ماهان شبکه ایرانیان

خوراک‌های رژیمی ویژه دیابت دوران بارداری

این نوع دیابت معمولاً در ماه‌های آخر اتفاق می‌افتد و ۴درصد از خانم‌های باردار دچار آن می‌شوند.

خوراک‌های رژیمی ویژه دیابت دوران بارداری

موژان زرگرزاده؛ زیر نظر دکتر احمدرضا درستی

 

 

این نوع دیابت معمولاً در ماه‌های آخر اتفاق می‌افتد و 4درصد از خانم‌های باردار دچار آن می‌شوند.

این نوع دیابت زمانی رخ می‌دهد که فرد باردار می‌شود و قند خونش در این دوران افزایش می‌یابد که این به دلیل تولید بعضی از هورمون‌ها و تغییر در آنها می‌باشد و مقدار بعضی از هورمون‌ها بطور فاحشی افزایش می‌یابد که به‌دلیل تشکیل جفت می‌باشد که در این حالت مقاومت به انسولین ایجاد می‌شود که معمولا در زنان باردار پانکراس شروع به تولید بیشتر انسولین می‌کند (تقریبا 3‌ برابر قبل از بارداری) که بر مقاومت انسولینی که توسط هورمون‌ها به وجود آمده است غلبه کند.

چه عواملی خطر ابتلا به دیابت حاملگی را افزایش می دهند؟

 چاقی (نمایه توده بدن  (BMI بالای 30)

 سابقه ابتلا به دیابت حاملگی در حاملگی‌های قبلی

 سابقه خانوادگی دیابت

افزایش قند خون در دوران بارداری اگر کنترل شود، هیچ خطری برای مادر و فرزند ندارد و همچنین این امر باعث نمی‌شود که فرزند این مادران نیز دچار دیابت شوند.

معمولاً بعد از تولد نوزاد این حالت از بین می‌رود، ولی در افرادی که دچار دیابت بارداری شدند احتمال اینکه در آینده دچار دیابت نوع دو شوند نیز بیشتر می‌شود.

 توصیه های غذایی

زن‌های‌ حامله در 3 ماهه اول نیازی به افزایش کالری دریافتی ندارند، ولی در سه ماهه دوم و سوم باید کالری دریافتی‌شان را 300 کیلوکالری افزایش دهند.

  بهتر است این مادران تحت نظر یک متخصص تغذیه باشند تا بصورت ماهیانه واحد‌های غذایی شان را تغییر دهد.

  قندخون افرادی که دارای دیابت بارداری هستند باید بصورت روزانه کنترل شود.

 حتماً روزانه 3 وعده اصلی و 3 میان‌وعده داشته باشید که یکی از آنها وعده قبل از خواب  است تا در حین خواب دچار افت قندخون (هیپوگلیسمی) ‌نشوید. سعی کنید هر روز غذا‌های اصلی و میان وعده‌های‌تان را در ساعت معین میل کنید.

  توصیه می‌شود از خوردن نوشیدنی‌ها و مواد غذایی که به آنها شکر و افزودنی اضافه شده است خودداری کنید.

 از غذا‌هایی که دارای فیبر بالایی هستند استفاده کنید (مانند انواع سبزیجات و میوه ها).

  در این دوران تحت نظر متخصص خود می‌توانید ورزش هم بکنید.

  روزانه حداقل 8 لیوان آب میل کنید.

 از دریافت غذاهای خیلی شیرین و چرب پرهیز کنید.

 از دریافت کافئین خودداری کنید.

  از خوردن میوه‌هایی که قند بالایی دارند (مانند انگور، خربزه و...) بپرهیزید.

 در صبحانه خود حتماً از غلات سبوسدار استفاده کنید.

 از مواد غذایی که درصد گلایسمیک بالایی دارند استفاده نکنید.

 در این دوران در صورتی که در محدوده وزن نرمال هستید، بین 8 تا 11 کیلوگرم باید وزن اضافه کنید و اگر دارای اضافه وزن هستید، بین 6  تا 9 کیلوگرم اضافه کردن وزن مناسب خواهد بود.

 خوراک لوبیا و مرغ

مواد لازم برای 4 نفر

لوبیا سفید                  200 گرم                 600 کیلوکالری

فیله مرغ خرد شده     1 کیلوگرم                 1700 کیلوکالری

روغن زیتون               1 قاشق غذاخوری      135 کیلوکالری

پیاز خرد شده            300 گرم                    100 کیلوکالری

سیر له شده            2 حبه                        5 کیلوکالری

فیله گوجه‌فرنگی خرد شده 900 گرم             150 کیلوکالری

کدوی بزرگ خرد شده 450 گرم                    80 کیلوکالری

ریحان تازه خرد شده  به مقدار لازم   

  روش تهیه

لوبیا را در یک قابلمه آب سرد بریزید و در ظرف را بگذارید و یک شب صبر کنید. سپس آن را زیر آب سرد بشویید و آب آن را خالی کنید. لوبیا را در ظرف متوسطی حاوی آب جوش بریزید و آن را به جوش بیاورید. حرارت را کم کنید و بگذارید بدون در، با حرارت ملایم بجوشد تا کمی نرم شود.

در این زمان، مرغ را در روغن تفت دهید. پیاز و سیر را در تابه‌ای بریزید و تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند. مرغ را به همراه گوجه‌فرنگی، کدو و لوبیا به آن بیفزایید.

در ظرف را بگذارید و روی حرارت کم بپزید تا مرغ خوب بپزد. اکنون در ظرف را بردارید و 5 دقیقه صبر کنید تا به آرامی بجوشد. حالا آن را از روی حرارت بردارید و با ریحان مخلوط کنید.

 سالاد نودل سبوسدار و بادام‌زمینی

 مواد لازم برای 4 نفر

 نودل سبوسدار            100 گرم        350 کیلوکالری

گل‌های براکلی            100 گرم        30 کیلوکالری

هویج خلالی خرد کرده  150 گرم         45 کیلوکالری

فلفل دلمه‌ای خرد کرده 1 عدد متوسط  25 کیلوکالری

روغن کانولا              2 قاشق چایخوری    90 کیلوکالری

سرکه                     2 قاشق غذاخوری  5 کیلوکالری

سس سویای کم‌نمک2 قاشق غذاخوری  10 کیلوکالری

زنجفیل تازه رنده کرده  یک‌دوم قاشق چایخوری  0 کیلوکالری

پیاز خرد کرده         3 قاشق غذاخوری  15 کیلوکالری

گشنیز تازه خرد کرده 3 قاشق غذاخوری 10 کیلوکالری 

روش تهیه

 نودل سبوسدار را مطابق دستورالعمل روی بسته آن بپزید و براکلی، هویج و فلفل دلمه‌ای را نیز در آخرین دقیقه پخت اضافه کنید. اکنون آب آن را خالی کنید و نودل و سبزیجات را زیر آب سرد بشویید.

در ظرف کوچکی روغن، سرکه، سویاسس و زنجفیل را نیز اضافه کنید و با هم مخلوط نمایید. در ظرف بزرگی سالاد، سس آماده، پیازچه و گشنیز را بریزید و خوب مخلوط کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی