ماهان شبکه ایرانیان

نگاهی به کتاب های تازه ؛ کلیات

مرکز فرهنگ و معارف قرآن، به دنبال کار تدوین تفسیر راهنما در ۲۲ جلد و فرهنگ قرآن، اقدام به انتشار دایرةالمعارف قرآن کریم به منظور ارایه و آسان یاب کردن اطلاعات ناب و اصیل در قلمرو موضوعات قرآنی معارف، اعلام و علوم قرآنی کرده است.

دایرةالمعارف قرآن کریم/ تهیه وتدوین مرکز فرهنگ و معارف قرآن، قم، بوستان کتاب قم، 1382، ج 1، 1500 نسخه.

مرکز فرهنگ و معارف قرآن، به دنبال کار تدوین تفسیر راهنما در 22 جلد و فرهنگ قرآن، اقدام به انتشار دایرةالمعارف قرآن کریم به منظور ارایه و آسان یاب کردن اطلاعات ناب و اصیل در قلمرو موضوعات قرآنی معارف، اعلام و علوم قرآنی کرده است.

در این دائرةالمعارف، پس از آوردن هر موضوع و مسأله ای، نقدهای علمی وارد بر هر دیدگاه ذکر و آرای موافقان و مخالفان، نقل شده است. کلیه مقالات این مجموعه علی رغم دارا بودن موضوعات متفاوت دارای رویکرد قرآنی هستند. اعلام نیز شامل اشخاص، اشیاء، مکان ها، زمان ها، حوادث و گروه های خاص هستند.

این مجموعه دارای افزون بر چهار هزار مدخل خواهد بود که بر پایه الفبای فارسی تدوین شده است.

تفسیر راهنما(20)/ اکبر هاشمی رفسنجانی و...، قم، بوستان کتاب قم،ز ج 20، 1383.

تفسیر راهنما، روشی نو در ارائه مفاهیم و موضوعات قرآنی است از دستاوردهای پژوهشی آیت الله رفسنجانی و گروهی از پژوهشگران مرکز فرهنگ و معارف قرآن وابسته به دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم.

بیستمین مجلد از این مجموعه مشتمل بر تفاسیر سوره های نباء تا ناس است. ترتیب برداشت ها، همگام با جمله ها و کلمات هر آیه آورده شده و در زیر هر برداشت جمله یا عبارتی از آیه که خاستگاه و مستند آن برداشت بوده، آورده شده است. مواردی هم که برداشت برخاسته از ارتباط آیات، معنای لغوی، قواعد ادبی و... بوده و نیاز به توضیح داشته است، در ذیل برداشت به آن اشاره شده است.

در پایان کتاب، نمایه کامل موضوع های آیات در قالب الفبایی آمده است. در پایان هر آیه نیز نمایه های همان آیه، طبقه بندی شده است.

دانش نامه احادیث پزشکی/ محمد محمدی ری شهری، ترجمه حسین صابری، قم، دارالحدیث، 1383، 2ج، 1000 نسخه.

طب در لغت و نصوص اسلامی، شامل مداوای امراض جسمی و جانی است.

مؤلف این مجموعه را به طبابت جسمی و گردآوری احادیث در باره آن اختصاص داده است. این اثر شامل احادیثی است که از پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) در باره بیماری و طبابت آنها و لزوم رعایت آداب ظاهری مربوط به بدن، گزارش شده است.

مجموعه مطالب و گزارش های حدیثی در این مجموعه با رعایت ترتیب براساس تاریخ حیات معصومان(ع) در پنج بخش و در فصل های متعدد، سامان گرفته است. بخش اول در باره طبابت است. در این بخش به بیان مطالب و احادیثی در طبابت از نظر اسلام، آداب و احکام طبابت و دستورات طبی آمده است.

بخش دوم: عنوان مرض، شامل تعریف، گونه ها، منافع مرض و واجبات مریض و عیادت او می شود. در بخش سوم، مطالب مربوط به تجهیز بدن آمده است که شامل قلب، مغز و اعصاب، چشم، گوش، دهان و دندان، جهاز نفس، پوست، خون، استخوان، مو، ناخن و آلات تناسلی می شود. بخش چهارم، در نقش خوردن و آشامیدن در سلامتی و بیماری است. در این بخش، گزارش هایی در باره سیری و گرسنگی و آداب خوردن و نوشیدن و آداب خوردن گوشت آمده است. بخش پنجم از سایر بخش ها گسترده تر است و شامل احادیثی است در زمینه مداوا با انواع خوراکی ها و داروها با ذکر نام و خاصیت آن در شصت فصل.

در پایان فهرستی از آیات، اعلام، جمعیت ها، قبیله ها، بیماری ها، اماکن و معابر ارائه شده است.

این اثر با همکاری مرتضی خوش نصیب نگارش یافته است.

سه روایت از چمران/ امیرحسین انبارداران، قم، مجنون، 1382، 59ص، 3000 نسخه.

«سه روایت از چمران» مجموعه سه گفت وگوی منحصر به فرد پیرامون شهید دکتر مصطفی چمران است با سه شخصیت منحصر به فرد.

گفت وگوی اول با مادر شهید چمران در سال 1380 صورت گرفته است. وی دکتر چمران را از نگاه یک مادر به فرزند خویش با لحنی ساده و صمیمی معرفی می کند.

«عادل عدن» مسوؤل وقت دفتر جنبش «امل»، شخصیت دومی است. که در گفت وگو شرکت کرده است. این مصاحبه در سال 1381 انجام شد.

وی که سال ها در کشور مصر و در کنار دکتر چمران به آموزش مبارزات مشغول بوده است و در لبنان نیز یارویاور چمران محسوب می شده است.

وی از نگاه یک دوست خارج از وطن و ایرانی در باره چمران و تأثیر حضور وی در جنوب لبنان، مسایل ناگفته ای را بیان می کند.

سومین گفت وگو در خرداد 82 صورت گرفته و امیر خلبان محمد کریم عابدی به عنوان نزدیکترین دوست و محرم اسرار شهید چمران، در آن شرکت کرده است.

وی که به بررسی ابعاد شخصیتی شهید چمران پرداخته بخشی نو و بدیع را ارایه کرده است.

دین

ماه خدا/ محمد محمدی ری شهری، ترجمه جواد محدثی، قم، دارالحدیث، 1383، 2ج،1000 نسخه.

رمضان، ماه خدا و ماه ضیافت الهی است و مجموعه دو جلدی «ماه خدا» در تلاش برای شناخت عظمت، جایگاه و ویژگی های این ماه است.

در مقدمه کتاب ضمن اشاره به معانی رمضان و دیگر نام های این ماه، تاریخ روزه داری در ادیان و مکاتب دیگر را برررسی کرده است و آنگاه معانی ضیافت الهی را با بهره گیری از آیات و روایات کاویده است.

این اثر، گزارشی است جامع و منظم درباره ویژگی ها، فضایل و آداب ماه مبارک رمضان و روزه داری که براساس تعالیم قرآن و احادیث نقل شده از پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) تهیه و تدوین شده است. سبک تحقیق نوشتار نیز موضوعی است.

کتاب، از پنج بخش و فصول متعدد تشکیل شده است. در بخش نخست، روایات مربوط به فضایل ماه رمضان و ویژگی های آن، برکات این ماه و چگونگی بهره برداری از برکات ماه رمضان، ارایه شده است. بخش دوم، شامل مجموعه روایاتی درباره آمادگی ورود به این ضیافت الهی و معرفت این ضیافت، اسباب و دعاهای آمادگی این ماه، مراتب روزه داری و تقویت آثار روزه است. بخش سوم، مجموعه روایاتی است درباره آداب عمومی و خصوصی، ادعیه، اعمال و نوافل ضیافت الهی و آداب مخصوص شب های ماه رمضان، آداب روزهای ماه رمضان، اعمال دهه آخر و در بخش چهارم، روایاتی که به توصیف ویژگی ها، فضایل و آداب شب قدر می پردازد، آورده شده است. روایات بخش پنجم، درباره آداب خروج از ضیافت الهی و ماه رمضان است. در این بخش، دعاها و آداب وداع با ماه رمضان و شب و روز عید فطر با بهره گیری از احادیث، آمده است.

این اثر ترجمه «شهر الله فی الکتاب و السنة» است و با همکاری رسول افقی نگارش یافته است.

مناظره و گفت وگو در اسلام/ محمد محمدی ری شهری، قم، دارالحدیث، 1383، 176 ص، 1500 نسخه.

در تاریخ زندگی پیامبراسلام (ص) و همچنین رهبران تشیع، موارد فراوانی از مناظره مخالفان اسلام با آنان و طرح اشکالاتشان با کمال آزادی و صراحت، وجود دارد. این نمونه ها و رویدادهای ارزشمند تاریخی، موضوع مباحث این کتاب است که نمایانگر آزادی اندیشه و نظر در اسلام و سند قاطع اثبات قدرت علمی بزرگان مذهبی و یا اعجاز آنان است. در این کتاب، دوازده مناظره از معصومان(ع) ارایه شده است که عناوین آنها عبارتند از: 1- مناظره امام صادق(ع) و طبیب هندی، درباره مساله شناخت.

2- مناظره امام صادق(ع) را با شاکر، درباره مساله شناخت و عامل پیدایش مذهب و دیگر مسائل علمی و فلسفی. 3- مناظره پیامبر اسلام(ص) و اشراف قریش درباره نبوت. 4- مناظره امام صادق(ع) و جابربن حیان درباره مسائل مختلف فلسفی. 5- مناظره امام رضا(ع) با دانشمندان عصر خویش درباره اثبات نبوت نبی اکرم اسلام(ص) از راه پیشگویی پیامبران پیشین. 6- مناظره امام سجاد(ع) و حسن بصری درباره شایستگی برای موعظه. 7- مناظره امیرمؤمنان(ع) و دانشمند یهودی، درباره مکان خداوند. 8- مناظره امام باقر(ع) و قتاده، درباره چهل مساله فراموش شده. 9- مناظره امام رضا(ع) و ابوقره، درباره مکان خداوند. 10- مناظره امام صادق(ع) و ابوحنیفه، درباره حجیت قیاس 11- مناظره امام رضا(ع) و زندیق، درباره آفریدگار جهان. 12- مناظره امام صادق(ع) و مادی، درباره مسایل مختلف علمی و فلسفی.

زیارت در پرتو ولایت/ زهره صفاتی، قم، آیات بینات 13، 200 ص، 5000 نسخه.

بانو مجتهده زهره صفاتی از پایه گذاران حوزه علمیه خواهران در قم هستند. ایشان در سال 1349 تحصیل در سطوح عالی علوم اسلامی را در قم آغاز کرد و پس از سالها تحصیل و تحقیق در درس خارج فقه و اصول زیر نظر مراجع وقت، به درجه اجتهاد نائل آمد. کتاب «زیارت در پرتو ولایت» شرحی است بر زیارت عاشورا که در سه فصل تنظیم شده است.

قبل از ورود به فصول، متن زیارت عاشورا با ترجمه آن آمده است. سپس تبیین فلسفه زیارت، سرآغاز فصل اول این نوشتار است که در پی آن درباره علت اهتمام حضرت رسول (ص)، بیان شهادت حضرت سیدالشهدا (ع)، اذن دخول در حرم معصومین (ع) راه یافتن به حریم سر آنهاست، مطالبی بیان شده است.

فصل دوم به ارائه اسناد زیارت عاشورا و بررسی طرق زیارت عاشورا و دعای آن اختصاص دارد و در فصل سوم زیارت عاشورا و شرح آن، آورده شده است.

سیری در مکتب یهود/ محمدعلی حسین زاده، تهران، کیهان، 1383، 256 ص، 2200 نسخه.

«سیری در مکتب یهود» نوشتاری است در جهت معرفی دین یهود و چگونگی نگارش تورات و تحریفی که در آن به وجود آمده و از مسیر الهی و اصلی خارج شده است. در این کتاب ضمن تاکید بر رسالت تمامی انبیاء الهی و این که همه آنها از یک منبع بوده و پیام آور یک آیین هستند و هدایت کننده به مقصد واحد، طی دوازده فصل به معرفی و تبیین تاریخچه یهود و تورات می پردازد و به سخنان موهن و ضد و نقیضی که پس از تحریف در مورد خدا و پیامبران در تورات دیده می شود اشاره می کند.

مولف در این نوشتار، تورات را بازیچه دست یهود دانسته و عدم پایبندی یهود به احکام آن علی الخصوص نژادپرستی آنان را، مصداقی بر این ادعا می داند.

ادبیات

لحظه دیدار/ امیرحسین انبارداران، تهران، نشر شاهد، 1382، 60 ص، 3000 نسخه.

معاونت پژوهش و تبلیغات بنیاد شهید انقلاب اسلامی اقدام به انتشار 60 خاطره از مجموع یک هزار و صد خاطره گردآوری شده توسط مولف کرده است.

این خاطرات گویای لحظات ناب سالهای عشق و ایثار از زبان رزمندگان است. نویسنده در تلاش است تا با ثبت و ضبط این خاطرات لحظه های گوناگون جنگ را به تصویر کشیده تا گامی باشد در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسلی که هشت سال حماسه را ندیده اما شنیدن خاطرات آن لحظات برایش جذاب و تکان دهنده است.

از ویژگی این کتاب که در قطع پالتویی در دست علاقه مندان قرار گرفته این است که نام راوی و منبع آن در پایان هر خاطره ذکر شده است.

نغمه های شیدایی/ سیدمهدی مهدوی زاده، قم، نشر روح، 1383، 79 ص، 3000 نسخه.

«نغمه های شیدایی» شرح منظومی است بر زیارت عاشورا، زیارت جامعه کبیره، دعای عهد و مناجات امام علی (ع)، که به نقل از مولف-در خاتمه کتاب-ترجمه نعل به نعل انجام نشده، بلکه گاهی احساسات شاعرانه، نشأت گرفته از عشق و علاقه به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بر آن غلبه یافته است.

در شروع زیارت عاشورا موضوعات: زیارتنامه معروف عاشورا، ثواب زیارت عاشورا، حماسه های حسین بن علی (ع) در میدان جنگ، شب شهادت، در مجلس یزید و فصل ظهور به نظم کشیده شده است و زیارت جامعه کبیره، در تعریف و تصنیف زیارت جامعه کبیره اشعاری آورده شده است. در دعای عهد نیز شرح دعای حضرت مهدی (عج) به همراه قطعه شعری به نام خونابه غم، آمده است. الهی نامه و غدیریه، بخشهای تشکیل دهنده مناجات منظوم مولاعلی بن ابیطالب (ع) است. در پایان اشعاری به عنوان ضمایم آورده شده است.

گلستان و آتش/ بهروز ساقی، قم، مجنون، 1383، 61ص، 2000 نسخه.

«گلستان و آتش»، مجموعه شعر بهروز ساقی است در موضوع دفاع مقدس، شهید و شهادت.

احمد عزیزی در مقدمه ای که بر این مجموعه نوشته است، در باره شاعر می آورد: «من البته پیش از هر چیز از جانبازی های او در راه انقلاب اسلامی و قدم صدق و اخلاصش در مسیر آرمان های بلند معنوی و از جمله بارزترین آنها یعنی عشق به ائمه عصمت و طهارت(س) مطلع بودم و نیز در مباحث ادبی مطبوعات، شرکت صادقانه، مشفقانه و مشوقانه او را می دیدم... در آن روزها، من بهروز را تنها یک منتقد ادبی و یک ژورنالیست خوش ذوق و موشکاف می شناختم، نمی دانستم در برابر شاعری بزرگ قرار گرفته ام که بعدها، آثار طبع او مرا به حیرت و شگفتی وا خواهد داشت.»

ساقی در به تصویر کشیدن حالات و صحنه های جبهه و جنگ از قالب های غزل، مثنوی، شعر نو، رباعی و دوبیتی بهره برده است.

غزل زیر شرح یکی از این دلدادگی هاست:

شهادت یعنی از عشق مردن

شراب وصل تو لاجرعه خوردن

شهادت یعنی از نو زندگانی

میان عشق و مستی غوطه خوردن

شهادت اوج یک پرواز زیباست

و خود را تا خدا هم پیش بردن

شهادت یعنی از جان دست شستن

و دست آسمان ها را فشردن

شهادت شهد نوشین است آری

خوشا اینگونه شیرین، جان سپردن

شرح اشارات حافظ/ علی اکبر رزاز، تهران، انتشارات علمی و فرهنگی، 1383، 350 ص، 1500 نسخه.

اشارت مفهومی است که در ظاهر عبارت نیامده ولی از فحوای سخن گوینده استنباط می شود. کشف اشارت نیز مستلزم آن است که خواننده از موضوع مورد اشاره مانند آیات، احادیث، قصه های تاریخی و افسانه های مذهبی و اصطلاحات علمی و نجومی و همچنین اوضاع و احوال سیاسی و اجتماعی شاعر آگاهی و سابقه ذهنی داشته باشد. دیوان خواجه حافظ پر است از اشارات علمی، تاریخی، مذهبی و حوادث سیاسی و اجتماعی از آغاز تاریخ تا پایان قرن هشتم هجری.

در این کتاب حدود هشتصد بیت از اشعار حافظ مورد بررسی قرار گرفته و اشارات و اصطلاحات ادبی این اشعار، به بحث گذاشته شده است. واژه هایی چون: خرقه، پرده، سماع، پیر، کرامات، زهد و... از این جمله اند.

سیاست

نیمه پنهان (17)/ به کوشش دفتر پژوهش های موسسه کیهان، تهران کیهان، 1383، 3300 نسخه.

هفدهمین جلد از مجموعه «نیمه پنهان» با عنوان «مطبوعات و انقلاب»، نگرشی دارد بر عملکرد و مطبوعات ماسونی در انقلاب اسلامی.

آنچه در این مجلد آمده است بررسی عملکرد تعدادی از نشریات وابسته به فراماسونرها و طرفدار سلطنت است که پس از تعطیلی به دستور امیرعباس هویدا در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی مجدداً به عرصه سیاست وارد شدند.

این کتاب با معرفی و بیان عملکرد نشریات آن دوران، در صدد است تا نشان دهد چگونه طیف های سلطنت طلب و ماسونی با هماهنگی ساواک و سفارت آمریکا گردهم آمدند تا مانع ریشه دار شدن نهال نوپای انقلاب و تثبیت آن شوند. همچنین کوشیده است نشان دهد طیف مطبوعات زنجیره ای، چگونه قبل از پیروزی انقلاب و پس از آن، از آزادی مطلق به وجود آمده ناشی ازانقلاب اسلامی، سوءاستفاده کردند و همین امر سبب شد تا توسط شورای انقلاب از داشتن حق انتشار منع شوند.

این نوشتار به نوعی، تأمل در بیانات حضرت امام خمینی(ره) در 27 مرداد 58 است و وضعیت آزادی در مطبوعات و سوءاستفاده های دشمن از شرایط به وجود آمده در آن دوران را حکایت می کند.

مؤلفان کتاب از تلاش حلقه مطبوعات زنجیره ای برای حفظ سلطنت و پس آن سرپا نگاه داشتن دولت بختیار و تکاپو برای روی کار آمدن جریانات متمایل به جبهه ملی پرده بر می دارد. همچنین بر این نکته اهتمام دارد که جریان سازی موازی در مقابل رهبری امام خمینی(ره) از طریق برجسته کردن عناصر دیگر و به کمک مدارک و شواهد روایت گردد و شگردهای جنگ روانی جریان شارلاتیسم مطبوعاتی باز شناخته شود.

نیمه پنهان(18)/ دفتر پژوهش های موسسه کیهان، تهران، کیهان، 1383، 128ص، 3300 نسخه.

هیجدهمین مجلد از سری «نیمه پنهان»، مدخلی است بر موضوع روزنامه نگاری و جاسوسی. البته در مجلدات قبلی نیمه پنهان جسته و گریخته به این موضوع پرداخته شده و زندگینامه برخی از جاسوسان حرفه ای وابسته به بیگانه نظیر داریوش همایون، امیر طاهری، هما سرشار و علیرضا نوری زاد به دست چاپ سپرده شده است. اما در این مجلد به معرفی چند خدمتگزار مطبوعاتی بیگانه که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، سر جنگ با آن داشتند پرداخته شده و تصویری از آنچه آمریکایی ها در ایران به دنبال آن بوده اند، بازسازی شده است.

جواد علایی دولو، شاپور زندنیا، مجید دوامی و احمد احرار چهار مهره ای هستند که در این مجموعه مورد معرفی قرار گرفته اند.

چشم انداز اندیشه هجوم/ محمدمهدی بهداروند، دانشگاه قم، 1383، 176ص، 500 نسخه.

چنانکه از عنوان کتاب برمی آید، این نوشتار بررسی اجمالی دارد نسبت به مقاطع و مراحل جنگ ایران و عراق، علل وقوع این جنگ، پیشینه تجاوز، بررسی وضعیت داخلی ایران و عراق در آستانه جنگ، چگونگی آغاز تهاجم عراق به ایران و در نهایت برکناری لیبرال ها و دفع تجاوز. موضوعات فوق در شش فصل و موضوعات متعدد، تنظیم یافته است.

قبل از ورود به فصول، تجزیه و تحلیلی تاریخی وسیاسی از زمینه سازی جنگ ایران و عراق ارایه شده است. سپس در نخستین فصل به منظور بررسی علل وقوع جنگ ایران و عراق به بررسی مواضع آمریکا، شوروی و کشورهای منطقه نسبت به این جنگ و اوضاع داخلی ایران و عراق و همچنین اهداف صدام اعم از توسعه طلبی، جلب رضایت آمریکا و... پرداخته شده است.

آخرین فصل به چگونگی کنار رفتن لیبرال ها و دفع تجاوز اختصاص یافته است.

نشریات

طلوع/ شماره 10 و 11.

فصلنامه تخصصی مذاهب و فرق اسلامی «طلوع»، کاری است از مدرسه عالی امام خمینی«ره»، مرکز جهانی علوم اسلامی به مدیر مسؤولی سید سجاد هاشمیان..

این نشریه در سه بخش مقالات، نقد و معرفی و گزارش به ارایه مطالب متناسب با ماهیت اختصاصی فصلنامه می پردازد. در این شماره می خوانید:

دوگانه پرستی در آثار فرق پژوهان مسلمان، مرجعیت «عرف» از دیدگاه مذاهب اسلامی، توسل از نگاه فریقین، تفسیر آیه مباهله از دیدگاه اهل بیت(ع) و اهل سنت، نجات شناسی از دیدگاه مسیحیت و اسلام، نماز تراویج از دیدگاه فریقین، ویژگی کلامی فقه شیعه، تأملی بر دو نقد پیرامون دیدگاه فریقین در باره اهل ذکر، ادیان و مذاهب در کشور میانمار، سهم عرفا در گسترش آداب اجتماعی اسلام در بنگلادش و...

الهیات و حقوق/ سال چهارم، شماره 13، پاییز 1383.

«الهیات وحقوق» مجله تخصصی دانشگاه علوم اسلامی رضوی در زمینه علوم انسانی است و شماره سیزدهم خود را به «حقوق» اختصاص داده است. در این شماره می خوانید:

کیفیت مقررات حاکم بر قتل غیرعمد ناشی از رانندگی و تعدد سبب، حل و فصل دعاوی سرمایه گذاری از طریق داوری ایکسید و ضرورت الحاق ایران، ارزیابی حکم قطعی دیوان بین المللی دادگستری در خصوص پرونده سکوهای نفتی ایران، تاملی چند بر منابع قراردادی حقوق مخاصمات مسلحانه غیر بین المللی، گذار از منطق کیفری به منطق بیمه ای در سایت جنایی، مفهوم تعهدات مثبت در رویه دیوان اروپایی حقوق بشر، اصل عدم قابلیت استناد به ایرادات در اسناد تجاری، دیوان بین المللی کیفری و حقوق بین الملل، حق کودک بر خطاکاری: مسئولیت کیفری و صفیر نابالغ، ملاحظاتی در باره اصل حسن نیت و...

فروغ اندیشه/ سال سوم، شماره 9، پاییز 83.

گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با انتشار فصلنامه دانشجویی علمی، پژوهشی و اطلاع رسانی فروغ اندیشه، به درج مطالب در حوزه دانش های عقلی (فلسفه و کلام اسلامی) پرداخته است. در نهمین شماره این نشریه می خوانید:

معاد از دیدگاه حکمت متعالیه، گذر از دیوید هیوم، فلسفه خلقت در اسلام، اسپینوزا، نقش باورهای دینی در مهار بحران های روانی، زندگی نامه و آثار حاج ملاهادی سبزواری، روز حافظ و مولوی (مصاحبه با دکتر محمد دیانتی)، کتابشناسی: هستی از نظر فلسفه و عرفان، پندها و حکمت ها.

مصطفی فقیه اسفندیاری مدیرمسؤولی این نشریه را برعهده دارد.

مصباح مدیریت(1)/ سال سیزدهم، شماره 51، خرداد و تیر 83، انتشار بهمن 83.

این شماره، نخستین مجله موضوعی مدیریت دانشکده و پژوهشکده علوم انسانی دانشگاه امام حسین(ع) از سری مجلدات مصباح است که تحت عنوان مصباح مدیریت و با هدف درج و ارایه آخرین اطلاعات و تحقیقات مدیریتی بویژه در زمینه مدیریت اسلامی چاپ و منتشر می شود. در این شماره می خوانید:

چشم اندازی به فرهنگ و رهبری در سازمان، بررسی تأثیر ابعاد خیانت شغل بر تعهد سازمانی معلمان دبیرستانهای شهر اصفهان، مروری بر سیر تحقیقات مدیریت اسلامی در ایران، تعامل فرهنگ و یادگیری سازمانی، پست مدرنیسم و سازمان های فراصنعتی، فرهنگ: مبنای تحول سازمانی، الگوها و سازکارهای تحول فرهنگ سازمانی.

مدیرمسؤولی این نشریه را هاشم ندایی عهده دار است.

شعر/ سال دوازدهم، شماره 39، دی ماه 1383.

سی و نهمین شماره فصلنامه شعر، ویژه شعر دفاع مقدس و پایداری به مناسبت برگزاری سیزدهمین کنگره شعر دفاع مقدس، انتشار یافته است. این شماره با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس و به مدیرمسؤولی حسن بنیانیان در دسترس علاقمندان قرار گرفت و حاوی اشعار و آثاری است از: استاد حمید سبزواری، استاد مشفق کاشانی، محمدرضا سنگری، صابر امانی، منوچهر آتشی، مصطفی رحماندوست، ضیاءالدین ترابی، حسین اسرافیلی، سعید یوسف نیا، محمدحسین جعفریان، عبدالجبار کاکایی، ذکریا اخلاقی، مجید نظافت، جواد صالحی، محمدرضا تقی دخت، رضا چهرقانی برچلویی، پرویز بیگی حبیب آبادی، محمد کاظم کاظمی، نعمت الله سعیدی، رضا اسماعیلی و نسرین علی گلمرادی.

کتابها و نشریات رسیده

- السجن والنقی فی مصادرالتشریع الاسلامی/ نجم الدین الطبسی، قم، بوستان کتاب قم، 1383، 152ص، 1500 نسخه.

- صلاة اللیل: فضلها و وقتها و عددها و کیفیت ها و الخصوصیات الراجعة الهیا متخذه من الکتاب والسنته/ غلامرضا العرفانیان، [ویرایش 2قدس سره، منقحة، قم، بوستان کتاب قم، 1383، 144ص، 1500 نسخه.

- مثل های آسمانی: مجموعه ای از زیباترین تشبیهات و تمثیلات قرآنی و حدیثی به روش موضوعی/ علی اسعدی، قم، دارالحدیث، 1383، 405ص، 1500 نسخه.

- باغ سیب، درخت شکیب: هفتاد و دو شاخه از درخت یادگار عاشورا امام زین العابدین(ع)/ محبوبه زارع، قم، بوستان کتاب قم، 1383، 223ص، 3000 نسخه.

-ترجمه و شرح المکاسب: کتاب الخیارات/ شارح محی الدین فاضل هرندی، 1313، جلد سیزدهم، قم، بوستان کتاب قم، 1500 نسخه.

- گزارش گفت وگو/ ماهنامه خبری علمی و فرهنگی مرکز بین المللی گفت وگوی تمدنها، سال سوم، شماره 14، آذر و دی 1383.

- کتاب ماه هنر/ ماهنامه تخصصی اطلاع رسانی و نقد و بررسی کتاب، ویژه خوشنویسی، شماره هفتاد و یک و هفتاد و دو مرداد و شهریور 1383.

- هنرپور- فصلنامه خبری-تحلیلی هنرهای هفتگانه سال سوم، زمستان 1383.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان