به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، اخیرا آمریکا پس از اعلام استراتژی جدید واشنگتن اسلامآباد را به حمایت از گروههای تروریستی متهم کرده و کمکهای مالی به پاکستان را متوقف کرده است.
پارلمان پاکستان در واکنش به فشارهای واشنگتن، آینده روابط پاکستان با آمریکا و اخراج میلیونها پناهجوی افغان را به عنوان اهرم فشار بر افغانستان مورد بررسی قرار داده است.
نمایندگان پارلمان در پاکستان از دولت این کشور خواستند تا طرحی را برای اخراج پناهجویان افغان آماده کند.
حفیظ احمد میاخیل مشاور وزارت مهاجرین افغانستان به رسانهها گفت: هر تصمیمی که پاکستان اتخاذ میکند باید بر اساس توافق سهجانبه صورت گیرد.
وی افزود: در توافق سهجانبه بین افغانستان، اسلامآباد و سازمان ملل قرار شد تا مدارک اقامت پناهجویان افغان به صورت سالانه تمدید شود.
این مقام افغان بار دیگر تاکید کرد که بر اساس توافق صورتگرفته خروج پناهجویان افغان باید به صورت تدریجی و اختیاری انجام شود.
این در حالی است که مقامات پاکستانی در گذشته نیز پناهجویان افغان را خطری برای امنیت این کشور دانسته بودند و بر اساس طرحی هزاران پناهجوی افغان را بصورت گروهی اخراج کردند.
سال گذشته در پی تشدید این روند سازمان دیدهبان حقوق بشر در گزارشی روند اخراج گروهی پناهجویان افغان از پاکستان را غیرقانونی اعلام کرد.
دیدهبان حقوق بشر از اعضای سازمان ملل و کشورهای کمککننده بینالمللی خواسته بود تا به حکومت پاکستان فشار وارد کنند.
در گذشته نیز اشرف غنی رئیسجمهور افغانستان، اسلامآباد را به استفاده از پناهجویان به عنوان ابزار سیاسی یاد کرده بود.