به گزارش ایرنا ، فریدون خودنیا روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: توان تولید برق این نیروگاه خورشیدی 5 کیلووات است و سالانه حدود هشت هزار و 250 کیلووات معادل مصرف برق 30 خانوار انرژی تولید میکند.
وی بیان کرد: قیمت خرید انرژی تولیدی از اینگونه نیروگاهها برای مشترکینی که دارای انشعاب تا ظرفیت 20 کیلووات هستند به ازای هر کیلووات هشت هزار ریال و برای ظرفیت بالاتر از 100 کیلووات هفت هزار ریال در قالب همان قرارداد خرید تضمینی 20 ساله پرداخت میشود.
خودنیا گفت: مشترکین فقط تا سقف انشعاب خریداری شده قبلی خود میتوانند انرژی خورشیدی تولید کنند یعنی اگر مشترکی دارای 10 کیلووات برق خریداری شده از شرکت توزیع میباشد مجاز است 10 کیلو وات نیز انرژی خورشیدی تولید کند.
وی با اشاره به اینکه مشترک یاد شده برای تولید پنج کیلو وات مبلغ 250 میلیون ریال هزینه کرده است،بیان کرد: بر اساس محاسبات انجامشده طی سه و نیم سال هزینه صورت گرفته ، برگشت خورده و پس از آن کلیه دریافتیهای این مشترک از وزارت نیرو درآمد محسوب شده و هیچگونه هزینهای بابت انرژی پرداخت نمی کند.
خودنیا با بیان اینکه فضای موردنیاز برای احداث نیروگاههای مشابه 50 مترمربع میباشد اظهار کرد: خوشبختانه در استان لرستان به دلیل شرایط آب و هوایی بیشتر ایام سال آفتابی و شرایط فیزیکی ابنیه و ساختمانها به گونه ای است که بیشتر منازل پتانسیل احداث نیروگاه بهاندازه ظرفیت خرید انشعاب خود را دارند.
مدیرعامل برق لرستان افزود: احداث اینگونه نیروگاهها دارای مزایای فراوانی است که از جمله آنها میتوان به کاهش آلایندههای زیستمحیطی، جذب سرمایههای کوچک در حوزه برق، تمرکززدایی، ایجاد اشتغال ، کاهش تلفات انرژی الکتریکی و مهمتر از همه پدافند غیرعامل در شرایط کنونی اشاره کرد.
603هزار مشترک برق در استان لرستان وجود دارد.
7274/6060
خبرنگار:مریم نریمانی**انتشاردهنده:محمد علیدوستی