ماهان شبکه ایرانیان

مقام پیامبر اکرم(ص) و انبیا

بسیاری از ایات قرآن، بیانگر این حقیقت اند که پیامبر اسلام (ص) بر سایر انبیا برتری دارد و آنچه را که انبیا از خداوند تقاضا می کردند، خداوند آنها را بدون تقاضا به پیامبر اکرم (ص) عطا فرموده بود.

بسیاری از ایات قرآن، بیانگر این حقیقت اند که پیامبر اسلام (ص) بر سایر انبیا برتری دارد و آنچه را که انبیا از خداوند تقاضا می کردند، خداوند آنها را بدون تقاضا به پیامبر اکرم (ص) عطا فرموده بود.

1. حضرت آدم(ع) طلب مغفرت کرد:«وَ اِن لَم تَغفِر لَنَا».(سوره اعراف، ایه 23)

به پیامبر اکرم (ص) مژده ی مغفرت داده شده است:«لیغفِرلَکَ اللّه». (سوره فتح، ایه 2)

2.حضرت نوح (ع) نابودی دشمنان را تقاضا کرد:«رَبِّ لاتَذَر عَلی الارضِ من الکافرین دیاراً».

( سوره نوح، ایه 26)

به پیامبر اکرم (ص) مژده مصونیت از شرّ دشمنان داد:«إنّا کَفینَاکَ المُستَهزِئِینَ».(سوره حجر،ایه 95)

3. حضرت ابراهیم(ع) از خداوند تقاضا کرد تا در روز قیامت خوار و ذلیل و رسوا نشود:«وَ لا تُخزِنی یومَ یبعَثونَ».(سوره شعراء، ایه87)به پیامبر اکرم (ص) وعده عدم خزی داده شده است:«یوم لایخزی اللّهُ النَّبِی».(سوره تحریم، ایه 8)

4. حضرت شعیب(ع) از خدا طلب فتح کرد:«رَبَّنا افَتح بَینَنَا».(سوره اعراف، ایه 89) به پیامبر اکرم (ص) مژدی نصرت داده شد:«وَ ینصُرَکَ اللّهُ».(سوره فتح، ایه 3 )

5. حضرت موسی (ع) گفت: پروردگارا! به من شرح صدر عنایت کن:«رَبِّ اشرَح لی صَدری».(سوره طه، ایه 25) به پیامبر اکرم(ص) عنایت شده بود:«أَلَم نَشرَح لَکَ صَدرَکَ».(سوره شرح، ایه 1)

6. حضرت موسی (ع) از خدا آسانی امور درخواست کرد:«وَ یسِّر لی أمرِی».(سوره طه، ایه 26) به پیامبر اکرم(ص) مژده آسان شدن کارها داده شد:«وَ نُیسِّرُکَ للیسری».(سوره اعلی، ایه 8)

7.حضرت ابراهیم (ع) در میان شعله های آتش، تنها خدا را به یاد آورد و گفت: خدا مرا بس است:«حَسبی اللهُ».(سوره توبه، ایه 129) خداوند به حبیبش فرمود: خدا تو را کفایت می کند:«یا ایها النَّبی حَسبُکَ».(سوره انفال،ایه 64)

8. حضرت ابراهیم (ع):«إنِّی ذَاهِب إلی رَبِّی؛من به سوی پروردگارم رهسپارم».(سوره صافات، آیه99).خداوند محمد (ص) را به سوی خودش برد:«سُبحانَ الَّذی أسرَی بِعَبدِهِ لَیلاً مِنَ المَسجِدِ الحَرَامِ».(سوره اسراء، ایه 1)

9. حضرت ابراهیم (ع) از خداوند درخواست کرد تا نام نیکو برایش قرار دهد:«وَاجعَل لِی لِسَانَ صِدقٍ».(سوره شعراء، ایه 84) خداوند به حبیبش فرمود: و همانا ما یاد تو و نام تو را به اوج رساندیم:«وَ رَفَعنا لَک ذِکرِکَ» .(سوره شرح، ایه 4)

10. حضرت ابراهیم (ع) به خداوند سوگند خورد:«وَ تَاللهِ لأکِیدَنَّ أصنَامَکُم».(سوره انبیاء، آیه 57) خداوند به جان پیامبرش ـ محمّد (ص) ـ قسم می خورد:«لَعمرُکَ …» .(سوره حجر، ایه 72)

11. حضرت ابراهیم (ع) با واسطه به مقام قُرب خداوند رسید:«وَ کَذلِکَ نُری إبراهیمَ مَلکُوتَ السَّماوَاتِ وَ الارضِ …».(سوره انعام،ایه 75). حبیب خدا (ص) بدون واسطه به قدری به خدا نزدیک می شود که در عقل ناید:«ثُمَّ دَنَا فَتَدلَّی.فَکَآن قاب قَوسَینِ أَو أَدنَی» .(سوره نجم،ایات 8 ـ 9)

12. حضرت ابراهیم از خداوند درخواست کرد:خدایا! خودت من و فرزندانم را از عبادت بت ها دور کن:«وَ اجنُبنی وَ بَنِی أَن نَّعبُدَ الأصنَامَ».(سوره ابراهیم،ایه 35) خداوند درباره اهل بیت پیامبرش محمّد (ص) می فرماید: همانا خداوند می خواهد که رجس و ناپاکی را از شما اهل بیت دور کند و شما را پاک و طاهر گرداند:«إنَّما یریدُ اللهُ لِیذهِبَ عَنَکُمُ الرِّجسَ أهل البَیتِ و یطَهِّرَکُم تَطهِیراً».(سوره احزاب،ایه 33) و این فضیلت، انحصاری است و جز به خاندان پیامبر(ص)به هیچ کس دیگر داده نشده است،زیرا با«إنّما» حصر شده است.

چه مقامی بالاتر از این که خداوند درباره پیامبرش می فرماید: باشد که پروردگارت تو را به مقام شایسته مبعوث نماید:«عَسَی أن یبعَثَکَ رَبَّکَ مَقَاماً مَّحمُوداً» .(سوره اسراء، ایه 79)

مرحوم علامه طباطبایی می گوید: خداوند مقام پیامبرش را«محمود» توصیف کرد، بدون این که هیچ قیدی داشته باشد و این مقامی است که همه، او را ستایش می کنند و آن کس که همه او را می ستایند بی گمان مورد پذیرش همه است و همه از او استفاده می برند و بهره می جویند. از این روی«مقام محمود» را تفسیر کرده اند به مقامی که تمام خلایق او را بر آن ثنا می گویند و آن مقام شفاعت کبری در روز قیامت است.(المیزان، ج 13،ص 175)

و کیست جز پیامبر اکرم (ص) که خداوند و فرشتگان بر او سلام و درود می فرستند، آن گاه خداوند به مؤمنان دستور می دهد که شما هم باید بر او درود بفرستید:«إنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ یصَلُّونَ عَلَی النَّبِی یا ایهَا الَّذِینَ أمَنُوا صَلَّوا عَلیهِ و سَلِّمُوا تَسلِیماً».(سوره احزاب، ایه 56)

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان