روستای اونار

روستای اونار در ۲۰ کیلومتری شرق مشکین شهر می باشد در این روستا از اوایل اسلام تا دوران معاصر آثار فرهنگی بی شماری به چشم می خورد از آن جمله قلعه بربر، قبرستان اسلامی (با سنگ افراشته و سنگ قبرهایی در اشکال و خطوط مختلف به نام پیر)، درخت کهن سال چنار به نام (بابا چنار) با بیش از ۱۲۰۰ سال قدمت در مرکز روستا و تپه های باستانی متعدد

روستای اونار در 20 کیلومتری شرق مشکین شهر می باشد در این روستا از اوایل اسلام تا دوران معاصر آثار فرهنگی بی شماری به چشم می خورد از آن جمله قلعه بربر، قبرستان اسلامی (با سنگ افراشته و سنگ قبرهایی در اشکال و خطوط مختلف به نام پیر)، درخت کهن سال چنار به نام (بابا چنار) با بیش از 1200 سال قدمت در مرکز روستا و تپه های باستانی متعدد. در صورت ساماندهی قبرستان تاریخی اونار و جمع آوری سنگ قبرها و کتیبه های پراکنده درآن محوطه و تبدیل به موزه روباز و همچنین احیاء دیگر آثار موجود در آن منطقه از قبیل قلعه بربر و امامزاده سیدجعفر واقع در مدخل روستا و نیز اهتمام به جنگل دره اونار در جهت توسعه و تبدیل آن به پارک جنگلی می توان این منطقه را به عنوان یک مکان توریستی و گردشگری مهم به حساب آورد.
آثار باستانی وتاریخی دهکده اونار
1-مقبره سید جعفر
2ـ سنگ افراشته
3ـقبرستان تاریخی
4ـ چنار کهنسال
5- قلعه بربر
6ـ مسجدجامع
7ـ مسجدحضرت علی
8ـمسجدابراهیم آباد

امام زاده سید جعفربن موسی کاظم اونار

آرامگاه مطهر سید جعفربن موسی کاظم (ع) در شمال خاوری روستای اونار از توابع بخش مشگین خاوری واقع شده است. در سال های پیش از 1300 هجری شمسی این مکان مقدس عبارت بود از یک قبر مطهر که بر روی آن اتاقکی گلی بنا کرده بودند تا این که یکی از ریش سفیدان متنفذ روستای اونار به نام حاج کامران باغ های هم جوار این بنا را که متعلق به خودش بوده، بر آن افزوده و این اتاقک کوچک گلی را به بنایی زیبا که بر روی آن گنبدی زیبا است، تبدیل نمود و چندین سال بعد سقف آن را که با چوب و تخته ساخته شده بود، بازسازی نموده و بنای کنونی را ایجاد کرد. در بالای محراب امام زاده تاسیس بنای فعلی را سال 1300 شمسی نوشته اند. در حال حاضر امام زاده سید جعفر (ع) در وسط یک باغ سرسبز وسیع و زیبایی قرار گرفته است. این امام زاده مسجدی بزرگ دارد که دارای سه درب است. قبر شریف امام زاده سید جعفر (ع) در ضلع جنوب خاوری مسجد قرار گرفته که در بالای آن بر سقف مسجد گنبدی بزرگ بنا شده است. تا سال 1376 صندوقچه ای چوبی بر روی قبر قرار داشت اما از آن سال به بعد از بابت نذورات امام زاده، ضریح مشبک آلومینیومی تهیه شده و بر روی قبر سید بزرگوار قرار داده اند و روی خود قبر نیز پارچه ای سبز رنگ پهن کرده اند. در مدخل صحن امام زاده زیارت نامه ای نصب شده است که هر زیارت کننده طبق آداب زیارت ابتدا این زیارت نامه را می خواند آن گاه وارد حرم می شود.

تپه قنبر (سلاخ تپه)

این تپه در شمال قریه «اونار» مشگین شهر و در یک کیلومتری جاده مشگین شهر – اردبیل واقع شده است و به هزاره اول پیش از میلاد مربوط می‌شود. این تپه به ثبت تاریخی رسیده و شماره ثبتی آن 635 است.

محل:استان اردبیل- شهرستان مشکین شهر

نشانی فعلی:بخش مشکین شرقی – روستای انار

دوران:اشکانی ( پارت)-ساسانی-اسلامی

نوع:تپه – تپه

تاریخ ثبت ملی:1345/12/25

شماره ثبت ملی:635

کد اثر:6816
روستای اونار

روستای اونار

روستای اونار

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان