ماه مبارک رمضان روزهداری مسلمانان در سراسر جهان آغاز شده است. اما روزه گرفتن در کشورهای مختلف اسلامی چه حال و هوایی دارد؟ در ادامه با مشاهده تصاویر ماه رمضان در چند کشور اسلامی، سفری به این کشورها خواهیم داشت.
مسلمانانی که در مناطق شمالی کره زمین زندگی میکنند ساعات بیشتری را به روزهداری میپردازند (تا 21 ساعت). در تصویر زیر میزان ساعاتی را که امسال افراد در کشورهای مختلف در طی روز باید روزه بگیرند مشاهده میکنید.
این مسلمانان در این ماه برکت، رحمت و بخشش گرد هم میآیند تا در مهمانی خدا شرکت کنند.
وقتی صحبت از رسم و رسومات مختلف ماه رمضان میشود اولین جایی که باید سراغ آن رفت مباحث مربوط به مواد غذایی مصرفی در این ماه است. برای اینکه کار را سادهتر کرده باشیم ابتدا به سراغ مواد غذایی که در کشورهای عربی اسلامی مصرف میشود میرویم و در انتها نگاهی به کشورهای مسلمان غیرعرب خواهیم انداخت.
شیر و خرما
هنگام افطار که میشود برادران و خواهران مسلمان بعد از نوشیدن آب سراغ مصرف خرمای شیرین همراه با شیر میروند. این ترکیب نه تنها انرژی لازم بعد از یک روز سخت را تامین میکند همچنین مشهور است که پیامبر بزرگوار اسلام هنگام افطار از خرما استفاده میکردهاند.
دسر ام علی
این یکی از دسرهای بسیار خوشمزه مصری است. درست کردنش ساده و کاملاً هم اقتصادی است. دستور پخت این دسر خوشمزه را در اینجا مطالعه کنید.
کتایف
یک دسر مخصوص عربی که عموماً در طول ماه رمضان سرو میشود که به آن پنکیک عربی هم میگویند. این یک نوع پودینگ است که با پنیر شیرین و آجیل مخلوط و بعد سرخ میشود.
افغانستان
در این کشور یکی از محبوبترین مواد غذایی برای افطار کابلی پلو است که شامل: عدس، کشمش، هویج و گوشت بره است. البته مصرفی بولانی (نان سرخ شده همراه با سبزیجات) نیز طرفداران خود را دارد.
در تصویر بالا کودکانی را مشاهده میکنید که در اولین روز ماه رمضان در جلالآباد افغانستان مشغول برپایی نماز هستند.
پاکستان
افطار در پاکستان معمولاً سنگین و شیرین است. زولبیا، سمبوسه و پاکوره (سبزی خرده شده مخلوط با خمیر و سرخ شده) بسیار محبوب هستند.
مسلمانان لاهور در اولین روز ماه رمضان در مسجد بزرگ لاهور نماز برگزار میکنند.
ترکیه
در ترکیه افطار آنقدر جدی است که در شهرهای بزرگ رستورانها تخفیفها و منوهای خاص خود را برای این ماه در نظر میگیرند. اغلب این منوها با سوپ شروع میشود. در ادامه از مهمانان با خرما، روغن زیتون، پنیر و باسترما (دستور پخت) پذیرایی میشود.
در استانبول اغلب مردم اولین افطار خود را در «میدان مسجد آبی» برگزار میکنند.
بنگلادش
در بنگلادش طیف متنوعی از مواد غذایی برای افطار سرو میشود. مواد غذایی مثل: پیاجو (خمیر عدس، پیاز خرد شده و فلفل سبز)، کباب ماهی و شربت لیمو. موقع افطار رسم است که باید یک سوره از قرآن تلاوت شود.
تصویر بالا نشاندهنده شلوغی بازار داکا پایتخت در روز اول ماه رمضان است.
سری لانکا
در این کشور به صورت سنتی افطار را با میوه، شربت گل سرخ و لیموناد خنک باز میکنند. در ادامه هم انواع سمبوسه در این کشور بسیار محبوب است.
مراکش
در این کشور افطار را با 3 عدد خرما و 1 لیوان آب باز میکنند. تشریفات با صرف کاسهای از حریره (گوجهفرنگی، نخود و گوشت) ادامه پیدا میکند. البته این سفره بدون چای نعناع کامل نخواهد شد که به هضم غذا کمک میکند.
مالدیو
در این کشور کوچک مسلمان تمام مساجد افطار را به صورت رایگان در اختیار مهمانان خود قرار میدهند. اغلب این سفرهها شامل: آبمیوههای خنک (هندوانه، انبه، نارگیل) است.
فلسطین
روزهداران فلسطینی اولین جمعه ماه رمضان در محوطه بیرونی مسجدالاقصی، نماز برگزار میکنند. متاسفانه به علت محدودیتهای رژیم اشغالگر فقط مردان بالای 40 سال و زنان میتوانند در این مراسم حضور پیدا کنند.
تصویر یک خانواده فلسطینی که در غزه در حال افطار کردن هستند.
منبع: becomingeden و diet