تاریخ خبر: 1393/05/05 – خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه محیط زیست- در حالی که در منطقه حفاظت شده میانکاله 25 هزار هکتار انارستان وجود دارد و منطقه بالقوه در معرض حریق است مهم ترین اقدام برای حفاظت، مهیا کردن امکانات اطفای حریق است. با این وجود در میانکاله چنین امکاناتی وجود ندارد و بزرگ ترین آتش سوزی این منطقه با دبه های آب خاموش شد.
دیروز، چهارم مردادماه در بزرگترین آتشسوزی تاریخ منطقه حفاظت شده میانکاله بیش از 100 هکتار از اراضی در آتش سوختند. برای اطفای حریق امکان ویژهای وجود نداشت و بنا بر آن چه فعالان محیط زیست میگویند آتش نه تنها با امکانات تخصصی اطفای حریق که با دبههای آب توسط محیطبانان خاموش شدهاست.
«حر منصوری»، دیدهبان میانکاله در گفت و گو با خبرگزاری CHN در مورد مشکلاتی که در اطفای حریق وجود داشت و به سوختن 100 هکتار از اراضی انجامید، گفت: «نماینده بهشهر و استاندار این شهر هر زمان که بحث واگذاری منطقه میانکاله به محیط زیست استان گلستان مطرح میشود به شدت واکنش میدهند اما در مورد حفاظت از این منطقه هیچ گونه اقدامی انجام ندادهاند.»
آتش در میانکاله نیز به سیاق آن چه در پارک ملی گلستان رخ داده، منبعی انسانی داشته است. منصوری در مورد دلایل بروز این آتش سوزی گسترده گفت: «افرادی در صدد هستند بخشی از زمینهای میانکاله را به عنوان مستثنیات به دارایی خود اضافه کنند. بنابراین زمینها را آتش میزنند تا در هنگام بازرسی مشابه زمین کشاورزی به نظر برسد و شانس بیشتری در گرفتن آن ها داشته باشند.»
این اما تنها دلیل آتش سوزی در میانکاله نیست چنان که منصوری گفت: «دامداران و چوپانان نیز در مواردی اقدام به سوزاندن زمین ها می کنند. این به آن دلیل است که بعد از 10 روز زمینهای سوخته دوباره پر از جوانه می شود و این جوانه های تازه برای دام ها بسیار مطلوب است.»
منصوری با انتقاد از عملکرد دولت حسن روحانی در حوزه محیط زیست گفت: «دولت با وجود وعده هایی که در زمینه محیط زیست داده بود در عمل هیچ اقدام سخت افزاری در مورد مقابله با حریق در عرصه های ایران نکرده است.»