اولین مشخصه یک مرطوب کننده خوب این است که موقع مصرف با کمی ماساژ جذب پوست شود. مرطوب کنندههایی که این مشخصه را نداشته باشند باعث میشوند که از یک طرف محل استفاده آنها یعنی دست و صورت ظاهر چرب و براق پیدا کند و از طرف دیگر فرد بعد از مصرف مرطوبکننده احساس خوشایندی نداشته باشد.
دومین ویژگی مرطوب کننده مناسب این است که بعد از شستشو به سرعت پاک شود. البته بعضی از مرطوب کنندهها طوری طراحی میشوند که در تماس با آب و مواد شوینده پاک نشوند و روی پوست باقی بمانند. این مرطوب کنندهها اغلب برای بیماران مبتلا به اگزما تجویز میشوند تا در تماس با آب و مواد شوینده ضمن رطوبت دهی به پوست، از پوست در برابر مواد شیمیایی موجود در شوینده محافظت کنند.
سومین ویژگی که برای انتخاب مرطوب کننده باید مدنظر باشد،قوام مناسب آن است. مرطوب کنندهها میتوانند به فرم لوسیون، کرم یا پماد باشند. وقتی قرار باشد که مرطوب کننده برای محلهایی که وسعت زیادی دارند مثل تنه و اندامها استفاده بشود، بهتر است از لوسیونها که قوام شلی دارند و در واقع مایع هستند، استفاه شود ولی برای دست و صورت بسته به میزان خشکی پوست بهتر است از کرم یا پماد استفاده بشود. همین جا اشاره میکنیم که پمادها نسبت به کرمها چربی بیشتری دارند و به همین خاطر قدرت مرطوب کنندگی آنها بیشتر است، پس وقتی که مرطوب کننده برای پوست بسیار خشک به کار میرود، استفاده از فرم پماد بهتر است. بقیه مشخصات مرطوب کننده اغلب سلیقهای است. مثل اینکه: مرطوب کننده باید رنگ و بوی خوبی داشته باشد و به خوبی روی پوستی پخش شود.
نکته آخر اینکه مرطوب کننده نباید موقع استفاده ایجاد حساسیت، خارش یا قرمزی بکند. در صورت ایجاد حساسیت یا خارش فرد باید از مرطوب کنندههایی که فاقد مواد حساسیت زا هستند، استفاده کند. و سرانجام اینکه، یک مرطوب کننده خوب باید سریع جذب پوست شود، راحت با شستشو پاک شود، قوام متناسب با محل کاربردش داشته باشد و بعد از مصرف ایجاد حساسیت و خارش نکند.
منبع: http://www.salamat.com