ماهان شبکه ایرانیان

نیم نگاهی به: همایش بین المللی عطار نیشابوری لندن

دانشکده سوآز دانشگاه لندن در آخرین هفته آبانماه جاری میزبان برگزاری همایش بین المللی «فریدالدین عطّار و تصوّف» بود که طی آن پژوهشگرانی از ایران، انگلستان، آمریکا، فرانسه، سوئیس پیرامون «میراث عطار در عشق، هنر و عرفان مذهبی» به سخنرانی پرداختند.

دانشکده سوآز دانشگاه لندن در آخرین هفته آبانماه جاری میزبان برگزاری همایش بین المللی «فریدالدین عطّار و تصوّف» بود که طی آن پژوهشگرانی از ایران، انگلستان، آمریکا، فرانسه، سوئیس پیرامون «میراث عطار در عشق، هنر و عرفان مذهبی» به سخنرانی پرداختند.

دکتر حسین الهی قمشه ای به عنوان سخنران اصلی این همایش تحت عنوان «عطر و شیرینی عطار: میراث عطار در برابر رومی، شبستری و حافظ» به بیان نقش تأثیرگذاری عطار بر ادبیات عرفانی ایران و شاعران پس از خود و نیز تأثیر شگرف عطار بر متون فلسفی و عرفانی ادب پارسی پرداختند. و این شاعر و عارف بزرگ ایران زمین را بنیانگزار مکتب عشق الهی در فرهنگ ایرانی معرفی کردند.

پروفسور کریستوفر شاکل استاد انگلیسی دانشگاه لندن با سخنانی تحت عنوان «تصویر حکایت شیخ صنعان» شیوه خاص ادبی و اهمیت حکایت در منطق الطیر عطار و به ویژه داستان شیخ صنعان و دختر پارسا را ترسیم و تشریح کردند.

پروفسور فرانکلین لویس استاد دانشگاه جورجیای آمریکا نیز طی پژوهشی تطبیقی به مقایسه مفاهیم زن در آثار عطار و جفری چاوسر شاعر کلاسیک انگلیسی پرداخت. وی با اشاره به حکایت الهی نامه عطار نتیجه گیری کرد که شیخ عطار در الهی نامه تصویری شایسته از چهره معنوی زن ترسیم کرده که در مقایسه با دیگر تصاویر زن در اشعار پارسی سبک خراسانی کاملاً متمایز است.

پروفسور ایوفولیوآ از دانشگاه سوربون پاریس به بررسی مفهوم عشق در رباعیات عطار پرداخت.

پروفسور یوآن کریستوفربرگل استاد دانشگاه برن سوئیس طی مقاله ای با عنوان «ساختارهای مکرر در شعر حماسی عطار و کاربردهای آن»، عنایت ویژه شیخ عطار و بهره گیری وی را از قرآن و حدیث در: الهی نامه، منطق الطیر، اشترنامه، مصیبت نامه مطرح نمود و به تجلیل مطالب آن پرداخت. این پژوهشگر با اشاره به حکایت یوسف و زلیخا یادآور شد که عطار در ترسیم تصویر این قصه قرآنی از دیگر شعرای پارسی زبان موفق تر بوده است.

دکتر لیلی انور پژوهشگر ایرانی دانشگاه سوربون فرانسه مقاله ای تحت عنوان «خودگرایی و شخص گرایی در دیوان عطار» ارائه داد و واژه «خود» را از دیدگاه معنوی در آثار عرفا و ادبا از جمله در غزلیات عطار مورد تحلیل و بررسی قرار داد.

در این همایش سخنرانان دیگری همچون دکتر لئونارد لوبیزان استاد آمریکایی مؤسسه مطالعات اسماعیلی لندن درباره «نمادگرایی تصوف و نسبت هرمنوتیک ایرانی» و دکتر مایکل بادی استاد آمریکایی مطالعات ایرانی در دانشگاه سوربون فرانسه تحت عنوان «هشت مجلس از نسخه خطی منطق الطیر موجود در نیویورک» مطرح نمودند.

دکتر لوبیزان مسؤول برگزاری این همایش در جلسه پایانی به جامعه ادبی جهان وعده داد که مقالات سخنرانان طی مجموعه ای به زبان انگلیسی انتشار می یابد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان