ماهان شبکه ایرانیان

تشدید تنش میان "پاکستان و آمریکا" و بازی اسلام‌آباد با کارت چین

به دنبال انتقادهای دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه پاکستان محل استقرار تروریست ها است، روابط دو کشور بار دیگر تیره شده و تلاش اسلام آباد تمرکز بر مناسبات قوی تر با چین است.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، انتقادهای ترامپ باعث شکل گیری موج گسترده ضد آمریکایی در پاکستان شده است و مردم این کشور طی روزهای اخیر بارها در خیابان ها پرچم آمریکا را به آتش کشیده اند.

همین مساله باعث شده تا بسیاری از مسوولان پاکستانی نیز خواستار آن شوند که اتکای این کشور به کمک های آمریکا می بایست تحت هر شرایطی کاهش یابد و در مقابل دولت اسلام آباد به دنبال تقویت روابط با چین باشد که در

حال حاضر یکی از بهترین دوستانش محسوب می شود.
چین و پاکستان پیش از این نیز یکدیگر را دوستان همه فصول خوانده اند و حالا با استفاده از این فرصت تلاش طرفین بهبود شرایط و روابط است.

در سال 2011 میلادی هم زمانی پس از ترور بن لادن در پاکستان توسط کماندوهای آمریکایی، روابط دو کشور تیره شد و این دوره ای جدید از دشمنی آمریکا با اسلام آباد محسوب می شود.

روزنامه ساوت چاینا از هنگ کنگ روز دوشنبه در گزارشی می نویسد که نوع روابط چین و پاکستان بسیار متفاوت است و اگر اسلام آباد و واشنگتن دچار کشمکش های جدی شوند، این پکن است که وارد میدان خواهد شد.
البته این نشریه تصریح می کند که چین به طور آرام با مساله برخورد می کند زیرا کمک های اقتصادی و نظامی که آمریکا به پاکستان می کند باعث می شود تا این کشور از قدرت بیشتری برای مقابله با هند برخوردار شود که دارای منازعاتی با چین است.

با این حساب تقویت پاکستان از سوی هر کسی که باشد برای چین خرسند کننده است زیرا باعث می شود تا این کشور مقابل هند بایستد.

اگرچه چین با آمریکا منازعاتی دارد اما طبیعتا نمی خواهد که پاکستان یک بار دیگر نقطه تنش دو کشور باشد اما به هر صورت تخاصم در روابط آمریکا با اسلام آباد می تواند برای پکن مطلوب باشد و این امتیازاتی در اختیار چین قرار خواهد داد.

تنها مشکل چین راه ابریشم نوین است که بخشی از آن مربوط به قرارداد 46 میلیارد دلاری است که با چین امضا کرده است و پکن نمی خواهد تنش ها باعث کندی اجرای طرح های مرتبط شود.

چین البته مخالفت خود با سیاست جدید ترامپ در افغانستان را خیلی زود اعلام کرد و «یانگ جیه چی» عضو ارشد شورای دولتی این کشور گفت که آمریکا باید به دنبال برقراری صلح و امنیت در افغانستان باشد و به حق حاکمیت پاکستان احترام بگذارد.

در واقع چین به دنبال فشار بر آمریکاست تا عناصر مناسب را در افغانستان و پاکستان دنبال کند نه اینکه بتدریج به دنبال مصالحه با طالبان باشد.

در چنین شرایطی تلاش پکن تحکیم مواضع خود و پیشبرد طرح های سرمایه گذاری در منطقه است و برای همین احتمال می رود این کشور نقش یک میانجیگر را ایفا کند تا به این شکل از منافع خود حراست کرده باشد و روابط راهبردی اش را با اسلام اباد نیز تحکیم کند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان