ماهان شبکه ایرانیان

جمال الدینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران :

توضیحات هلال احمر در مورد مرگ کوهنورد در علم کوه/امداد و نجات در کوهستان بدون متولی مانده است

سخنگوی هلال احمر با توجه به انتشار خبری در مورد مرگ یک کوهنورد در علم کوه گفت: متاسفانه قانون متولی امداد و نجات کوهستان را مشخص نکرده است و در این زمینه دستگاه ها وظایف خود را نمی دانند.

توضیحات هلال احمر در مورد مرگ کوهنورد در علم کوه/امداد و نجات در کوهستان بدون متولی مانده استسید حمید جمال الدینی، سخنگوی جمعیت هلال احمر در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص خبر منتشر شده مبنی بر مرگ کوهنورد در علم کوه گفت: متاسفانه هنوز متولی امداد و نجات در کوهستان مشخص نشده و وظیفه دستگاه ها در این حوادث مشخص نگردیده است.
وی ادامه داد: در حال حضور حاضر هلال احمربه علت نیاز مردمی و مشکلاتی که برای مردم ایجاد می شود در حوادث این چنینی به امدادرسانی می پردازد اما واقعیت این است که باید متولی اینگونه حوادث معلوم شود.
سخنگوی جمعیت هلال احمر در خصوص عدم پرواز بالگرد برای نجات کوهنورد مجروح شده گفت: بالگردهای هلال احمر اگر بخواهند در ارتفاع 4 هزار متری پرواز کنند باید حداقل سوخت و کورد داشته و مجهز به اکسیژن هم باشد که متاسفانه این امکانات در بالگردهای هلال احمر موجود نیست.
وی با اشاره به اظهار نظر رئیس هیئت کوهنوردی گفت: اطلاعات اولیه هیئت کوهنوردی نیز کم بوده و به این علت منجر به اقدامی نشده است.
جمالدینی در ادامه بابیان اینکه باید در راستای افزایش سطح اگاهی مردم تلاش شود افزود: قبول داریم آموزش همگانی مردم ضعیف است به همین علت طرح های آموزشی همگانی را متحول و با الگوی مراجعه به درب منازل برای ارتقای دانش آن ها و برگزاری دوره های امدادی و کمک های اولیه اقدام کردیم.
وی با اشاره به اینکه هلال احمر متولی آموزش همگانی نیست گفت: مدیریت بحران متولی اقدام و برنامه ریزی ارتقا آمادگی مردم است و هلال احمر به عنوان کارگروه امدادو نجات فعالیت می کند.
سخنگوی جمعیت هلال احمر با بیان اینکه شرط حضور کوهنوردان در کوه ها آموزش های لازم است افزود: در مکان های پرمخاطره مثل کوه هیئتی که گروهی را به این مکان ها میبرند باید آموزش های لازم را دیده باشند .
وی با اشاره به مهارت سرتیم اعزامی به علم کوه تصریح کرد: تیم زمینی هلال احمر به محل اعزام و حضور یافت و به علت فاصله طولانی این تاخیر طبیعی بود. هیئت کوهنوردی مهارت سر تیم اعزامی به کوه را تایید کرده و گفته است که این فرد در کوه ها و ارتفاعات دیگر نیز ماموریت داشته است.
سخنگوی جمعیت هلال احمر در پایان گفت: مسئولیت امداد و نجات کوهستان توسط قانون گذار به هلال احمر واگذار نشده ضمن اینکه این عملیات ها تجهیزات مرتبط با خود را می خواهد.

همچنین هلال احمر در گزارشی جزئیات امدادرسانی در علم کوه را منتشر کرد که در ادامه می خوانید:
پیرو تماس تلفنی در ساعت 14 از مرکز کنترل عملیات استان البرز ( جناب آقای خلج ) مبنی بر دریافت گزارش تلفنی از طریق سامانه 112 مبنی بر سقوط فردی در ارتفاعات علم کوه منطقه خرسان و اعلام چندخط تلفن موبایل از نفرات همراه و کوهنوردانی که در محل حضور داشتند مراتب بلافاصله به کشیک استان مازندران اعلام گردید.( دریافت گزارش اولیه سامانه 112 استان البرز بوده است ) مقرر گردید از طریق مرکز کنترل و هماهنگی مازندران سریعا هماهنگی و اقدامات لازم با شعبه کلاردشت صورت پذیرد. حسب دستور مدیر کشیک سازمان جناب آقای سجادی تیمی متشکل از هماهنگ کننده امداد هوایی آقای ایرج صدیقی ، آقای نور مراد عزیزی ، و آقای محمد کبادی مسئول پیگیری حادثه مربوطه گردیدند.
پس از تماس و پیگیری های مکرر مشخص گردید هیچ یک از تلفن های همراه اعلامی از همراهان فرد مصدوم به دلیل شرایط خاص منطقه که فاقد آنتن دهی و سریس بوده در دسترس نبوده اند. کشیک سازمان هم به همین منوال سعی در ارتباط گیری و تماس با این نفرات بوده است..
مجددا طی تماس تلفنی از استان البرز اعلام گردید فرد کوهنوردی مجددا با سامانه 112 تماس گرفته و نقطه GPS محل سقوط فرد مصدوم را اعلام نموده و عنوان داشته از وضعیت زنده یا فوت نمودن فرد مصدوم اطلاعی ندارد و فرد به درون یخچال خرسان سقوط نموده و کوهنوردان حاضر در تلاش جهت دسترسی به فرد مصدوم می باشند.
بلافاصله نقطه GPS مربوطه در اختیار استان مازندران قرار گرفت و کشیک استان اعلام نمود کماکان موفق به هیچ گونه تماسی با شماره تلفن های حاضر در منطقه نگردیده اند.
پس از صحبت با مسئول کشیک شعبه کلاردشت ( آقای بوشاد) مشخص گردید به دلیل عدم برقرای ارتباط تلفنی با نفرات حاضر در صحنه حادثه و کسب اطلاع و ارزیابی اولیه از طریق کوهنوردان گذری به اتفاق همکاران در تلاش جهت برقراری ارتباط هستند و موضوع حادثه را به اطلاع نماینده فدراسیون و مسئول جستجو و نجات کوهستان منطقه رسانده اند.
در ساعت حدود 14:30 از طریق کشیک استان مازندران درخواست مجوز جهت پرواز بالگرد می گردد که بلافاصله در ساعت 14:40 پیرو هماهنگی لازم و دستور مدیر کشیک سازمان مجوز پرواز بالگرد صادر و در اختیار استان مازندران قرار می گیرد.
لازم به توضیح است در همین زمان در استان اردبیل و کوه سبلان حادثه کوهستان دیگری رخ داده و کشیک استان اردبیل درخواست مجوز پرواز می نماید که سریعا پیرو دستور مدیر کشیک به نماینده امداد هوایی و هماهنگی با رئیس امداد هوایی آقای کاپیتان خمیسی مجوز صادر و در کوتاهترین زمان ممکن عملیات امداد هوایی در کوه سبلان انجام و فرد مصدوم به مرکز درمانی انتقال و پایان عملیات اعلام می گردد.
ولی کمامان حسب اعلام رئیس امداد هوایی کاپیتان خمیسی تیم پرواز ی در استان مازندران به صورت آماده باش بوده است.
با توجه به این موضوع که نقطه GPS اعلامی از سوی استان البرز در خط الراس و یال خرسان می باشد منطقه از طریق گوگل ارث توسط هماهنگ کننده امداد هوایی مورد ارزیابی قرار گرفته و به کاپیتان خمیسی اعلام می گردد .لازم به توضیح است نقطه مذکور بر روی یال بوده و فرد مصدوم در داخل یخچال خرسان سقوط نموده و حسب اعلام و بررسی تیم امداد هوایی اعلام گردید تیم و بالگرد آماده پرواز و انجام عملیات می باشد ولی منطقه ایی که فرد سقوط نموده در داخل یخچال فاقد امکان پرواز بوده و دارای استاندارد ایمنی پرواز نمی باشد و نیاز است در صورت ارتباط با نفرات همراه فرد مصدوم نامبرده به منطقه امنی که امکان انجام عملیات امداد هوایی باشد انتقال یابد.مشخص میگردد فاصله محل سقوط تا منطقه حصارچال حدود دو ساعت می باشد و فرد مصدوم جهت انتفال می بایست به این نقطه امن انتفال یابد. پیرو اعلام استان مازندران بیان گردید در ساعت 15:00در هنگام صعود تیم عملیاتی زمینی طبق اظهار نظر یک پزشک کوهنورد که از طریق بیسیم از نفرات حاضر در منطقه مطلع گردیده بیان می دارد که سطح هوشیاری فرد مصدوم بسیار پایین بوده و با توجه به شدت جراحات امکان انتقال به منطقه امن نمی باشد و کماکان تا زمان استاندارد پروازی از نظر سان ست تیم پروازی به صورت آماده باش در مقر امداد هوایی بوده است.
با رسیدن تیم عملیاتی به قرارکاه وندار بن مطلع می گردند که فرد کوهنورد مهدی فولادی اهل سمنان و ساکن تهران در حین انتقال به دلیل شدت جراحات و صعب العبور بودن منطقه متاسفانه فوت نموده اند.
نکات بسیار مهم و حائز اهمیت در حادثه یخچال خرسان ( علم کوه )
1- مصدوم با سقوط 400متری روی یخچال خرسان در میانه مسیر یخچال به سمت پایین باسنگ بزرگی برخورد نموده است و از ناحیه سر ، دست ، پا دچار آسیب شدید و به صورت مولتی تروما بوده است.
2- ارتفاع محل حادثه 4700 متر بوده و حدود 400 متر سقوط نموده است و با توجه به فاصله زیاد منطقه حادثه با نیروهای عملیاتی امداد و نجات زمان زیادی جهت دسترسی لازم بوده است.
3- امکان پرواز و عملیات امداد و نجات هوایی در منطقه حادثه با توجه به ارتفاع بالا و شیب زیاد و ریزشی بودن منطقه عملا ناممکن و خارج از استاندارد های ایمنی پروازی می باشد.
4- در 20دقیق اول حادثه یکی از امدادگران کوهستان شهر بابل به نام احمد رحمانی که در قله خرسان حضور داشته خود را به مصدوم رسانده و اقدامات اولیه را برای فرد آسیب دیده انجام می دهد که علی رغم انجام کمک های اولیه با توجه به شدت بالای ضربه مصدوم همچنان از ناحیه سر خونریزی شدید داشته است.
5- از مشکلات اصلی حادثه عدم ارتباط تلفنی در منطقه است و تنها نقطه ایی که امکان تماس تلفنی وجود دارد بر روی قله و یال می باشد به همین دلیل فاصله زمان اعلام حادثه از لحظه وقوع تا امکان اطلاع رسانی به سامانه 112 توسط کوهنوردان زیاد بوده است. و بعد از اعلام حادثه شخص خبر دهنده قله را ترک می کند و هیچ ارتباط تلفنی بین تیم امدادی و همراهان فرد حادثه دیده وجود نداشته و امکان هماهنگی عملیات ناممکن شد.
6- به کوهنوردان صعود کننده به منطقه علم کوه از طریق هشدارهای لازم در خصوص ارتباط تلفنی با گوشی ماهواره ای داده شده است و از کوهنوردان خواسته شده در زمان حضور در منطقه و در جریان صعود گوشی تلفن ماهواره ای باخود همراه داشته باشند که متاسفانه هیچ یک از کوهنوردان حاضر در منطقه گوشی ماهواره ای همراه نداشته اند.
7- جهت صعود به قله های منطقه علم کوه حتما می بایست تحت پوشش و در پوشش یک باشگاه کوهنوردی ( طبق قوانین فدراسیون کوهنوردی و صعود های ورزشی ) وارد منطقه شده و اقدام به انجام فعالیت نمود،در حالی که دو کوهنورد مذکور به صورت آزاد و بدون هیچ گونه هماهنگی اقدام به صعود نموده اند و فاقد پشتیبانی کافی در زمان بروز حادثه بوده اند.
8- مختصات اعلامی منطقه وقوع حادثه توسط کوهنوردان در بالا دست یخچال خرسان بوده که این منطقه به هیچ عنوان امکان پرواز بالگرد را ندارد و می بایست به منطقه امن و دارای قابلیت انجام عملیات امداد هوایی طبق استاندارد های ایمنی پرواز منتقل می گردید.
9- لازم به توضیح است منطقه علم کوه از مناطق بسیار خطرناک و پر ریسک جهت انجام عملیات امداد هوایی می باشد به طوری که در سالیان گذشته در حین انجام عملیات امداد و نجات هوایی در منطقه یک فروند بالگرد جمعیت هلال احمر سقوط نموده است.

جزئیات مرگ کوهنورد در علم کوه اعلام شد

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان