ماهان شبکه ایرانیان

غدیر انتظار

پس از شهادت امام عسکری (ع)، امام زمان (عج) به عنوان امام دوازدهم معرفی میشود. همه جا بحث دربارهی امام زمان (عج) است. روایتهای فراوانی از امامان پیشین و پیامبر اسلام (ص) نقل میکنند و او را چنین معرفی میکنند: «فرزند امام عسکری (عج) و هم نام پیامبر اسلام (ص) است.»

آغاز شیرین

پس از شهادت امام عسکری (ع)، امام زمان (عج) به عنوان امام دوازدهم معرفی میشود. همه جا بحث دربارهی امام زمان (عج) است. روایتهای فراوانی از امامان پیشین و پیامبر اسلام (ص) نقل میکنند و او را چنین معرفی میکنند: «فرزند امام عسکری (عج) و هم نام پیامبر اسلام (ص) است.»

غدیر اینجاست

ذهنها پر از سوال است. پیامبر فرمود: «از میان شما میروم.» ایشان آخرین حج را به جا میآورد و بیم از آیندهی اسلام و حکومت اسلامی همه را به فکر فرو میبرد. جانشین پیامبر چه کسی است؟ چه کسی این شایستگی را دارد؟ پیامبر سالها برای هدایت مردم تلاش کرده و پیام خدا را به گوش آنها رسانده. اکنون چه خبر مهمی است که جبرئیل، فرشتهی پیامآور خدا، در راه بازگشت از مکه، نزد پیامبر میآید. خبر بسیار مهم است. آری! پاسخ همهی سوالها را برای مردم آورده. جبرئیل میگوید: «اگر پیامبر این خبر را به گوش مسلمانان نرساند، مثل این است که هیچ کاری را برای اسلام انجام نداده.» آن خبر مهم، جانشینی حضرت علی (ع) است.

شبیه این سوالها، پس از شهادت امام عسکری (ع) ذهنها را آشفته میکند. در این دوره شرایط سختتر بود. چون مردم امام را با چشم نمیبینند. پاسخ به این سوال در غدیر خم برای همه بسیار مبارک بود. آن روز را عیدالله الاکبر مینامند، یعنی روزی که خدا آن را عید قرار داده. روزی که امام زمان (عج) نیز معرفی میشود، مانند عید غدیر است. عیدی که پاسخ به همهی شک و تردیدهایی میدهد که دربارهی ناجی جهان است.

مثل علی است!

علی (ع) 25 سال از پشت ابر به مردم نور میدهد. غیبت علی (ع) به خاطر جهل مردم است. برای این است که علی (ع) را نمیشناسند. مهدی (عج) نیز غیبت میکند، اما غیبت مهدی (عج) بسیار طولانیتر از علی (ع) است. با این تفاوت که غیبت مهدی (عج) به خاطر جهل مردم و نشناختن مهدی (عج) نیست. غیبت او برای این است که لیاقت حضور مهدی (عج) را ندارند. آنها مهدی (عج) را میشناسند، اما نمیتوانند حق او را ادا کنند و آماده نیستند. غیبت او به خاطر همهی مردم جهان است.

تبریک امامت

غدیر برپا میشود و پیامبر علی (ع) را جانشین خود میخواند. همه گردِ علی (ع) حلقه میزنند و آشکارا دوست و دشمن، امامت او را تبریک میگویند و دست پیروی به او میدهند، اما وقتی شب نهم ربیع از راه میرسد، مهدی (عج) در پستوی خانه تنهاست و فقط عثمان بن سعید عمری، نواب خاص او پیام تبریک را میرساند. در امامتِ مهدی (عج) تبریک را با واسطه میرسانند. دوستان امام به نواب خاص میگویند: «به مهدی (عج) تبریک ما را برسانید.»

دوستان

برای بهره بردن از نور علی (ع) عدهای مستقیم از او نور میگرفتند و برخی با واسطه! حضرت علی (ع) نیز مانند امام زمان (عج) نواب خاص داشتند. نواب خاص علی (ع)، مالک اشتر، ابیذر، سلمان فارسی و مقداد بودند. حضرت مهدی (ع) هم نواب خاص دارد. عثمان بن سعید عمروی، محمد بن عثمان بن سعید، حسین بن روح و علی بن محمد سمری، نواب خاص امام زمان (عج) بودند. آنها عید غدیر را زنده نگه داشتند و اینها عید امامت مهدی (عج)، عید ربیع را. غدیر نام برکهای است و ربیع یعنی بهار. جانشینی پیامبر در غدیر آغاز شد و به بهاری دلانگیز ختم شد.

غدیرِ انتظار

امامت هر امام، غدیری دیگر است. با این تفاوت که آغازگر غدیر اول پیامبر بود و سرپرست یازده غدیر دیگر، امامان معصوم. غدیرِ ربیع الاول هم غدیرِ انتظار است. او میآید، درحالی که در دستش قرآن است. همانگونه که روز غدیر در دست پیامبر قرآن ناطق بود. از غدیر ذیحجه تا غدیر ربیع الاول بر همه مبارک باد.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان