبی تبدیل میشوند که در نهایت این سلولها در طناب نخاعی جای میگیرند.
زمانی که جنین رشد میکند به انواع مناسب سلولها نیاز دارد تا در داخل اندامهای در حال شکلگیری آرایش شوند. این امر به ویژه در نخاع حائز اهمیت است یعنی جایی که انواع سلولهای عصبی باید به طور دقیق در مکانهای مورد نیاز جایگیری کنند تا مدارهای نخاعی بتوانند برای کنترل حرکت عضلات مونتاژ شوند. با این حال، تا پیش از این تحقیق، مکانیسم موجود در پس سازماندهی سلولهای عصبی در طناب نخاعی ناشناخته بود.
این کشف در بلندمدت به دانشمندان در استفاده از سلولهای بنیادی در رویکردهایی مانند مهندسی بافت و پزشکی کمک خواهد کرد با این حال، هنوز تا کاربرد آن در رشتههای مختلف راه درازی مانده است.
جزئیات این مطالعه در مجله Science منتشر شد.