ماهان شبکه ایرانیان

مشکلات مسافرتهای هوایی مسلمانان در آمریکا

در اثر موضع گیری های خصمانه ایالات متحده آمریکا در برابر حرکت های اسلامی و نیز به علت تبلیغات سوء رسانه های گروهی غرب بر ضد مسلمانان، اقلیت های اسلامی در این کشور، از جهات گوناگون در فشار و زحمت هستند و یکی از آنها مشکلات سفر با هواپیما است . آنچه در زیر می خوانید، گزارشی در این زمینه است که ازمجله «العالم » ، شماره ۵۵۶ ترجمه شده است .

در اثر موضع گیری های خصمانه ایالات متحده آمریکا در برابر حرکت های اسلامی و نیز به علت تبلیغات سوء رسانه های گروهی غرب بر ضد مسلمانان، اقلیت های اسلامی در این کشور، از جهات گوناگون در فشار و زحمت هستند و یکی از آنها مشکلات سفر با هواپیما است . آنچه در زیر می خوانید، گزارشی در این زمینه است که ازمجله «العالم » ، شماره 556 ترجمه شده است .

مشکلات و سخت گیریها و تضییقاتی که مسلمانان آمریکا در سفرهای هوایی، پیش از سوار شدن به هواپیماهای آمریکایی با آن روبرو بودند، اخیرا به علت یک سلسله اقدامات سخت گیرانه ماءموران امنیتی فرودگاهها افزایش یافته است و این موضوع بعضی از مسلمانان آمریکا را واداشته است تا در جهت حل این مشکل کوشش کنند و بدین منظور در کمیته های مربوط به امنیت مسافران هواپیماها شرکت جویند بلکه بتوانند مشکلات مسلمانان را برطرف سازند . در این چهارچوب، نماینده مجلس روابط اسلامی آمریکا در کمیته مشورتی امنیت پرواز مربوط به کاخ سفید شرکت کرده است . از مهمترین تحولاتی که موجبات نگرانی اقلیت اسلامی در آمریکا را فراهم ساخت، بخشنامه ای رسمی است به نام «سیستم بررسی وضع ظاهری مسافران » . این سیستم، یک سیستم امنیتی است که برای سخت گیری در بازرسی، به وضع ظاهری و خارجی مسافر تکیه می کند . این بخشنامه موجب اعتراضها و انتقادهای فراوانی از ناحیه سازمانهای مربوط به حفظ آزادیهای مدنی و نیز از طرف نمایندگان اقلیتها در ایالات متحده آمریکا شده است . نماینده مجلس روابط اسلامی آمریکا اشاره کرد که ازاجرای این سیستم در مورد مسلمانانی که سفر هوایی می کنند، نگران شده است زیرا این اقدام آثار سوئی در روحیه مسلمانان بجا می گذارد . از طرف دیگر این سیستم متاءثر از تبلیغات منفی وسائل ارتباط جمعی در مورد گروههای نژادی یا دینی در آمریکا است . وی اضافه کرد: مسلمانان آمریکا مورد تضییقات و سخت گیری قرار گرفته اند و به واسطه وضع ظاهریشان مانند ریش یا حجاب اسلامی و گاهی به علت ریشه نژادی یا زادگاه اصلی شان یا به خاطر مقصدی که به آن سفر می کنند مورد تفتیش و بازرسی قرار می گیرند و این کار صرفا به خاطر شک و بدبینی در مورد اقدامات مسلمانان، و بدون هیچ مجوز دیگر صورت می گیرد .

تصویر عریان

موضوع دیگری که باعث شکایت و اعتراض شده، مربوط به چگونگی تصویربرداری تلویزیونی از مسلمانان، پیش از پرواز است . زیرا از جمله توصیه های امنیتی این است که پیش از سوار شدن به هواپیما با چنان تکنیکی از آنان عکس بگیرند که اگرچه لباس کامل پوشیده باشند، در صفحه تلویزیون بازرسها به صورت کاملا عریان و مادرزاد مشاهده شوند! و چون اسلام به زنان دستور حجاب می دهد و به مردان نیز توصیه می کند که در برابر دیگران با وقار و لباس ظاهر شوند، چنین برخوردی با مسلمانان، اهانت به تعالیم دینی آنان و هتک آزادی شخصی آنان به شمار می رود . مجلس روابط اسلامی آمریکا نقطه نظرهای خود را در مورد آزادیهای مدنی و این گونه بخشنامه ها اعلام نموده و اشاره کرده است که تقویت امنیت در فرودگاهها امری است که از نظر هر شهروند مسلمان آمریکایی ارزشمند است و پیش نهادها و پیش بینی ها در مورد برقراری امنیت، به صورت کلی درخور تقدیر و حمایت و پشتیبانی است اما بعضی از آنها موجبات نگرانی مسلمانان را فراهم ساخته است . مشهور است که مجلس روابط اسلامی آمریکا حمایت از حقوق مدنی شش میلیون مسلمان آمریکایی را به عهده گرفته و به مقابله با این گونه حرکتهای تعصب آمیز و توهین آمیز و خصومت آلود با مسلمانان برخاسته است .

اقدامات مجلس روابط اسلامی

مجلس روابط اسلامی آمریکا در اعتراض خود به دولت، مواردی را ذکر کرده است که در آنها برخوردهای تعصب آمیز و نامناسب با مسلمانان صورت گرفته است از آن جمله: 1 - اخیرا مسوولان گمرک در ایالات متحده آمریکا رسما از بانوی مسلمانی که در فرودگاه بین المللی «سان فرانسیسکو» از طرف مسوولان، مورد تضییقات و برخورد نامناسب قرار گرفته بود، عذرخواهی کردند . نامه عذرخواهی رسمی پس از اقدامات مجلس روابط اسلامی، برای آن زن مسلمان فرستاده شده است . او طی اظهارات خود گفت: در فرودگاه یادشده مورد بازجویی قرار گرفت و از ماهیت عقیده اش و نیز از تعداد مسلمانان شهرش از وی سوال شد و به وی دستور داده شد که دستهای خود را به دیوار بگذارد و رو به دیوار قرار گیرد و آنگاه مثل یک مجرم مشکوک مورد بازرسی قرار گرفت . او گفت: این کار نسبت به او و دخترش که همراه وی بوده، فوق العاده اهانت آمیز بود به ویژه آن که وی با نویی بامتانت و نسبتا مسن و دارای سه نوه می باشد . وی اضافه کرد که او را به خاطر «روسری » اش هزار نفر مسافر که از نقاط مختلف وارد فرودگاه شده بودند، همراه دخترش بیرون کشیدند! . 2 - ابراهیم احمد، شهروند مسلمان 32 ساله آمریکایی توسط ماءموران فرودگاه بین المللی «اوهارا» در «شیکاگو» بازداشت شده است . وی همچنین پس از انفجاری که در شهر «اوکلاهما» طی عملیات تروریستی صورت گرفت، در فرودگاه «هشرو» در لندن بازداشت شد .

ابراهیم احمد می گوید: تنها گناه او این بوده که فقط یک ساعت پس از انفجار اوکلاهما در روز 19 آوریل از این شهر به مقصد اردن با هواپیما پرواز کرده است . او پس از بازداشت، به مدت 3 روز مورد بازجویی قرار گرفته و درحالی که عریان و برهنه بوده مورد بازرسی قرار گرفته و با آن وضع و در حالی که دو دستش بسته بوده مورد تماشای مردم واقع شده و بالاجبار در برابر روزنامه نگاران و نمایندگان وسائل ارتباط جمعی، خود رامعرفی کرده است و این باعث شده که زندگی همسر و کودکش در معرض خطر قرار گیرد به طوری که آن دو، از ترس جانشان مجبور شده اند از محل سکونت خود فرار کنند .

دویست حادثه خشونت آمیز

مجلس روابط اسلامی آمریکا گزارش مفصلی از حساسیت ضد عربی و ضد اسلامی در آمریکا منتشر کرده است، حساسیتی که مستقیما بعد از انفجار اوکلاهما شعله ور گردید و به صورت تهدیدها و تجاوزهای متعدد به حقوق و موسسات مسلمانان در سراسر آمریکا تجسم یافت . البته علت برانگیختن این حساسیت های منفی، احتمال ارتباط مسلمانان با حادثه انفجار از نظر آمریکاییها بود .

عنوان گزارشی که مجلس روابط آمریکا منتشر کرده، «شتابزدگی در صدور حکم » است . این گزارش یک ماه بعد از حادثه انفجار اوکلاهما منتشر شده و خلاصه بیش از 200 حادثه ضد اسلامی در آن آمده است . این حوادث عبارتند از تحقیر و توهین، تضییقات، خشونت، تلفات اموال، درگذشت یک نفر به علت تجاوز به خانه یکی از مسلمانان در شهر اوکلاهما .

همچنین از نمونه های جرائم ضد اسلامی که این گزارش از آنها پرده برداشته عبارت است از وارد کردن خسارت به یکی ازمساجد مسلمانان، گشودن آتش از اتومبیل های درحال حرکت به مراکز اسلامی، اعمال خشونت در مورد تعدادی از دانشجویان مسلمان، افزون بر اینها تعدادی از موسسات اسلامی تهدیدهای تلفنی دریافت کرده اند مبنی بر انفجار آنها همچنین یک بمب مصنوعی به منظور ایجاد وحشت به یک مرکز حفاظت اسلامی پرتاب شده است . گزارشهایی نیز به مجلس روابط اسلامی رسیده حاکی از این که گروهی از مسلمانان از طرف همکارانشان یا در اماکن عمومی مورد تعرض قرار گرفته اند .

مجموع این حوادث، جوی از اضطراب و ناامنی در میان اقلیتهای اسلامی به وجود آورده است . مجلس روابط اسلامی آمریکا برای شناخت عکس العمل اقلیتهای اسلامی در برابر این فشارها یک نظرخواهی عمومی از مسلمانان انجام داده است که طی آن گروهی از زنان مسلمان اظهار داشته اند که از پوشیدن حجاب اسلامی بیم دارند و بیم و ترس بعضی از آنان به جایی رسیده که از رفتن کودکانشان به مدارس روزانه جلوگیری کرده اند . همزمان با اینها رهبران اقلیتهای اسلامی گزارشهای غیرمنصفانه وسائل ارتباط جمعی زیر عنوان «کارشناسان تروریسم » را مورد نکوهش قرار داده اند زیرا این وسائل هر حادثه تروریستی را به مسلمانان ارتباط می دهند و آنان رامتهم به اعمال تروریستی می کنند چنانکه درحادثه انفجار اوکلاهما بدون هیچ دلیل و مدرکی آن را به مسلمانان و خاورمیانه ارتباط دادند! .

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان