ماهان شبکه ایرانیان

گالری گردی بنیتا؛ هفته سوم بهمن‌ماه ۹۵/ آثار نقاشی مجتبی تقوایی

در گالری مستقل تهران، آثار نقاشی مجتبی تقوایی به نمایش درآمده است. در بنیتا بخوانید.

گالری گردی بنیتا؛ هفته سوم بهمن‌ماه 95/ آثار نقاشی مجتبی تقوایی

روبرو شدن بی‌واسطه با یک اثر هنری تجربه‌ی جالبی می‌تواند باشد. هر اثری فارغ از خالق یا کیفیت و ارزش آن، نگاه و تفسیر متفاوتی به مخاطب ارائه می‌دهد. این متفاوت نگاه کردن به اثر در بینش کلی مخاطب و نحوه‌ی نگرش او به جهان در بلندمدت کمک بسیاری می‌کند. خوشبختانه مدتی است که اقبال به دیدن آثار هنری در میان مردم رو به فزونی گرفته و دیگر هنرمندان فقط برای خودشان یا عده‌ی معدودی کار تولید نمی‌کنند و مخاطبان گسترده‌تری را پیش روی خود می‌بینند. همین امر باعث دیده شدن هنرمندان جوانی می‌شود که پیش از این مجالی برای ارائه‌‌ی آثار خود نداشتند و نیز انگیزه‌ی بیشتر در آن‌ها ایجاد می‌کند که کیفیت آثار خود را بالاتر ببرند. در گالری‌گردی این هفته‌ی بنیتا به یکی از گالری‌هایی سر زدیم که دیوارهایش میزبان آثار نقاشی یکی از همین هنرمند جوان بود. با بنیتا همراه باشید.

نمایشگاه قاموس برخورد

گالری «مستقل تهران» از روز جمعه 8 بهمن‌ماه آثار نقاشی «مجتبی تقوایی» را به نمایش گذاشته است. در این نمایشگاه که عنوان «قاموس: برخورد» را بر خود دارد، 30 اثر نقاشی این هنرمند در معرض دید عموم قرار گرفته است. در استیتمنتی که برای توضیح در مورد این نمایشگاه، نوشته شده، آمده است:

«قاموس ، عمیق‌ترین جای دریا را گویند، میانه‌ی دریا. همان‌جا که  میانه‌ی  نیمه‌ی دوم از دهه‌ی سوم زندگی غرقش شدم و تمام لغات را انگار دیدم و تک‌تک آن‌ها به من اصابت کردند. تمامشان نه و برخی از آن‌ها البته. تصاویر، پشت هم داستان شدند و داستان‌ها از داستان‌ها آمدند و به داستان‌ها منجر شدند، پس این لغات حاصل انگاره و روایت بودند. همان‌جا، میانه‌ی گود دریا، درست درنیافتم که ابتدا لغت بود؟ تصویر بود؟ یا داستان؟

نمایشگاه قاموس برخورد
منتهای امر بوق کشتی‌ها را شنیدم، ماهی‌های آزاد و صید شده را تماشا کردم، لایه لایه دریا بالای سرم حس کردم و ماهیگیران را دیدم که مرا بیرون کشیدند. قصه‌ی کاملی در ذهن نماند که بگویم و بنویسم. مگر جز این است که تصادف قسمتی از واقعیت است؟ پس همان‌طور که به یاد می‌آوردم و رنگ روی کاغذ می‌ریختم از یاد هم می‌بردم و چه کسی می‌داند که تصادفا چه چیزها ثبت شدند و کدام‌ها مردند؟ این سی قطعه را از عمیق‌ترین جای دریا به یاد آوردم و حالا حتی دقیق نمی‌دانم آن‌جا بوده‌ام یا نه.»

نمایشگاه قاموس برخورد

مجتبی تقوایی

مجتبی تقوایی متولد اردیبهشت 1368 است. او در دانشگاه سوره و در مقطع کارشناسی ارشد، ادبیات نمایشی خوانده. این دومین نمایشگاه انفرادی اوست. پیش از این نمایشگاه، «اشتباهات و ترس ریختن‌ها» را در خرداد سال گذشته برگزار کرده بود. این هنرمند در موسیقی نیز فعال است. آهنگسازی برای تئاتر «اموفاجیا» و فیلم کوتاه «ایلویی-آسمانولوگ» از جمله فعالیت‌های او در عرصه‌ی موسیقی است. خود او اما نقاشی را کار اصلی‌اش می‌داند. تقوایی در مورد مجموعه‌ای که در گالری تئاتر مستقل به نمایش گذاشته، می‌گوید: «مجموعه‌ی قاموس از سال 92 تا 95 کامل شد. تمام کارها با جوهر و مرکب رنگی و مارکر روی مقوا و دستمال کاغذی کشیده شده است و این اولین بخش از قاموس است که به نمایش گذاشته می‌شود و «برخورد» نام گرفته است. قاموس از لحاظ ساختاری پیرو مکتب «پاپ آرت» است و از لحاظ مفهومی و نوع روایت, رئالیسم جادویی را به نمایش گذاشته است. به نوعی شاهد تصویرسازی برای داستان هایی نانوشته هستیم.»

نمایشگاه قاموس برخورد

این نمایشگاه از روز جمعه‌ی هفته‌ی گذشته آغاز و تا 21 بهمن‌ماه ادامه خواهد داشت. برای دیدن این آثار می‌توانید به گالری مستقل تهران واقع در چهارراه ولیعصر، ضلع شرقی پارک دانشجو (تئاترشهر)، خ رازی پلاک 50 مراجعه کنید. این نمایشگاه همه‌روزه از ساعت 16 تا 23 پذیرای علاقه‌مندان است.

منبع: بنیتا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان