ماهان شبکه ایرانیان

مرگ جاهلیت در عصر اطلاعات

حتماً این روایت را بارها شنیده اید که: هر کس امام زمانش را نشناسد و بمیرد، به مرگ جاهلیت مرده است. همیشه با خودم فکر می کردم اکنون که در عصر فن آوری اطلاعات هستیم و در همه خانه ها، تلویزیون و رادیو و اینترنت و موبایل وجود دارد، دیگر کسی نیست که به حقایق دسترسی نداشته باشد

مرگ جاهلیت در عصر اطلاعات
حتماً این روایت را بارها شنیده اید که: هر کس امام زمانش را نشناسد و بمیرد، به مرگ جاهلیت مرده است. همیشه با خودم فکر می کردم اکنون که در عصر فن آوری اطلاعات هستیم و در همه خانه ها، تلویزیون و رادیو و اینترنت و موبایل وجود دارد، دیگر کسی نیست که به حقایق دسترسی نداشته باشد. در دنیای امروز انسان ها آگاه هستند و حق و باطل را می شناسند و با جست و جویی کوتاه در اینترنت و با دیدن چند شبکه تلویزیونی، به اخبار و اطلاعات لازم دسترسی پیدا می کنند و با این همه اطلاعات، دیگر کسی نادان از دنیا نمی رود و با این همه اطلاعات، آدم های امروزی حق را بهتر از آدم های دیروزی پیدا می کنند که روزنامه و رادیو و تلویزیون و کتاب و اینترنت نداشتند.
وقتی خوب مطالعه و بررسی کردم، تازه فهمیدم این طور نیست، فهمیدم در عصر اطلاعات، آدم های بسیاری نادان از دنیا می رود. فهمیدم در عصر اطلاعات، حقایق کمتری به انسان می رسد. در عصر اطلاعات، ما به انواع خوراکی ها و غذاهای بسته بندی شده، عادت کردیم. حتی ویتامین غذاهای امروزی کم تر از غذاهای مردم قرن ها پیش است، درست مثل غذای روح ما.
درست است که در زمان ما انواع ابزارها اختراع شده و بسیاری از بیماری ها از بین رفته، درست است که ما در وسط گرمای تابستان، آب یخ می خوریم و بدون زحمت از سوپر مارکت سر کوچه، مواد غذایی می خریم و برای این که بدانیم در کشور بورکینافاسو چه خبر است، فقط کافی است دست مان به اینترنت برسد و با کمک ابزارهای امروزی، با آدم های آن طرف دنیا گپ بزنیم و...، اما یادمان رفته که ما این ها را اختراع کردیم تا بهتر زندگی کنیم و بهتر فکر کنیم و تصمیم های بهتری بگیریم و کارهای بهتری انجام بدهیم و دنیای بهتری بسازیم و قبل از این که از دنیا برویم، انسان های خودساخته و خداشناسی باشیم و بفهمیم از کجا و برای چه کاری آمدیم و به کجا می رویم.
متأسفانه در عصر اطلاعات، تنها کاری که انجام نمی دهیم، همین است. در عصر اطلاعات، به فکر نیاز واقعی روحمان نیستیم و فکر می کنیم خیلی آگاه هستیم و اگر همیشه به اینترنت وصل باشیم و تلویزیونمان روشن باشد، انسان های هوشیاری خواهیم بود، غافل از این که اشتباه می کنیم.
به این فکر کردم چرا این همه ابزار اطلاعاتی به ما کمک نکرده تا انسان های آگاهی باشیم، بلکه باعث شده حقیقت را گم کنیم. پیدا کردن جواب این سؤال کار سختی بود. من به این نتیجه ها رسیدم:
1. ماهواره و اینترنت را کسانی ساخته اند که اعتقادی به حقیقت ندارند. آن ها دنبال منافع مادی خودشان هستند و سال هاست تلاش می کنند، حاکم جهان شوند. اولین بار ماهواره ها برای جنگ ساخته و اینترنت در پنتاگون (وزارت دفاع امریکا) متولد شد و هنوز هم بخش زیادی از اینترنت در کنترل امریکاست.
2. انسان برای کشف حقیقت باید بیندیشد تا بتواند آسوده باشد، اما در دنیای امروز، انسان با انواع سرگرمی ها مشغول شده و آن قدر تعداد اطلاعات غلط زیاد است که همه را اسیر خودش کرده و مردم به سختی می توانند حق را از باطل تشخیص بدهند.
کسانی که در عصر اطلاعات وارد جریان اطلاعات می شوند، بیش تر از آن که خودشان را پیدا کنند، خودشان را گم می کنند. در عصر اطلاعات، دین های رنگارنگ، توسط دولت های ستم کار ساخته می شود تا مردم دین واقعی را گم کنند.
منبع: نشریه انتظار نوجوان-ش56.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان