اگر ازآن دسته افراد هستید که لب های تان ترک می خورند و نمی دانید چه کاری باید انجام دهید، این مطلب را بخوانید.
دلایل ترک خوردن لب
اگر لب های ترک خورده ی شما زبان می داشتند، دو چیز درخواست می کردند؛ رطوبت و چیزی که رطوبت را نگاه دارد. اما لب ها چگونه رطوبت خود را از دست می دهند؟ اگر شما هم عادت شایع زبان زدن به لب ها را دارید، شرایط مناسب را برای ترک خوردن لب ها فراهم کرده اید.
در هوای خشک، مثل اتاق دارای دستگاه حرارت مرکزی، رطوبت لب ها تبخیر می شود و شما به طور ناخودآگاه خشکی لب ها را احساس کرده و با زبان آنها را مرطوب می کنید. وقتی این رطوبت هم تبخیر شود، باز هم رطوبت بیشتری از لب ها خارج می شود. آفتاب سوختگی لب ها نیز شما را وادار به مرطوب کردن آنها می کند و بالأخره ترک خوردن آنها را به دنبال دارد.
از علل شایع دیگر واکنش آلرژیایی به رنگ رژ لب است. برخی افراد هم عمدتاً در گوشه های لب دچار ترک خوردگی می شوند که احتمالا به خاطر شکل لب های شان است. اگر در حالت استراحت صورت گوشه های لب ها پایین بیفتند، بزاق دهان در آنجا جمع شده و باعث ترک خوردن آنها می شود.
درمان ترک خوردن لب
ترک خوردن لب ها آنها را تحریک پذیر و ناخوشایند می کند، اما همیشه راهی برای درمان آنها وجود دارد:
ـ آب نمک بزنید. درمان نهایی ترک خوردن لب کمپرس کردن روزانه ی آنها با آب نمک سرد است. یک قاشق مرباخوری نمک در نیم لیتر آب حل کنید. حوله یی را را در آن بخیسانید و چند دقیقه روی لب ها بگذارید. این کار را به مدت یک هفته هنگام رفتن به رختخواب انجام دهید.
ـ رطوبت را حبس کنید. بلافاصله بعد از کمپرس کردن لب ها لایه یی ضخیم از نرم کننده ی لب، مثل وازلین یا لانولین روی لب بزنید تا رطوبت را درآن حفظ کند.
ـ پماد کورتیزون بزنید. اگر یک هفته کمپرس آب نمک و وازلین، ترک لب ها را درمان کرد، می توانید پماد هیدروکورتیزون یک درصد هم به آن اضافه کنید. پماد را زیر نرم کنند بزنید. این کار را دو هفته تکرار کنید.
ـ زبان نزنید. خیس کردن لب ها با زبان کار غیر ارادی مثل پلک زدن است، اما خودداری از آن اولین قدم در درمان ترک لب است. باید متوجه باشید که زبان زدن لب ها اولین عامل ترک خوردن آنهاست.
نکته مهم
هنگامی که ترک لب به چاک های بزرگ و شقاق تبدیل شد باید به پزشک مراجعه کرد.
منبع:نشریه 7روز زندگی، شماره100.