یکی از عواقب چاقی مشکلات تنفسی است، به خصوص اگر کودک زمینه ی آسم داشته باشد این اختلال منجر به تشدید بیماری می شود و بیمار نیاز به مصرف داروی بیش تری پیدا می کند. در ارتباط با مشکلات تنفسی، کودکان چاق وضعیت های اورژانسی بیش تری پیدا می کنند.
از عواقب دیگر چاقی در کودکان بروز دیابت است. طبق تحقیقات، اثبات شده که دیابت تیپ 2 در کودکان چاق شایع تر است.
از تأثیرات دیگر چاقی در کودکان مشکلات و بیماری های قلبی - عروقی است. چاقی یکی از عوامل اصلی بروز بیماری های قلبی- عروقی محسوب می شود ( سایر عوامل شامل دیابت، فشارخون و استرس اند ).
از دیگر اثرات منفی چاقی کودکان، توقف تنفس در خواب ( آپنه خواب ) است. در حدود یک پنجم کودکانی که افزایش وزن دارند دچار وقفه ی تنفسی در خواب می شوند. اگر وقفه ی تنفسی درمان نشود منجر به افت تحصیلی، کاهش قدرت یادگیری، شب ادراری، مشکلات رفتاری، بیماری های قلبی- عروقی، تنفس دهانی، خروپف طولانی و خواب آلودگی در طول روز می شود.
چاقی در نوجوانان ممکن است باعث کاهش اعتماد به نفس آن ها گردد. در این حالت نوجوان خود را منزوی می بیند و احساس تنهایی و غمگینی می کند و ممکن است به سیگار کشیدن تمایل پیدا کند ( با این تصور غلط که سیگار باعث کاهش وزن می شود و او را از تنهایی و افسردگی درمی آورد ).
در نهایت کودکان و نوجوانانی که افزایش وزن دارند به احتمال زیاد در بزرگسالی هم چاق خواهند بود و چاقی طول عمر را کاهش می دهد.
منبع مقاله :
عطاری، عباس؛ (1387)، اختلالات تغذیه ای (مشکلات رفتاری تغذیه در کودکان)، تهران: نشر قطره، چاپ اول