در ششمین جشنواره مد و لباس فجر، برای اولین بار بعد از انقلاب به پوشش مجریان زن در تلویزیون پرداخته شد و طی این مراسم از مبینا نصیری برای ترویج پوشش ایرانی برگرفته از هنر معماری ایرانی اسلامی در تلویزیون تقدیر شد. مبینا نصیری اوایل امسال به خاطر استفاده از مانتویی با طرح کاشیکاریهای ایرانی اسلامی توجه رسانهها را به خود جلب کرده بود و در برنامههای مختلف با لباسهایی رنگین و زیبا و با طرحهایی سنتی همراه با اِلمانهای بومی و محلی در برنامههای مختلف ظاهر شده و پوششی متفاوت و جذاب از یک مجری زن را در برنامههای متعددی به نمایش گذاشت. در روزهای نوروز به همین بهانه گفتوگویی داشتهایم با این مجری جوان و مستعد که در ادامه میخوانید. با بنیتا همراه باشید.
خانم نصیری کار اجرا را چطور و با چه برنامهای شروع کردید؟
شاید جزو معدود مجریان سازمان باشم که با تست وارد رادیو تلویزیون و کار اجرا شدم. رادیو جوان فراخوانی برای استخدام مجری صادر کرده بود و من برای تست مراجعه کرده و انتخاب شدم. جالب اینکه به محض ورود برنده جایزه بهترین گوینده آنونس از جشنواره رادیو جوان شدم. پس از آن وارد بخش تلویزیون شدم و کارم را از شبکه یک و برنامه «سینمای خانواده» شروع کردم.
در چه برنامههایی حضور داشتید و کدام برنامه را به لحاظ محتوا و ساختار بیشتر دوست دارید؟
برنامههایی که در سالهای اخیر اجرا کردهام بسیار زیاد و متنوع بودهاند اما در برنامهای کار اجرا را بر عهده داشتم به نام «شبکه هر ایرانی» که برنامهای بسیار جالب بود. این برنامه از شبکه یک سیما پخش میشد و در این برنامه و پس از انقلاب ما برای اولین بار برای مردم ترانه پخش میکردیم. این برنامه بسیار پرطرفدار بود و ارتباط گرم و صمیمانهای که در حین اجرای برنامه با مردم داشتم را بسیار دوست داشتم و برایم جذاب بود. اجرای آن برنامه همواره جزو خاطرات خوبم محسوب میشود.
یک ویژه برنامه هم به مناسبت عید فطر همراه با همکارم آقای محمد سلوکی اجرا کردم که آن برنامه هم جزو خاطرات خوبم از دوره کاری به حساب میآید. آقای سلوکی پارتنری بسیار خوب و موقعیتشناس هستند و در همان دو شب همکاری مشترک من کلی از ایشان آموختم. معمولا در اجراهای دو نفره مجری مقابل مدام سعی میکند فرصت اندکی برای حرف زدن در اختیار شما قرار دهد و دوربین را متعلق به خود کند اما آقای سلوکی با اینکه در آن دوران سابقه و تجربهشان خیلی بیشتر از من بود چنین کاری نکردند و این فرصت را به من دادند که بتوانم در اجرا مشارکت برابر داشته باشم.
ایرادی که همیشه به مجریان صداوسیما گرفته می شود این است که در انتخاب لباسهایشان و ست کردن آنها خوشسلیقه نیستند و دقت کافی ندارند. فکر میکنید چرا مجریان تلویزیون در این باره وسواس لازم را ندارند؟
این انتقاد را تا حدی قبول دارم اما باید بگویم در سالهای اخیر روی این موضوع دقت بیشتری میشود. شاید در سالهای گذشته مجریان محدودیت بیشتری در انتخاب پوشش و یا حتی رنگ لباس خود داشتند و به همین علت چندان نمیتوانستند اعمال سلیقه داشته باشند. بهخصوص این موضوع در مورد مجریان زن شدت بیشتری داشت اما در دو سه سال اخیر فضایی به وجود آمده که ما حتی میتوانیم از طراحان لباس کمک بگیریم. خلاصه مردم فکر نکنند ما مجریان خوشسلیقه نیستیم. (میخندد)
خوشبختانه مدیران تلویزیون به این نتیجه رسیدهاند که لباس و در کل ظاهر یک مجری میتواند در انتخاب یک برنامه تاثیر مستقیم داشته باشد. درواقع ما میتوانیم با حفظ چهارچوبهایی که دین و شرع مشخص کردهاند خوشپوش باشیم و لباسهای زیبا بر تن کنیم و پوششمان طوری باشد که در قاب تصویر شیک باشد و مردم دوست داشته باشند.
من مطالعه بسیاری در حوزه زبان بدن داشتم و نکتهای از یک کتاب به یاد دارم که در آن عنوان شده بود قضاوت مردم در مورد یک برنامه و مجریان در همان چند ثانیه ابتدایی رخ میدهد. به این معنا که قضاوت ابتدایی تنها از روی ظاهر رخ میدهد، یعنی از روی لباس و چهره یک فرد و زبان بدن و بعد از آن صدای یک مجری و تازه بعد از این مراحل است که مخاطب توجه میکند به این نکته که مجری چه میگوید و در باره چه موضوعی صحبت میکند.
شما لباسهایتان را چطور انتخاب میکنید و چه اِلمانهایی را در نظر میگیرید که بر جذابیت برنامه افزوده شود؟
من بسیار ایرانگردی کردهام و ابنیه تاریخی و موزههای زیادی را دیدهام و از معماریهای اصیل و زیبای ایرانی بازدید و عکاسی کردهام . از ابتدای سال گذشته خیلی سعی کردم از این طرحهای زیبا روی لباسهایم استفاده کنم و از آنها به عنوان نمادهایی فرهنگی روی لباس بهره بگیرم. بسیار مایل بودم از تاریخ، هنر، معماری و نمادهای سنتی و ملی و باستانیمان استفاده کرده و لباسهایم را منقش به این آثار کنم. با چند طراح لباس در این باره صحبت کردم و هربار از معماری یک ابنیه تاریخی روی لباسهایم استفاده میکردم. برای مثال طرحهایی از معماری مسجد نصیرالملک، مسجد وکیل ، طرح کاشیکاریهای سنتی و ... روی مانتوهایم اجرا کردیم و بسیار مورد توجه قرار گرفت و بازتاب بسیار خوبی داشت و در اخبار نیز منعکس شد.
جالب است بدانید مانتویی که طرح کاشیکاری سنتی روی آن کار شده بود را خیلی زود در ویترین مغازهها دیدم و یا بسیاری از دوستان دور و نزدیکم و کاربران صفحه اینستاگرامم از من درباره مانتوهایم سوال میکنند که آنها را از کجا تهیه میکنم. وقتی این بازتاب را دیدم بسیار خوشحال شدم و متوجه شدم مردم چقدر ریزبین و دقیق و هستند و اگر ایده یا طرح جدید داشته باشیم میبینند و دنبال میکنند و در صورتی که دوست داشته باشند به شیوههای مختلف اعلام میکنند.
انتخاب شما به عنوان مجری خوشپوش تلویزیون هم یکی دیگر از دستاوردهای دقت نظر و خلاقیتتان در انتخاب لباس بود. در این باره چه حسی دارید؟
واقعا خستگی یک سال تحقیق و مشورت و جلسه گذاشتن برای انتخاب طرح لباسها از تنم بیرون رفت و بسیار خوشحال شدم. انتخاب مجری خوشپوش برای اولین بار پس از انقلاب در ایران و در جشنوار مد و لباس فجر رخ داد و برای من که در طی سال گذشته وقت زیادی برای انتخاب طرح لباسهایم گذاشته بودم مثل این بود که کارم نتیجه داده که برایم رضایتبخش بود.
چقدر اهل مطالعه درباره مد و استایل و ترکیب رنگها و ...هستید؟
به عنوان یک هنرمند نگاهی هنری به این قضیه دارم و تا حدی با ترکیببندی رنگها آشنا هستم بهخصوص اینکه مدتی است نقاشی میکشم و پتینه کار میکنم و این موضوع هم بر دیدگاهم نسبت به رنگها و طیف رنگبندیها تاثیر گذاشته است. این مساله در انتخاب رنگ لباسهایم نیز کمک بزرگی به من کرده است.
البته در نظر داشته باشید ما همچنان دستمان برای انتخاب رنگ و طرح لباس باز نیست اما شخصا تمام سعیام را میکنم که در همین بازه محدود هم بهترینها را انتخاب کنم تا مردم دوست داشته باشند. خدا را شکر تا به حال همینطور بوده و الان طوری شده است که مردم در مراسم مختلف حتی اگر چهرهام را نشناسند از روی لباسهایم من را میشناسند. (میخندد) این اتفاق برایم جذاب و دلگرمکننده است. امیدوارم انتخاب طرحهای سنتی و زیبا هم در بین مجریان و هم در بین بانوان گسترش پیدا کند.
خانم نصیری سال گذشته از نظر کاری برایتان چطور بود؟
سالی بسیار پرکار را پشت سر گذاشتم. شاید بتوانم بگویم من پرکارترین مجری زن تلویزیون در سال گذشته بودم. یادم هست در ماه رمضان در چهار برنامه مختلف اجرا داشتم. شبکه یک برنامه «سیمای خانواده»، شبکه تهران برنامه «باغ رمضان» ، شبکه جام جم «خانه مهر» و شبکه سلامت یک مسابقه با اجرای من روی آنتن میرفت. این روزها حسابی احساس خستگی میکنم و نیاز به تعطیلاتی برای استراحت و آرامش دارم. به طوری که فکر میکنم چه خوب است بتوانم شش ماه استراحت کنم. (میخندد)
با انرژی و انگیزهای که در شما میبینم بعید است بتوانید شش ماه از کار اجرا دور باشید. برای سال جدید قرار است اجرای کدام برنامهها را برعهده داشته باشید؟
صحبتهایی شده است برای برنامهای که در آن قرار است دکور خانهها عوض شود. به این صورت که مثلا دکور خانهای را که وسایلش قدیمی و دکورش کهنه شده عوض کنیم و از نمادهای ایرانی در آن استفاده کنیم. نام برنامه هم «دکور ایرانی» است.
در این نوع دکور از ترکیب سنت و مدرنیته استفاده خواهیم کرد که ترکیبی کاملا ایرانی به دست بیاوریم. این برنامه در مرحله پیشتولید است و بسیار به نتیجه آن خوشبین هستم.
در روزهای ابتدایی سال 96 و نوروز قرار داریم و دوست دارم یک سوال نوروزی هم از شما بپرسم تا با حال و هوای این روزها هماهنگ باشد. در تعطیلات نوروزی چه میکنید و کلا از حس و حالتان در این روزها بگویید.
در تعطیلات نوروز به شمال کشور و روستایی زیبا میروم که استراحت کرده و در کنار خانواده آرامش داشته باشم. در این روستا نه خبری از اینترنت هست و نه از هیاهو و سروصدای شهر. در مورد حس و حالم در روزهای واپسین سال و روزهای نوروز باید بگویم حس بسیار خوبی دارم. درخانه تکانی کمک میکنم و خیلی دوست دارم سفره هفتسین را خودم بچینم.
خرید عید را خیلی دوست دارم و حتی شده حتما یک جفت جوراب برای خودم میخرم. از گشت و گذار بین مردم و شور و هیجانی که در روزهای آخر سال دارند خیلی لذت میبرم. مخصوصا عاشق 29 اسفند هستم. یادم هست سال گذشته در این روز با خواهرم به میدان تجریش رفتیم که بسیار شلوغ بود طوری که مجبور شدیم ماشین را در فاصلهای زیاد از میدان پارک کنیم. کلی طول کشید تا به میدان برسیم و جا برای سوزن انداختن نبود اما خیلی خوش گذشت. از عیدی گرفتن هم خیلی استقبال میکنم (میخندد) البته به کوچکترها هم عیدی میدهم.
به عنوان حرف پایانی اگر صحبتی با مخاطبان سایت بنیتا و خوانندگان این گفتگو دارید بفرمایید.
امیدورام سال 96 یکی از بهترین سالهای عمر هموطنانم باشد و اتفاقات زیبایی برای همه در این سال رقم بخورد. سال 95 برای همهمان سال سختی بود و کلی اتفاقات بد در آن رخ داد و از نظر اقتصادی در رکود بودیم. امیدوارم امسال از همه غمهای سال گذشته عبور کنیم و از نظر اقتصادی سال خوبی برای همه مردم باشد و در صحت و سلامت کنار هم زندگی کنیم.