ماهان شبکه ایرانیان

اطلاعات پزشکی

جراحات چشم- تمام جراحت های چشم بالقوه، وخیم هستند. زیرا خرده ریزهایی که وارد چشم می شوند، ممکن است صدمات جدی به بافتهای داخل چشم زده، ایجاد عفونت کنند

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4

جراحات چشم- تمام جراحت های چشم بالقوه، وخیم هستند. زیرا خرده ریزهایی که وارد چشم می شوند، ممکن است صدمات جدی به بافتهای داخل چشم زده، ایجاد عفونت کنند. این اجسام ممکن است به سطح بیرونی حدقه بچسبند یا بصورت تقریبا آزاد، زیر پلک جای بگیرند( معمولا پلک بالا) و باعث ناراحتی و التهاب چشم شوند. در اکثر موارد می شود آنها را براحتی از چشم بیرون آورد. اما اگر جسم خارجی در ناحیه رنگی چشم (مردمک و عنبیه) قرار گرفته یا در حدقه فرور رفته باشد، بهیچ وجه کوشش نکنید که آن را خارج کنید. در اینگونه موارد، مصدوم را بلافاصله به پزشک برسانید. کمک اولیه به مصدوم شامل موارد زیر است:

به مصدوم توصیه کنید که چشمان خود را نمالد. (تقریبا تمام مصدومین این کار را انجام می دهند.)

کنار مصدوم بایستید و پلکهای او را از هم باز کنید و از او بخواهید به راست و چپ و بالا و پایین نگاه کند تا شما بتوانید تمام قسمتهای چشم را بخوبی معاینه کنید.

اگر توانستید شی ء را ببینید، سعی کنید با ریختن آب، روی چشم را بشویید، بطوری که وقتی از بالا آب می ریزید، آب از چشم روی گونه و از آنجا به کف زمین بریزد و تماس با چشم سالم پیدا نکند. یعنی چشم سالم بالاتر از چشم صدمه دیده باشد. می توان این کار را با استفاده از یک تنگ آب و یا قرار دادن سر بیمار در زیر شیر آب، انجام داد.

اگر اینکار موفقیت آمیز نبود و مطمئن هستید که شی ء به چشم نچسبیده و یا فرو نرفته است، با استفاده از پنبه تر و یا گوشه یک دستمال تمیز مرطوب، شی را به طرف بیرون برانید.

می توانید از مصدوم بخواهید که در زیر آب، چشم خود را باز و بسته کند، به این امیدکه شی ء درآب شناور شودوبیرون بیاید.از فوت کردن در چشم خودداری کند.

اگر با همه این کارها نتوانستید شی را از چشم خارج کنید، با استفاده از گاز یا پنبه، چشم را بپوشانید و مصدوم را به بیمارستان برسانید.

ضعف و شوک - ضعف عبارت است از یک بیهوشی خیلی کوتاه که معمولا بیش از چند دقیقه طول نمی کشد و علت آن کاهش موقت جریان خون به مغز است. این حالت ممکن است یک واکنش عصبی در برابر درد یا وحشت باشد و یا در نتیجه دگرگونی عاطفی، خستگی زیاد یا گرسنگی بروز کند. پدید آمدن ضعف بر اثر عدم فعالیت بدنی برای مدت طولانی، امری عادی است. دراین حالت عدم فعالیت ماهیچه ها باعث می شود که مقداری خون در قسمتهای پایین بدن و پاها، جمع شده و میزان خون در گردش، کاهش یابد.

حالت شوک، شدیدتر از ضعف است. شوک ممکن است در اثر خونریزی و یا از دست رفتن مایعات بدن پس از اسهال و استفراغ شدید، حمله قلبی و دردهای فوق العاده یا وحشت بیش از حد ایجاد شود.

مصدوم احساس ضعف، و سرگیجه و گرسنگی می کند. رنگ پریده، سرد و مرطوب و مضطرب و بیقرار می شود. در ابتدای ضعف، نبض آرام و ضعیف و در مرحله شوک بسیار سریع و تند می زند. و در مراحل شوک شدید، بیمار کاملا بیهوش می شود.

در حالت ضعف، به بیمار کمک کنید بنشیند، نفس عمیق بکشد و بر روی زانوهایش خم شود. اگر بیمار بیهوش بود، او را خوابانده، پاهایش را بالا بگیرید. پوششهای تنگ به دور گردن، سینه و کمر را شل کنید تا مصدوم راحت تر تنفس کند. او را در معرض هوای تازه قرار دهید یا او را باد بزنید.

هرگز نباید به مصدوم چیزی از راه دهان بدهید. حرکت بی مورد حال مصدوم را بدتر می کند. اگر در وضعیت شوک است او را روی یک پتو بخوابانید. سرش را به یک سو خم کنید و او را گرم نگهدارید. هرگز به مصدوم مایعات ندهید. و اگر تقاضای آب کرد، فقط لبهای او را با آب ترکنید. اگر مساله شوک در اثر خونریزی و یا از دست دادن آب زیاد از بدن است، حتما باید ادامه درمان توسط متخصصان انجام گیرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان