ماهان شبکه ایرانیان

نوع ناخن‌ها و رنگ آنها نشانه کمبود چه ماده معدنی در بدن است؟

رنگ ناخن‌های شما از تمامی بیماری‌های بدن شما خبر می‌دهند اما شما باید با زبان ناخن خود آشنا باشید و بدانید که هر رنگ، نشانه‌ی کمبود چه موادی در بدن شما است.

نوع ناخن‌ها و رنگ آنها نشانه کمبود چه ماده معدنی در بدن است؟

دستان زیبا و آراسته، دستانی هستند که در آن ناخن‌ها صاف، شفاف، بدون شکستگی و لایه شاخی دندانه‌دار و بدون هیچ تغییر رنگی باشند، اما درباره ناخن‌هایی که این‌گونه نیستند چه می‌دانید؟

از آنجا که بسیاری از مشکلات جسمی بر روی ناخن‌ها تاثیر می‌گذارند، بهتر است بدانید دست‌های‌تان به شما چه می‌گویند؟ در این مطلب ما بر اساس شکل ظاهری ناخن‌های‌تان، به شما می‌گوییم که ممکن است مبتلا به چه کمبودها و مشکلاتی باشید پس تا انتها با بنیتا همراه باشید.

1- چاله

هنگامی که بر روی سطح صاف ناخن، فرورفتگی‌ها و چاله‌هایی تشکیل می‌شود، نشان دهنده این است که در زیر ناخن شما اتفاقاتی در حال رخ دادن است. در اغلب موارد علت این فرورفتگی‌ها پسوریازیس است. یک التهاب پوستی که به‌صورت قرمزی و وجود تکه‌های فلس‌دار بر روی پوست، خود را نشان می‌دهد و می‌تواند بر سلول‌های ناخن نیز تاثیر بگذارد.

در این حالت، ناخن‌ها بجای رشد صاف، ظاهر دندانه‌دار و کنگره‌ای پیدا می‌کنند. پس از درمان پسوریازیس، ناخن‌ها نیز به حالت عادی برمی‌گردند. البته از آنجا که ناخن‌ها معمولاً یک میلی‌متر در هفته رشد می‌کنند، چند ماه زمان می‌برد تا فرورفتگی‌ها و لبه دندانه‌دار، ترمیم شوند.
ناخن قاشقی

2- ناخن‌های قاشقی شکل

 

ناخن سالم دارای یک شکل خاص است. سطح صاف در وسط که در گوشه‌ها کمی زاویه‌دار می‌شود؛ بنابراین اگر ناخن شما شکل برعکس این حالت را دارد، باید به آن شک کنید. ناخن قاشقی شکل، علامتی از کم‌خونی فقر آهن در بدن است. با درمان کم‌خونی، ناخن‌ها نیز به فرم عادی خود برمی‌گردند.
پوسته پوسته شدن ناخن

3- پوسته پوسته شدن

سطح ناخن از چندین لایه کراتینین پوشیده شده است. در حالت ایده‌آل، این لایه‌ها به اصطلاح به هم مهر و موم شده و کاملاً چسبیده‌اند و ناخن محکم است، اما زمانی که شما از ناخن‌های‌تان به خوبی محافظت نکنید مانند شستشوی زیاد با آب، قرار گرفتن در معرض سرما و هوای خشک، لایه‌های ناخن از هم جدا می‌شوند.

نتیجه اینکه ناخن‌ها پوسته پوسته می‌شوند. این نشان می‌دهد که شما باید مراقبت بهتری از ناخن‌های‌تان بکنید. سوهان کشیدن روی سطح ناخن، باعث جدا شدن پوسته‌ها می‌شود. همچنین چرب کردن ناخن‌ها نیز باعث مرطوب شدن آن‌ها شده و از لایه‌های ناخن، محافظت می‌کند. پوسته پوسته شدن ناخن، می‌تواند نشانه‌ای از یک رژیم غذائی فاقد اسید لینولئیک باشد. ساده‌ترین راه برای حل این مشکل این است که شما مصرف روغن‌های گیاهی را افزایش دهید، آنها را به سس سالادتان اضافه کنید و یا به سبزیجات بخارپز کمی روغن گیاهی نیز اضافه کنید.

4- تردی ناخن

بر اساس برخی آمار، بیست درصد زنان، مبتلا به بیماری به نام سندرم ناخن شکننده هستند. در حالی که به نظر می‌آید این تنها یک نام فانتزی برای ناخن‌های شکننده است اما دلایل آن بسیار عمیق‌تر است. ناخن‌های شکننده، ناخن‌هایی هستند که نمی‌توانند رطوبت را نگه دارند، بنابراین لایه‌های ناخن، خشک هستند.

از نظر پزشکی، خشکی پوست و شکنندگی ناخن، از علائم کم‌کاری تیروئید هستند. یک رژیم غذائی کم آهن، می‌تواند ناخن‌ها را شکننده کند. خوردن سبزیجات برگ‌دار به‌ویژه سبزیجات دارای برگ تیره، گوشت قرمز و تخم مرغ می‌تواند به افزایش آهن خون شما کمک کند. مکمل‌های ویتامینی مانند ویتامین (B) کمپلکس نیز می‌تواند در بهبود مشکل ناخن شکننده تاثیر بگذارد. عادات نیز نقش مهمی دارند. قرار گرفتن بیش از حد در معرض آب، خشکی ناخن را شدت می‌بخشد.
ناخن زردرنگ

5- ناخن زرد رنگ

ناخن‌های سالم (با پوست سالم در زیر آن) ظاهری صورتی دارند. اگر رنگ ناخن شما به زردی گراییده است، نشانه نگران کننده‌ای است. دکتر آریل کوار، این را نشانه‌ای از بیماری ریه یا دیابت می‌داند. همچنین نقاط زرد روی ناخن، می‌تواند علامتی برای قارچ یا پسوریازیس نیز باشد. البته گفته می‌شود، گاهی نیز ممکن است به علت مصرف بیش از حد لاک‌های تیره، به مرور زمان، ناخن‌ها تیره‌تر به نظر بیایند.
لکه روی ناخن

6- لکه‌های سفید

معمولاً لکه‌های سفید کوچک موجود بر روی ناخن‌های صورتی سالم، نشانه نگران کننده‌ای نیست. در اکثر موارد، این لکه‌ها ناشی از ضربه هستند. اگر شما لکه‌های سفید را در ناحیه ماتریکس یعنی ناحیه پایه ناخن که سلول‌های جدید در آنجا تولید می‌شوند مشاهده کردید، احتمالاً ناشی از ضربه‌ای است که قبلاً وارد شده و شما فراموش کرده‌اید و چند هفته بعد نیز معمولاً از بین می‌روند.

اما اگر مطمئن هستید که ضربه‌ای به ناخن‌‌تان وارد نشده و این لکه‌های سفید را دیدید، باید علل دیگری مانند پسوریازیس، بیماری‌های پوستی، اگزما و یا یک رژیم غذائی فاقد روی را بررسی کنید. روی را می‌توانید در غلات سبوس‌دار، مرغ و غذاهای دریایی پیدا کنید.

7- تغییر رنگ

شایع‌ترین علت تغییر رنگ ناگهانی ناخن، نوعی عفونت قارچی است. هر دو نوع عفونت‌های قارچی و باکتریایی، می‌توانند به راحتی در اثر استفاده از وسایل غیربهداشتی، به‌ویژه در سالن‌های زیبایی وارد بدن شما شوند. یک عفونت قارچی می‌تواند به راحتی باعث جدا شدن کامل ناخن از پوست شود.

قارچ سفید رنگ را می‌توان در زیر ناخنی که در حال کنده شدن است، مشاهده کرد. یک عفونت باکتریایی می‌تواند باعث تغییر رنگ ناخن به سبز شود. فشار بیش از حد به ناخن، توسط افرادی که مانیکور انجام می‌دهند نیز می‌تواند به یک عفونت مخمری یا باکتریایی منجر شود. اگر یکی دو روز پس از مانیکور کردن متوجه لایه شاخی و یا درد در ناخن‌های‌تان شدید، حتماً برای گرفتن آنتی بیوتیک به پزشک مراجعه کنید.

8- نیمه ماه

با نام رسمی لونولا که در آن یک لایه کوچک هلالی شکل در پایه ناخن، در ناحیه ماتریکس دیده می‌شود. لونولا در انگشت شصت برجسته‌تر است و به تدریج به انگشتان دیگر سرایت می‌کند. هنوز مشخص نشده است که آیا این شکل ناخن نشانه عدم سلامتی است یا خیر.
برآمدگی ناخن

9- برآمدگی

تنها سیب‌زمینی نیست که ممکن است دارای برآمدگی در پوست خود شود، ناخن‌ها نیز به‌طور طبیعی دارای یک برآمدگی طبیعی هستند که نشانه هیچ بیماری نیست و با افزایش سن نیز برجسته‌تر می‌شود. اما یک بیماری به نام خطوط کامل است که نشانه‌ای از یک بیماری سیستمیک است. اگر فردی بسیار مریض شده و یا دچار استرس شدید باشد، رشد ناخن او متوقف می‌شود.

خانم کلین اسمیت توضیح می‌دهد که هنگامی ‌که ناخن دوباره شروع به رشد می‌کند، یک دندانه در آن نقطه از ناخن به وجود می‌آید و معمولاً چند ماه بعد یک دندانه در همان ناحیه بر روی ناخن‌های دیگر نیز قابل ‌مشاهده خواهد بود. یک خط عمیق تنها در یک ناخن، ممکن است به علت یک زگیل یا کیست کوچک در ناحیه ماتریکس یا پایه ناخن باشد که در اثر فشار بر این ناحیه به وجود آمده و بر رشد سلول‌های جدید ناخن تأثیر می‌گذارد.

می‌توانید یک سری به «5 ایده برای هماهنگی لاک ناخن دست‌ و پا» بزنید.
منبع:
بنیتا

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان