ماهان شبکه ایرانیان

معرفی انجمن بین المللی اقتصاد اسلامی و بنیاد اسلامی*

«انجمن بین المللی اقتصاد اسلامی» International Islamic Economics Assosiation شاید یگانه انجمن علمی بین المللی در زمینه اقتصاد اسلامی در حال حاضر باشد

«انجمن بین المللی اقتصاد اسلامی» International Islamic Economics Assosiation شاید یگانه انجمن علمی بین المللی در زمینه اقتصاد اسلامی در حال حاضر باشد. برای آن که بتوان اطلاعاتی را دربارة این انجمن به دست آورد، لازم است به شناسایی «بنیاد اسلامی» پرداخت. بدین منظور می توان به سایت این بنیاد مراجعه کرد (Islamic _Foundation.org.uk) «بنیاد اسلامی» در سال 1973 برای معرفی اسلام در غرب و ارائه پاسخ های آن به چالش های فکری روز تأسیس شده است. این بنیاد چند واحد تحقیقاتی دارد که یکی از آن ها به اقتصاد اسلامی اختصاص یافته است.

اهداف و تاریخچه تشکیل واحد اقتصاد اسلامی به شرح ذیل است:

For a Socially and environmentally _ concerned ethical economics and financial system, The Islamic Economics unit of the Islamic Foundation was established in 1976 , and in a short span of time it becomes one of the major centers of islamic economics in the world.

برخی از زیر مجموعه ها و فعالیت های واحد تحقیقاتی اقتصاد اسلامی «بنیاد اسلامی» چنین است:

1. انتشارات

این واحد، کتابخانه و آرشیو تخصّصی دارد که شاید بتوان گفت غنی ترین منبع در اروپا است (برای جست و جو در این کتابخانه وارد پیوند Resources در سایت بنیاد اسلامی شوید).

همچنین این واحد تا به حال ده ها عنوان کتاب در زمینة اقتصاد اسلامی منتشر کرده است که از جملة مؤلفان آن ها می توان به دکتر نجات الله صدیقی، فهیم خان، خورشید احمد، منور اقبال و عمر چیرا اشاره کرد.

2. دائرة المعارف اقتصاد اسلامی

این طرح با همکاری مرکز مطالعات غربی و اسلامی، لندن (Islamic and Maghreb Studies, London) آغاز شده است. هدف از این طرح ایجاد یک مرجع برای تحقیق و پژوهش و روشن ساختن ذهن محقّقان دربارة وجوه گوناگون رابطة اسلام با اقتصاد و مسائل مالی و تمرکز بر اصول و مبانی ناشناخته اسلامی است. افزون بر این، این دائرة المعارف به راهبردهای توسعة اقتصادی و اجتماعی و اصول آن ها از دیدگاه اسلامی خواهد پرداخت.

3. سمینار سالیانة اقتصاد اسلامی

این سمینار هر ساله و از سال 1991 با همکاری  IRTI  و دانشگاه «لاف برا» (Loughborough) برگزار می شود.

4. مجله بررسی اقتصاد اسلامی

این نشریه، «Reviw of Islamic Economics» نام دارد و به صورت مشترک به وسیلة «انجمن بین المللی اقتصاد اسلامی» و «بنیاد اسلامی» در انگلستان منتشر می شود. این نشریه یکی از نشریات مرجع در این حوزه به شمار می آید و به زبان انگلیسی و با خلاصه مقالات عربی چاپ می شود. همچنین از ابتدای سال 2002 در هر سال دو شماره از این نشریه انتشار می یابد.

پی نوشت:

*  برگرفته از خبرنامه انجمن اقتصاد اسلامی ایران

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان