پزشکان توصیه کردهاند که هر شخص باید 8 ساعت خواب شبانه داشته باشد، اما اغلب کارمندان این توصیه را جدی نمیگیرند. و همین کمبود خواب باعث میشود بازدهی و انگیزه کمتری داشته باشند و در برقراری ارتباط با دیگر کارمندان، دچار مشکل شوند. مقصر چه کسی است؟ یک تحقیق در آمریکا روی 32000 کارمند صورت گرفته و نتیجه آن به این صورت بوده است که 58 درصد آنها اعلام کردهاند خواب کافی ندارند و 61 درصد گفتهاند که کمبود خواب روی کارشان اثر میگذارد و 44 درصد کارمندان نیز اعلام کردهاند که فکر کردن به کار، آنها را در طول شب بیدار نگه میدارد. کمبود خواب نه تنها به کارمندان بلکه به شرکت نیز آسیب میزند و شاید بهتر باشد که شرکتها به جای استفاده از انواع محصولات کافئین دار در اتاق استراحت، راهحلهای اساسیتری را برای حل مشکل کم خوابی کارمندان ارائه دهند. برای آشنایی بیشتر با مضرات کمبود خواب خواندن مقاله "چرا کمبود خواب برای سلامتی شما مضر است؟" را به شما پیشنهاد میکنیم.
چه چیزی باعث کمبود خواب میشود؟
Credit: iStockphoto
همه تحقیقات نشان میدهند که علت کم خوابی، استرس و فشار کاری زیاد است. در یک بررسی انجام شده روی 1000 نفر جویای کار، 42 درصد آنها گفتهاند که محل کار قبلیشان را به خاطر استرسزا بودن محیط ترک کردهاند. علاوه بر این 46 درصد اعلام کردهاند که به دلیل استرس در محیط کار زمان را از دست میدهند و 61 درصد گفتهاند که باور دارند استرس در محیط کار باعث مریض شدنشان شده است.
دلیل داشتن استرس چیست؟
Credit: Shutterstock
اطلاعات ناکافی، مشکل در اولویت بندی کردن کارها و در نظر گرفتن اهداف غیر واقعی برای نتیجه پروژه، همه و همه باعث به وجود آمدن محیط کاری پر استرس خواهند شد. تحقیقات صورت گرفته روی 1400 کارمند نشان داده که اطلاعات ناکافی، دلیل اصلی داشتن استرس است. بقیه کارمندان معتقدند که رهبری نامشخص، عدم همکاری و متغیر بودن مهلت اتمام پروژه دلایل دیگر وجود استرس در محیط کار هستند. اگر دوست دارید این روند را در محیط کارتان تغییر دهید، با بنیتا همراه باشید تا راههای آن را با هم بررسی کنیم.
قدم اول: اطمینان حاصل کنید که کارمندانتان برنامه کاری مناسب دارند
Credit: Getty
در بسیاری از صنایع و مشاغل، داشتن 8 ساعت کار روزانه یک افسانه است. برنامه کاری کارمندانتان را طوری مدیریت کنید که مطمئن شوید هیچکدام از آنها بیشتر از 10 ساعت در روز کار نمیکنند حتی اگر نوع کارشان به گونهای است که از منزل آن را انجام میدهند. کار کشیدن از کارمندانتان در ایام آخر هفته هیچ تاثیر مثبتی در چرخه خوابشان نخواهد داشت. اینکه از آنها بخواهید گهگاهی روزهای تعطیل را کار کنند ایرادی ندارد اما به آنها یاد آوری کنید که کار کردن در تعطیلات را به حداقل رسانده و در صورت لزوم حجم کاریشان را با کارفرما ارزیابی کنند.
قدم دوم: ساعات کاری انعطاف پذیر را به کارمندانتان پیشنهاد دهید
Credit: Getty
تاثیر انعطاف پذیری در محیط کار فوقالعاده است. با ارائه یکسری پیشنهاد به کارمندانتان میتوانید سطح استرس را در آنها به حداقل برسانید. مثلا به آنها پیشنهاد دهید که دو بار در هفته یا چند روز در ماه کارشان را از منزل انجام دهند. همچنین میتوانید به کارمندانتان اجازه دهید تا روی ساعات کاریشان کنترل داشته باشند و در نتیجه عملکردشان بهبود پیدا کند.
قدم سوم: اطلاعات را به راحتی در دسترس بگذارید
Credit: Getty
با راحت کردن دسترسی به اطلاعات، سطح استرس را کاهش دهید. مثلا این امکان را برای کارمندانتان فراهم کنید که بتوانند به صورت آنلاین با هم در ارتباط باشند و در رفع مشکلات به هم کمک کنند. همچنین راه اندازی یک شبکه اینترانت (شبکه داخلی و خصوصی شرکت) میتواند به ترویج ارتباطات و تیم مدیریتی کمک کند.
قدم چهارم: ایمیلها و جلسات را محدود کنید
Credit: Getty
درست است که انجام این کارها برای همه شرکتها لازم و ضروری است اما زیاد شدن ایمیلها و جلسات برای کارمندان یاد آور مسئولیتها و پایان مهلت اتمام پروژهشان بوده و برایشان استرس آور است. استاندارهایی را برای برقراری ارتباط و تشویق در شرکت تنظیم کرده و ملاقاتهای کوتاه رو در رو و تلفنی را جایگزین بحثهای ایمیلی کنید. کارمندانتان را تشویق کنید که به برنامههای شرکت پایبند باشند و از انجام ملاقاتهای بیهوده اجتناب کنند.
قدم پنجم: به کارمندانتان مرخصی دهید
Credit: TheStreet
آیا میدانستید 42 درصد کارمندانی که در سال 2015 مورد تحقیق قرار گرفتند اعلام کردهاند که در سال 2014 حتی 1 روز هم به مرخصی نرفتهاند؟ مرخصی میتواند تاثیر فوقالعادهای در کاهش استرس و بهبود عملکرد کارمندان داشته باشد. مرخصی با حقوق، در بهبود عادات خواب کارمندان بسیار مفید است. به شرکتهایی که این مزیت را در اختیار کارمندان خود قرار میدهند پیشنهاد میکنیم که کارمندانشان را به استفاده از این مرخصیها تشویق کنند.
در همین رابطه خواندن مقاله "یازده گام برای شاد بودن در محیط کار" را به شما پیشنهاد میکنیم.