بسیاری از کارآفرینان تصور می کنند که پیدا کردن یک شریک، سخت ترین بخش ماجرا بوده و پس از آن ارتباط به راحتی شکل خواهد گرفت. البته یافتن فردی که دیدگاه ها و ارزش های مشترکی با شما دارد بسیار مهم است، اما باید توجه داشت که شراکت های عمیق به همین راحتی هم شکل نمی گیرند.
روابط میان شرکا و هم-بنیان گذارها در بازه های زمانی بلندمدت ساخته شده و وقتی به نتیجه می رسند که هر دو طرف، انرژی و تلاش کافی را برای تقویت و پایداری رابطه به کار گرفته باشند. در ادامه به شش راهکار برای حفظ ارتباطات پایدار در فضای شراکت اشاره خواهیم کرد:
صداقت را سرلوحه کار قرار دهید
هیچ شراکتی بدون تعهد به صداقت پابرجا نمی ماند و در این زمینه هر دو شریک یا هم-بنیان گذار باید به شدت مراقب رفتارهای خود باشند؛ چرا که بی اعتمادی از مسائل بسیار جزئی و کوچک آغاز شده و موجب بروز اختلافات شدیدی میان شرکا می شود.
هیچ وقت حتی کوچک ترین مسئله را نیز از شریک خود پنهان نکرده و از گفتن حقیقت به بهانه مناسب نبودن زمان طفره نروید، زیرا ممکن است شریکتان اخبار را از منبع دیگری دریافت کرده و ارتباط کاری میان شما به هم بریزد.
از طرف دیگر حتماً در ابتدای شراکت اهمیت راستگویی و صداقت را به شریک خود گوشزد کرده و عنوان کنید که به دلیل احترامی که برای او، کارکنان و شرکت قائل هستید همواره تمام حقایق را مطرح خواهید کرد و همین انتظار را نیز از شریک خود دارید.
نقش ها را مشخص کنید
سهم مساوی دو نفر در یک شرکت یا سرمایه گذاری باعث می شود در مسائل مختلف، هر دو طرف از اختیار برابری برخوردار باشند که این امر در برخی موارد منجر به بروز اختلاف در تصمیم گیری ها خواهد شد.
بهترین راه برای پیشگیری از بروز چنین اختلافاتی، تقسیم وظایف و مشخص نمودن نقش ها به صورت کتبی است تا در آینده هر کسی به مسئولیت ها و اختیارات خود آگاه بوده، و به تصمیمات طرف مقابل نیز احترام بگذارد.
تصمیمات اساسی را با مشورت اتخاذ کنید
تقسیم وظایف و مشخص کردن نقش ها باعث می شود انرژی هر کدام از شرکا روی بخش خاصی متمرکز شده و کارایی سازمان افزایش یابد. اما باید به یاد داشته باشید که برخی از تصمیمات نیازمند مشورت دوجانبه بوده و با وجود آگاهی از نظرات کلی شریک خود، بهتر است زمان ویژه ای را به ارتباط حضوری و تصمیم گیری در مورد مسائل خاص و اساسی اختصاص دهید.
خارج از محیط کار نیز با یکدیگر ارتباط داشته باشید
بسیاری ار کارآفرینان در زندگی احساس تنهایی می کنند؛ داشتن یک شریک کاری که از بخش قابل توجهی از مسائل و مشکلات روزمره شما آگاهی دارد فرصت خوبی برای برقراری ارتباطات نزدیک تر و در نتیجه کاهش فشارهای محیط کار است.
علاقه مندی های مشترک میان خود و شریکتان (مانند کوهنوردی، دوچرخه سواری یا تفریحات دیگر) را پیدا کرده و برای دوری از تنش های کار و بهبود سلامت جسمی و روانی، یک برنامه ریزی منظم داشته باشید.
به زندگی خصوصی یکدیگر احترام بگذارید
در نظر داشته باشید که شریک شما به جز فضای کار و شراکت، زندگی شخصی خود را نیز داشته و تلاش می کند با برقراری تعادل میان کار و زندگی خصوصی، شرایط مطلوبی را برای خود رقم بزند. باید توجه کنید که افراد در برخی موارد حتی به تنهایی نیز نیاز داشته و در صورت تقاضا برای دسترسی دائمی، سلامتی روانی آنها به خطر می افتد.
با رویکرد منطقی به حل اختلافات بپردازید
بروز اختلاف میان شرکا طبیعی بوده و حتی در بسیاری از موارد برای تحلیل بهتر و تصمیم گری بهینه لازم است. اما این اختلافات در بعضی از موارد ناشی از سوء تفاهم و عدم برقراری ارتباط مناسب بوده و در صورت عدم رسیدگی، عواقب ناخوشایندی را در پی خواهند داشت.
در چنین شرایطی بهتر است با رعایت احترام و به صورت منطقی با مسئله رو به رو شوید، چرا که شریک شما نیز به دنبال بهبود شرایط شرکت بوده و الزاماً با شخص شما مخالفت نمی کند؛ در نتیجه پس از اتخاذ تصمیم نهایی، اختلافات را فراموش کرده و به ادامه مسیر تا رسیدن به اهداف و چشم اندازها بیاندیشید.