سروصدا استرس می‌آورد

استرس یکی از محرک‎هایی است که زندگی فردی و اجتماعی‌ را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. البته مواجهه با استرس اجتناب‌ناپذیر است و موضوع مهم، مدیریت و حل مساله است

سروصدا استرس می‌آورد
استرس یکی از محرک‎هایی است که زندگی فردی و اجتماعی‌ را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. البته مواجهه با استرس اجتناب‌ناپذیر است و موضوع مهم، مدیریت و حل مساله است.
یکی از موارد ایجاد استرس، سروصداست که افراد در خانه، خیابان و محل کار با آن مواجه هستند. سروصدا یکی از محرک‌هایی است که هر چه شدت و مدت زمان مواجهه با آن بیشتر باشد استرس ناشی از آن بیشتر می‌شود. سروصدای ناشی از تولیدات دست‌ساز بشر مانند بوق خودرو، استرس بیشتری ایجاد می‌کنند.
برخی عوامل درونی نیز افراد را به سر و صدا حساس‌تر می‌کند؛ عواملی مانند حساس بودن، ابتلا به اختلالات روان‌شناختی مانند اضطراب و افسردگی، قرار داشتن در برخی دوره‌های خاص از زندگی (به عنوان نمونه، در خانم‌ها زمان‌های نزدیک به عادت ماهانه) و...
چه باید کرد؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که لازم است سطح تحمل افراد برای مدیریت استرس‌ها بالاتر برود. در بخش مربوط به عوامل فردی، لازم است افراد برای استراحت، خواب و کل زندگی برنامه‌ریزی داشته باشند تا از حساسیت‌های ‌بی‌مورد پرهیز کنند. افرادی که سروصدا ایجاد می‌کنند هم باید درک متقابلی داشته باشند و با کارهایی مانند بوق زدن‌های بی‌خود و ایجاد سروصدا در راه پله و مشاعات آپارتمان، مزاحم همسایه‌ها نشوند. در بحث طراحی و مهندسی نیز لازم است ساخت‌و‌سازها طوری انجام شود که ساختمان‌ها ضدسروصدا باشند. در بخش مدیریت شهری نیز لازم است مسوولان به بهداشت روانی ساکنان بیشتر اهمیت دهند و کاهش آلودگی صوتی ساختمان‌ها را در سیاست‌ها مورد توجه قرار دهند.

4 توصیه برای آرام‌سازی اتاق‌های پر سر و صدا
 

با رعایت 4 نکته زیر در چیدمان اتاق‌هایتان می‌توانید آزار ناشی از سر و صدای محیط را کاهش دهید و محیطی آرام و راحت برای خودتان ایجاد کنید:
1. از پرده‌های ضخیم مخمل با رنگ‌های تیره و مات استفاده کنید. بافت ضخیم و مات این پرده‎ها که شبیه پرده تئاتر هستند، برای جذب امواج صوتی ناخواسته و سروصدا مناسب هستند. البته پارچه‌های مخصوصی هم طراحی شده‌اند که در مقایسه با پرده‌های تزیینی سروصدا را بیشتر جذب می‌کنند. این پرده‌ها با استفاده از تکنولوژی خاصی ساخته شده‌اند که امواج صوتی‌ای که از پنجره عبور می‌کنند را کنترل می‌کنند.
2. جذب امواج صوتی راهی موثر برای کنترل و کاهش سر و صدا در خانه است و بهترین محل برای این کار، کف خانه است. در صورت امکان کف خانه را به طور کامل از یک دیوار تا دیوار دیگر فرش کنید تا صدا به میزان بیشتری جذب شود. کفپوش‌های چوبی و سایر سطوح سخت در خانه موجب می‌شود صدا بیشتر به نظر برسد. بهتر است از کف پوش‌های نرم مانند فرش و قالیچه استفاده کنید.
3. برخی عوامل دیگر مانند نور، نوع چیدن مبلمان و گل و گیاه در خانه هم به ایجاد فضایی آرام کمک می‌کند. نور کم، وجود آبنما و گیاهان زنده در آرام‌سازی ذهن و کاهش استرس موثر است. ضمن اینکه گیاهان خودشان نوعی جاذب طبیعی صوت هستند و امواج صوتی ناخواسته را جذب می‌کنند.
4. اگر خانه‌تان در نزدیکی خیابان‌های شلوغ و پرتردد قرار دارد، می‌توانید با قرار دادن طبقه‌های کتاب بالای پنجره یا استفاده از والان‌هایی با پارچه ضخیم در قسمت بالای پرده این سروصداها را تا حدی کنترل کنید.
منبع:www.salamat.com
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان