![13هزار مجهولالهویه بیمه ندارند](/Upload/Public/Content/Images/1396/06/17/0101050527.jpg)
بیمه سلامت ایرانیان قرار بود تمام افراد فاقد بیمه را بیمه کند تا به این ترتیب تمام افراد بهصورت یکسان از خدمات درمانی برخوردار شوند.
به گزارش به نقل از همشهری، داشتن تابعیت کشورمان و نداشتن هرگونه پوشش بیمهای از شرایط برخورداری از بیمه سلامت عنوان شده، اما از اسفندماه سال گذشته به دستور مسئولان سازمان بیمه سلامت ایرانیان دفترچه سلامت برای افراد مجهول الهویه تحت پوشش سازمان بهزیستی صادر نمیشود و علت این کار نداشتن کد ملی برای این افراد عنوان شده است. اکنون حدود 13هزار فرد مجهولالهویه تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که فاقد اسناد هویتی هستند. به این افراد باید معتادان متجاهری را نیز اضافه کرد که برای تهیه هزینه موادمخدر اسناد هویتی خود را گرو گذاشته و هیچ سندی مبنی بر هویت آنها وجود ندارد.
به گفته رئیس ستاد فوریتهای اجتماعی بهزیستی، هزینه درمان این افراد بهدلیل اینکه بیمه نیستند بسیار بالاست و در هفته 3تا 4نفر از آنها برای درمان به مراکز درمانی اعزام میشوند که بهدلیل نداشتن اسناد هویتی نمیتوانند تحت پوشش بیمه سلامت ایرانیان قرار بگیرند. تمام هزینههای درمان و بستری آنها بهصورت آزاد محاسبه میشود که بعضا رقم بالایی را شامل میشود. دکتر حسین اسدبیگی به همشهری میگوید: «طبق قراری که با وزارت بهداشت گذاشته شده، قرار بر این شد که بیمه افراد مجهولالهویه با استفاده از یک کد شناسایی انجام شود و این افراد برای اقدامات درمانی بیمه شوند اما هنوز این طرح نیز اجرایی نشده و همچنان هزینه افراد مجهول الهویه بهصورت آزاد پرداخت میشود.»
بیمه به شرط احراز هویت
دکتر کبیر، رئیس سازمان بیمه سلامت ایران چند روزی هست که جای خود را به طاهر موهبتی داده است. موهبتی توضیح درباره حوزه کاری خود را به روزهای آینده موکول کرده است اما آنگونه که مسئولان سابق بیمه سلامت ایرانیان وعده دادند امکان برخورداری افراد معتاد از بیمه همگانی وجود دارد البته به شرط آنکه اول احراز هویت شوند. تحقق وعده وزارت بهداشت برای صدور کد شناسایی، میتواند مشکل این 13هزار نفر را حل کند.
مشکل نوزادان معتاد
درمان نوزادان معتاد نیز بیارتباط با همین موضوع نیست. این نوزادان بیهویت نیز به بهزیستی سپرده شدهاند تا اعتیاد ناخواستهشان درمان شود. هزینه بستری این نوزادان در بخش NICU تا شبی یک و نیم میلیون تومان برآورد میشود. تکمیل دوره درمان نوزادان معتاد که گاهی بهدلیل زایمان زودرس با نارسایی همراه هستند نیز حدود 30میلیون تومان هزینه دارد.