ماهان شبکه ایرانیان

تنها یک علی، در هر زمان

در تعیین خلافت بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله یا شعار مردم سالاری سردادند و طرفدار انتخاب مردم شدند و مشروعیت رهبری او را منوط به رای مردم دانستند، یا با برداشت نادرست از توحید، به نفی حاکمیت امام برآمدند و با استناد به اینکه ولایت و حاکمیت اختصاص به خدا دارد، حق حاکمیت را از او سلب کردند .
علی آن شجاع بی همتا و قهرمان یکه تاز
(بارون کارادوو مورخ فرانسوی)
علی، نامی که یادآور شجاعت، رافت، لطف و رحمت است .
علی، نامی که یادآور مبارزه با تبعیض و بی عدالتی است . واس بینهم فی اللحظة و النظرة حتی لایطمع العظماء فی حیفک لهم و لا ییاس الضعفاء من عدلک لهم; «در میان آنان در همه حال به مساوات رفتار کن و با یک چشم بنگر تا بزرگان در تو طمع ستم بر ناتوانان نبندند و ناتوانان از عدالتت مایوس نشوند .»
علی، نامی که یادآور مبارزه با تکبر و تفرعن است . فلا تکلمونی بما تکلم به الجبابرة و لا تتحفظوا منی بما یتحفظ به عند اهل البادرة; «آنچنانکه با جباران و متکبران سخن می گویید با من سخن نگویید و در برابر من همچون در برابر اقویای پرخاشگر به تحفظ و خویشتنداری نپردازید .»
همو که مورد احترام همه حق پرستان، حقیقت دوستان و عدالتخواهان است .
همو که مجسمه عدالت و انسانیت و در یک کلمه معیار حق و باطل است .
همو که مسلمان و غیر مسلمان از او چنین یاد می کنند:
«ای روزگار! چه می شد! اگر هرچه قدرت و قوت داری بکار می بردی و در هر زمان تنها یک علی، با همان عقل، با همان زبان، با همان قلب و با همان ذوالفقار به عالم می بخشیدی!»
«شخصیتی که همکیش و غیر همکیش به تقدیر و تمجید او قلم در دست گرفته اند و او را سرآمد همه فضایل و سرچشمه همه آنها می دانند .»
شخصیتی که با مفاهیم و ارزشهای عادی قابل توضیح و توصیف نیست و هرگز قادر به شناخت کامل او نخواهیم بود .
شخصیتی که به تایید دوست و دشمن، شایستگی لازم را برای جانشینی رسول خدا داشت و می توانست محور اتحاد و همبستگی مؤمنان باشد، اما به دست کسانی و با اهدافی به نقطه اختلاف بین مسلمانان تبدیل شد .
در چنان وضعی و در تعیین خلافت بعد از پیامبر صلی الله علیه و آله یا شعار مردم سالاری
مسلمانان باید چون علی پرده بر اختلافات زنند و نقاب از چهره نفاق و دورویی بردارند . قرآن را بعنوان معیار پیامبر صلی الله علیه و آله در طریق راست، اخذ نموده و به ریسمان مسلمات و مشترکات چنگ زنند .
سردادند و طرفدار انتخاب مردم شدند ومشروعیت رهبری او را منوط به رای مردم دانستند یا با برداشت نادرست از توحید، به نفی حاکمیت امام برآمدند و با استناد به اینکه ولایت و حاکمیت اختصاص به خدا دارد (ان الحکم الا لله)، حق حاکمیت را از او سلب کردند; تا جایی که علی دو راه در پیش روی خود دید و یکی را انتخاب کرد: طفقت ارتای بین ان اصول بید خداد او اصبر علی ظهیة عمیاد . . . فرایت ان الصبر علی هاتا احجی فصبرت; «با دست تنها بستیزم یا صبر پیش گیرم و از آن ستیز بپرهیزم؟ . . . چون نیک اندیشیدم، شکیبایی را خردمندانه تر دیدم و به صبر گراییدم .»
چه خوب است دنیای امروز اسلام، این واقعیت را پذیرا باشد که شخصیتی با چنین ویژگیهایی، محور مذاکرات علمی مسلمانان قرار گیرد و همچون او عدالت را در میدان عمل و شجاعت را در بیان حقایق و صداقت را در تحلیلهای علمی تجربه کند .
مسلمانان باید چون علی پرده بر اختلافات زنند . و نقاب از چهره نفاق و دورویی بردارند . قرآن را بعنوان معیار پیامبر صلی الله علیه و آله در طریق راست، اخذ نموده و به ریسمان مسلمات و مشترکات چنگ زنند .
جهان اسلام، امروزه بیش از پیش برای اصلاح جامعه نیاز به تلاش دارد و تنها راه موفقیت، الفت و همبستگی مسلمانان است .
اینک دشمنان دین از هر راهی که توانسته اند برای نابودی مسلمانان قدم برداشته و برای رسیدن به مقصود، نقشه ها و توطئه های بیشماری را مهیا ساخته اند; متاسفانه برخی از مسلمانان همچنان غافل مانده اند و با تفرقه خود به آنان کمک کرده اند .
امید است امسال که مزین به نام مبارک امیرالمؤمنین علی علیه السلام است، سرآغازی برای حل اختلافات مسلمانان باشد; سالی که دلهای مسلمانان بهم نزدیکتر و مخالفان از تفرقه های آنان ناامید شوند .
در این سال پر برکت، واحد خواهران دانشگاه امام صادق علیه السلام جهت تحقق امر مزبور، همایشی تحت عنوان ابعاد حکومت دینی از دیدگاه امام علی علیه السلام، در سطح دانشگاه برگزار کرده است که آنچه پیش روی دارید، بخشی از تلاش همکاران ما در استقبال از این همایش است . امید که مورد قبول حق و لطف و مرحمت امیر مؤمنان - حضرت علی بن ابی طالب علیه السلام - قرار گیرد .
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان