ماهان شبکه ایرانیان

اعجاز موسیقی در سلامت روان (۱)

بخش اول- موسیقی از جمله فعالیت‌هایی است که در آن از تمام مغز استفاده می‌شود. موسیقی تأثیرات بسیاری در یادگیری زبان، بهبود حافظه، افزایش تمرکز و رشد فیزیکی دارد.

اعجاز موسیقی در سلامت روان (1)

تحریریه زندگی آنلاین- گروه دنیای سلامت

 

 

موسیقی از جمله فعالیت‌هایی است که در آن از تمام مغز استفاده می‌شود. موسیقی تأثیرات بسیاری در یادگیری زبان، بهبود حافظه، افزایش تمرکز و رشد فیزیکی دارد. ولی گاهی اوقات نیز آزاردهنده و دیوانه کننده می‌شود، وقتی که بسیار ناهنجار و صدای آن بیش از حد بلند باشد

اثرات شفابخش موسیقی

 تسکین درد: موسیقی تأثیری زیادی در مدیریت درد دارد. موسیقی می‌تواند استرس‌ها و ناراحتی‌های ناشی از دردهای حاد و دردهای ناشی از عمل جراحی را کاهش دهد. تحقیقات نشان داده‌اند که گوش دادن به موسیقی تا 21 درصد دردهای ناشی از روماتیسم و دیسک کمر را کاهش ‌داده و تا 25 درصد افسردگی را از بین می‌برد، از این‌رو موسیقی درمانی مدتی است که در بیمارستان‌های بعضی از کشورهای دنیا به کار گرفته می‌شود تا با کمک آن بتوان برخی از دردها مثل درد زایمان و درد بعد از عمل جراحی را کاهش داد.

موسیقی چگونه در کاهش درد تأثیر می‌گذارد؟

1- موسیقی به عنوان عاملی برای پرت کردن حواس بیمار به کار گرفته می‌شود. 2- موسیقی به بیمار حس کنترل می‌دهد. 3- موسیقی باعث می‌شود که بدن اندروفین ترشح کند و ترشح اندروفین نیز درد را تسکین می‌دهد. 4- موسیقی انسان را رها، و تنفس او را آرام و از همه‌ مهم‌تر ضربان قلب را منظم می‌کند.

 کاهش فشار خون: افرادی که فشار خون بالا دارند اگر هر روز صبح و بعدازظهر موسیقی گوش دهند، فشار خونشان کاهش می‌یابد. گوش دادن به موسیقی کلاسیک به مدت 30 دقیقه هر روز به طرز چشمگیری فشار خون را کاهش می‌دهد.

 دارویی برای قلب: موسیقی برای سلامت قلب مفید است. در این مورد گام‌های موسیقی مهم‌تر از زمینه آن است. مهم نیست که سبک موسیقی که گوش می‌دهید را دوست دارید یا نه، تنها نکته مهم آرامشی است که از آن نصیب شما می‌شود.

 سردردهای شدید و میگرن: موسیقی می‌تواند به افرادی که از سردردهای شدید و میگرن رنج می‌برند، کمک کند تا هم میزان درد و هم طول مدت دردشان کم شود.

 موسیقی و تقویت سیستم دفاعی بدن: موسیقی باعث تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شود. نوعی خاص از موسیقی می‌تواند حس مثبتی به شما بدهد که این حس با ترشح هورمون‌های تقویت‌کننده سیستم دفاعی همراه است این مسئله باعث کاهش عواملی که ایجاد بیماری و درد می‌کنند، می‌شود.

گوش دادن به موسیقی و آواز خواندن هورمون کورتیزول (هورمون استرس) را کاهش می‌دهد. کاهش سطح کورتیزول در بدن با افزایش قدرت دفاعی بدن همراه است.

موسیقی و افزایش هوش‌

 سال‌های زیادی است که دانشمندان مشغول بررسی این موضوع هستند که آیا موسیقی می‌تواند هوش انسان را افزایش دهد. گوش دادن به موسیقی، یادگیری شما را افزایش می‌دهد و تحقیقات این را ثابت کرده‌اند.

موسیقی این توانایی را دارد که عملکرد مغز را افزایش دهد از جمله:

 مهارت خواندن و نوشتن را افزایش می‌دهد.  توانایی‌های ریاضی را افزایش می‌دهد. حتی کودکان بیش‌فعال که با کمبود تمرکز و توجه کافی مواجه هستند نیز با گوش دادن به موسیقی در ریاضیات عملکرد بهتری داشته‌اند.  توانایی هوش هیجانی را افزایش می‌دهد.

پیش از این گفته می‌شد که گوش دادن به موسیقی کلاسیک عملکرد مغزی نوزادان را بهبود می‌بخشد. اما اخیراً گفته می‌شود که گوش دادن به موسیقی، هر نوع موسیقی که برای‌تان لذت‌بخش است، این تأثیر را دارد.

 موسیقی و بهبود عملکرد حافظه: موسیقی باعث فعال کردن نیم‌کره چپ و راست مغز می‌شود. هماهنگی و تقارن نیم‌کره‌ چپ و راست مغز، عملکرد مغز را به حداکثر می‌رساند و توانایی ذخیره‌سازی اطلاعات را بالا می‌برد. اطلاعات، سمت چپ مغز را فعال و موسیقی سمت راست مغز را فعال می‌کند.

برخی فعالیت‌ها هر دو بخش مغز را به طور همزمان فعال می‌کنند مثل نواختن یک آلت موسیقی و یا آواز خواندن، گوش دادن به موسیقی، قدرت حافظه را افزایش می‌دهد. کودکانی که با موسیقی رشد کرده‌اند نسبت به سایر کودکان حافظه بهتری دارند...

برای خواندن بخش دوم- اعجاز موسیقی در سلامت روان- اینجا کلیک کنید.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی