ماهان شبکه ایرانیان

معاینه ماهانه پوست

توصیه‌های دکتر بهروز باریک‌ بین برای پیشگیری از بیماری‌های پوستی   احتمالا شما هم مثل خیلی‌های دیگر برای پوست دست و صورت‌تان، چند جور کِرِم دارید؛ ولی آیا از این کِرِم‌ها به تن‌تان هم می‌زنید؟ اصلا همان‌قدر که به فکر پوست دست و صورت‌تان هستید، به فکر پوست بدن‌تان هم هستید؟ احتمالا شما ه ...

معاینه ماهانه پوست

توصیه‌های دکتر بهروز باریک‌ بین برای پیشگیری از بیماری‌های پوستی
 

احتمالا شما هم مثل خیلی‌های دیگر برای پوست دست و صورت‌تان، چند جور کِرِم دارید؛ ولی آیا از این کِرِم‌ها به تن‌تان هم می‌زنید؟ اصلا همان‌قدر که به فکر پوست دست و صورت‌تان هستید، به فکر پوست بدن‌تان هم هستید؟ احتمالا شما هم مثل خیلی‌های دیگر‌، به این سوال پاسخ منفی می‌دهید. واقعا چرا این‌طور است؟ دکتر بهروز باریک‌بین، متخصص پوست و مو، به این سوالها جواب می‌دهد.

بیشتر آنهایی که به پوست صورت و دست‌شان خوب می‌رسند، نسبت به پوست بدنشان بی‌توجهند؛ چرا؟
 

ببینید؛ در ارتباط با مراقبت از پوست بدن باید به چند نکته مهم اشاره ‌کنم. بیشتر مردم مراقبت از پوست را فقط مربوط به پوست صورت می‌دانند و از توجه به پوست بدن خود غافل می‌شوند. این در حالی است که گاهی توجه و مراقبت از پوست بدن می‌تواند فرد را از چنگال مرگ نجات دهد. شاید این موضوع برایتان عجیب باشد ولی باید بدانید که بعضی از سرطان‌های بسیار مهاجم پوست مانند ملانوم بدخیم گاهی در قسمت‌های کاملا پوشیده بدن مانند پوست ناحیه پشت به وجود می‌آیند و اگر افراد غافل از پوست تنه خود باشند تشخیص زودرس این ضایعات را که می‌تواند بسیار حیاتی باشد از دست می‌دهند.

الآن که در فصول سرد سال هستیم، چه مشکلاتی پوست بدن ما را تهدید می‌کند؟
 

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که در فصل پاییز و زمستان پوست افراد را درگیر می‌کند، خشکی پوست است. این مساله به خصوص در افراد مسن نمایان‌تر است و به کرات موجب خارش پوست می‌شود. افرادی که زمینه آلرژی پوست دارند نیز به طور شایع دچار خشکی پوست شده در فصول سرد دچار اگزمای پوستی می‌شوند. توصیه می‌شود که در فصول سرد سال افراد از استحمام مکرر و شستشوی بدن با صابون‌های ملایم پرهیز کنند. مصرف لیف و کیسه را در سنین بالا به هیچ‌وجه توصیه نمی‌کنیم. افرادی که از مشکل خشکی پوست رنج می‌برند باید از صابون‌های ملایم با PH خنثی یا اسیدی و یا از پن‌ها استفاده کنند. پس از استحمام در حالی که هنوز در محیط مرطوب حمام قرار دارند توصیه می‌کنم که از کرم‌ها یا لوسیون‌های مرطوب‌کننده بدن استفاده کنند تا از تبخیر رطوبت پوست جلوگیری ‌شود. حرارت آب مصرفی برای استحمام نیز بهتر است خیلی داغ نبوده و ملایم باشد. بعضی از کودکانی که مبتلا به اگزمای پوستی هستند جهت تخفیف خارش از آب داغ استفاده می‌کنند و این مساله موجب تشدید خشکی پوست و در نهایت خارش و اگزمای آنها می‌شود.

آفتاب چطور؟
 

بله؛ اگر پوست افرادی که عادت به آفتاب گرفتن در سواحل را دارند، مشاهده کرده باشید متوجه خواهید شد که پوست آنها به شدت دچار آسیب شده، به طوری که پوست نازک‌تر شده و اصطلاحا آتروفیک می‌شود. پوست دچار لک‌های متعدد شامل کک و مک و لنتیگوهای آفتابی شده و در نهایت، خطر بروز سرطان‌های مختلف پوستی در‌آنها افزایش می‌یابد. پوست این افراد به سرعت دچار پیری ناشی از اشعه فرابنفش شده و ظاهر پوست چند سال از آنچه باید باشد پیرتر به نظر خواهد رسید و دچار چین و چروک زودرس می‌شود. افراد باید بدانند که عامل اصلی پیری زودرس، ناشی از آفتاب اشعه فرابنفش شامل اشعه‌های فرابنفش A و B است و از این اشعه‌ها در سالن‌های برنزه‌سازی نیز استفاده می‌شود.

پس سولاریوم هم برای پوست، همان خطراتی را دارد که نور آفتاب؟
 

بله؛ و حتی می‌تواند خطرناک‌تر باشد. ثابت شده است افرادی که به صورت عادتی از سولاریوم برای برنزه‌کردن پوست خود استفاده می‌کنند بیشتر از افراد عادی در خطر ابتلا به سرطان‌های پوست به ویژه ملانوم بدخیم هستند. اگر برای تفریح و ورزش قصد دارید در فضای غیرمسقف آب‌تنی و شنا کنید مصرف ضدآفتاب برای پوست بدن خود را فراموش نکنید. بهتر است از برنزه کردن پوست خود توسط سولاریوم به طور کلی صرف‌نظر کنید.

سرطان را هم می‌شود با این روش (با توجه به پوست بدن) زودتر تشخیص داد؟
 

بله؛ بعضی از سرطان‌های پوستی علاقه به ایجاد در پوست تنه دارند، به خصوص نواحی پوشیده که غیرقابل مشاهده توسط خود فرد است از این نظر حایز اهمیت هستند. به عنوان مثال ملانوم می‌تواند در پوست ناحیه پشت کتف یا پشت‌کمر و یا حتی روی پوست باسن پدیدار شود. این سرطان به صورت یک لک تیره و معمولا سیاه پررنگ نمایان می‌شود و پیش‌ آگهی بسیار وخیمی دارد. تشخیص زودرس این سرطان بسیار مهم است و لذا هرگاه ضایعه مشکوکی در پوست تنه پیدا کردید مراجعه به متخصص پوست را فراموش نکنید. عادت کنید ماهی یک بار پوست نواحی غیرقابل مشاهده توسط خود را توسط دیگران یا پزشک معاینه کنید تا در صورت وجود ضایعات جدید آن را به شما اطلاع دهند. توجه به خال‌های از قبل موجود نیز بسیار مهم است. اگر دارای خال مادرزادی بزرگی هستید مرتب آن را معاینه کنید. اگر علایمی مثل خارش، سوزش، درد، خون‌ریزی و زخم‌شدگی در خال‌تان بروز کرد، مراجعه به پزشک متخصص پوست ضروری است. خال‌های مادرزادی را اگر کوچک وقابل برداشت باشند باید در اسرع وقت با جراحی به‌طور کامل برداشت زیرا امکان تبدیل آنها به بدخیمی وجود دارد و هر چه سایز خال مادرزادی بزرگ‌تر باشد این خطر افزایش می‌یابد.
منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان