ماهان شبکه ایرانیان

چرا حالم بد است؟

آیا تاکنون در موقعیتی قرار گرفته‌اید که بدون هیچ دلیل خاصی، آزرده خاطر باشید؟ یا ناگهان احساس غم کنید بدون آنکه علتش را بدانید؟ فکر می‌کنید چه مسایلی در بروز این حالت موثر است؟ یکی از عوامل موثر در بروز چنین حالتی، رویارویی با تغییرات و فشارهای مستمر است

چرا حالم بد است؟
آیا تاکنون در موقعیتی قرار گرفته‌اید که بدون هیچ دلیل خاصی، آزرده خاطر باشید؟ یا ناگهان احساس غم کنید بدون آنکه علتش را بدانید؟ فکر می‌کنید چه مسایلی در بروز این حالت موثر است؟
یکی از عوامل موثر در بروز چنین حالتی، رویارویی با تغییرات و فشارهای مستمر است. رفتن به مدرسه یا دانشگاه جدید و دوری از دوستان قدیمی می‌تواند موجب افزایش تحریک‌پذیری و زودرنجی شما شود. آرزوی رسیدن به شغل یا رتبه بهتر نیز می‌تواند در آزردگی خاطر شما موثر باشد.
شرایط زندگی شما در خلق و خوی شما موثر است. برای مثال، نوجوانان با مسایل هویت و اعتماد به نفس دست به گریبانند. در این سن پذیرفته شدن از سوی سایرین بسیار مهم است. علاوه بر این نوجوانان ممکن است برای اولین بار احساس دوری از والدین و خانواده‌شان را تجربه کنند. حتما شما هم در دوران نوجوانی مایل بودید که اختیارتان دست خودتان باشد و خودتان تصمیم‌گیری کنید اما به این خاطر متحمل فشارهای زیادی شده‌اید و در مواردی ضربه خورده‌اید. در کنار سردرگمی‌ها و درگیری‌هایی که تجربه کرده‌اید، در مواردی نیز لذت‌ها و تجارب مثبتی داشته‌اید.
علاوه بر شرایط زندگی، مسایل و شرایط زیستی شما نیز در خلق و خویتان موثر است. برای مثال، تغییرات هورمونی دوران بلوغ علاوه بر تاثیر بر خصوصیات فیزیکی افراد، بر خلق و خوی آنها موثر است. آشنایی با این عوامل، در کنترل خلق و خوی تحریک‌پذیر شما موثر است. احساس بی‌قراری و تحریک‌پذیری بالا می‌تواند نشانه افسردگی باشد. بنابراین ممکن است احساس خستگی و ناامیدی نیز در شما ایجاد شود. بسیاری از مردم فکر می‌کنند که افسردگی تنها به معنای احساس غم و اندوه است اما افسردگی می‌تواند با علایمی مانند دمدمی مزاج بودن و بدخلقی، بی‌تابی و بی‌حوصلگی و خشم نیز ظاهر شود.
وقتی که افسردگی مانع لذت بردن شما از زندگی یا تعامل شما با دیگران شود، باید از طریق مشورت با روان‌شناس یا مراجعه به پزشک برای مقابله با آن اقدام کنید. برای کنترل آسان‌تر آزردگی خاطر و تحریک‌پذیری خویش می‌توانید توصیه‌های زیر را به کار برید:
• باور کنید که شما تنها نیستید: اگر چه همه دچار میزان مشابهی از تحریک‌پذیری و آزردگی‌خاطر نیستند اما این مشکل در بسیاری از افراد دیده می‌شود.
• نفستان را حبس کنید: یا تا 10 بشمارید یا کار دیگری انجام دهید که اجازه دهد برای دقایقی آرام شوید به ویژه اگر احساس خشم یا آزردگی می‌کنید، سعی کنید به وضعیتی که در آن قرار گرفته‌اید، نگاه عاقلانه‌ای داشته باشید.
• با افراد مورد اطمینان، صحبت کنید.
• ورزش کنید.
• به اندازه کافی بخوابید.
• در فعالیت‌های خلاق مشارکت کنید.
• گاهی گریه به شما کمک می‌کند تا سبک‌تر شوید.
منبع:http://www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان