یک متخصص داخلی و گوارش توضیح داد: انسداد روده به بسته شدن مسیر رودههای بزرگ و کوچک گفته میشود که به دلایل متفاوت ایجاد شده و بسته به نوع و علت به وجود آمدن این انسداد، راه درمان آن نیز متفاوت خواهد بود.
به گزارش ، دکتر محسن نجاتی در گفتگو با سلامت آنلاین افزود: عمدهترین عوامل ایجاد انسداد در رودهها عبارتند از چسبندگی روده، تجمع مدفوع، وجود تومور و پولیپ در روده، پیچ خوردگی روده که بسته به سن افراد، عوامل انسداد نیز متفاوت است.
وی تشریح کرد: در کودکان بیشتر به دلیل پیچ خوردگی رودهها مسیر روده بسته میشود و یا ممکن است به دلیل فرورفتگی رودهها، انسداد ایجاد شده باشد.
نجاتی اظهار داشت: انسداد روده به دلیل چسبندگی، بیشتر در افرادی که سابقه جراحی دارند اتفاق میافتد، علاوه بر آن تومورها نیز بیشتر در بزرگسالان، عامل انسداد روده هستند.
وی گفت: درمان انسداد روده بسته به شرایط و نوع بیماری متفاوت است، انسداد ممکن است نسبی یا کامل باشد که در برخی موارد با دادن فرصتی کوتاه به قصد باز شدن خود به خود مسیر انسداد درمان به تاخیر میافتد، در غیر این صورت با توجه به نوع انسداد در اکثر موارد با جراحی درمان صورت میگیرد.
به گفته این متخصص داخلی و گوارش، در برخی مواقع پیچ خوردگیها با بررسی اینکه آیا پارگی در رودهها ایجاد شده یا نه، روش درمان تعیین میشود و در اکثر مواقع نیاز به جراحی خواهد بود.
نجاتی با اشاره به بیماری فلج کاذب روده عنوان کرد: گاهی اوقات اختلالات سدیم و پتاسیم عامل انسداد فلجی روده یا فلج کاذب روده نیز میشود که با دادن سدیم و پتاسیم و تنظیم آن مشکل رفع خواهد شد، لازم به ذکر است درمان هر عامل انسداد نسبت به سن و شرایط بیمار در نظر گرفته میشود.