ماهان شبکه ایرانیان

انتشار «از نقطه تا نگار» درباره هنرهای اصیل ایرانی

کریم فیضی که همچنان درگیر نوشتن کتاب «ذهن دوم» است از انتشار کتاب «از نقطه تا نگار» خبر داد.

انتشار «از نقطه تا نگار» درباره هنرهای اصیل ایرانی

به گزارش ایسنا، «از نقطه تا نگار» درباره هنرهای اصیل ایرانی همچون نقاشی، مینیاتور، خطاطی، کتاب‌آرایی و... است. به گفته نویسنده، این تحقیق از سال 90 شروع شده و تا سال 93 ادامه داشته است.

کریم فیضی درباره این کتاب گفت:من برای نگارش این اثر به اغلب کتابخانه‌های مهم سراسر کشور همچون آستان قدس رضوی، آستان حضرت معصومه (س) و موزه‌های مختلف در گوشه گوشه ایران سفر کردم چون بخشی از این کار الزاما می‌بایستی به صورت میدانی انجام می‌شد. تکیه اصلی در این کتاب روی زیربناهای هنرهای اصیل ایرانی بوده و به ریشه‌ هنرهای اصیل ایرانی همچون تذهیب و مینیاتور پرداخته است.

او افزود: در زمره نتایج این تحقیق این است که هنر در جایی رشد می‌کند که در آنجا اولا «آزادی» و در ثانی «رفاه» باشد. اما جالب است که این دو مقوله در تاریخ ایران تقریبا اصلا وجود نداشته است. به گونه‌ای که مفهوم آزادی در قرن سوم تا ششم به دلیل استیلای حکومت‌های خودکامه اساسا بی‌معنی بوده و مشکلات معیشتی به دلیل شرایط جغرافیایی ایران پیوسته گریبانگیر ایرانیان بوده است. با وجود این هنر در ایران شکل گرفته است.

او تاکید کرد:‌ «دین» و «معنویت» از انگیزه‌هایی هستند که هنر را در ایران سامان داده‌اند. نخستین هنرهای ایرانی در دامن مذهب شکل گرفته‌اند. تذهیب در زمره این هنرهاست که در قرن سوم پدید آمد و بدین ترتیب دین به هنر پناه داد تا شکل بگیرد و به خود ببالد یا نواهای آیینی که در ایران شکل گرفته‌اند و...

به گفته این محقق، دوره‌های تاریخ هنر در ایران در زمره مباحث مهمی است که در این کتاب 700 صفحه‌ای دنبال شده است. 80 صفحه این کتاب هم با عکس‌ همراه است.

فیضی معتقد است کتاب مذکور که به هنر هنرمندان متأخری همچون فرشچیان و مکاتبی مثل مکتب تهران و... نیز می‌پردازد و توسط انتشارات اطلاعات  راهی بازار شده، می‌تواند منبع خوبی برای اصحاب هنر قرار گیرد.

«ذهن دوم» یکی دیگر از آثار پژوهشی این محقق است که گفت علی‌رغم پایان نگارش آن به دلیل به چالش کشیدن بخشی از زیربناها و نگاه انتقادی که در این زمینه دنبال می‌کند، همچنان در دست تحقیق و پژوهش قرار دارد.

فیضی پیش‌تر درباذره این کتاب خود گفته بود: «ذهن دوم» ممکن است کمی عجیب به نظر برسد. به نظر من ذهن موجودی خلاق است و ما به لحاظ ذهنی با تمام همسایه‌های خود تفاوت فاحشی داریم. این موضوعی است که با رجوع به کتاب خاطرات قابل تحقیق و بررسی است. به گمان من ایرانیان دارای ذهن ویژه‌ای هستند که باعث می‌شود در دو بُعد مثبت و منفی به گونه‌ای خاص و منحصر به فرد عمل کنند. بنابراین اگرچه ما در حوزه جراحی مغز و اعصاب دارای افراد نام‌آوری در سطح جهان هستیم در حوزه خلافکاری نیز در سایر کشورها ایرانیان دارای استعداد و نبوغ ویژه‌ و منحصر به فرد خود هستند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان